• LIFE&STYLE

    Έρχεται το πρώτο υπερηχητικό διαστημικό αεροσκάφος

    • NewsRoom


    Tρομερά νέα από το μέτωπο της αεροναυπηγικής διαστημικής που θα δημιουργήσει το πρώτο διαστημικό υπερηχητικό αεροσκάφος.O  Βρετανικός γίγαντας της αεροναυπηγικής και αμυντικών συστημάτων BAE Systems, αγόρασε το 20% της εταιρίας Reaction Engines ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση ακόμα και σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

    Το πρώτο σχέδιο της συνύπαρξης είναι η δημιουργία ενός υπερηχητικού αεροσκάφους χωρίς πιλότο που θα έχει το όνομα Sabre και θα διανύει την απόσταση Λονδίνο- Aυστραλία σε 4 ώρες!

    Πρόκειται για νέα αεροναυπηγική μηχανή που συνδυάζει την τεχνολογία του jet και του πύραυλου με στόχο να προκαλέσει επανάσταση στο χώρο της υπερηχητικής πτήσης.Αυτή η υβριδικής τεχνολογίας μηχανή είναι σχεδιασμένη να επιτρέπει στο αεροσκάφος να πετάει με ταχύτητα πέντε φορές μεγαλύτερη από το φράγμα του ήχου στην ατμόσφαιρα.

    Το Sabre μπορεί επίσης να μετασχηματιστεί σε πύραυλο με την προοπτική να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη γη με ταχύτητα 20 φορές πάνω από το φράγμα του ήχου.

    Η BAE έχει αγοράσει το 20% της εταιρίας και έχει επενδύσει 20 εκατομμύρια λίρες ενώ αναμένει και επιδότηση περίπου 60 εκατομμύρια λιρών από ως ενίσχυση από τη βρετανική κυβέρνηση.

    Δείτε πως θα μοιάζει το νέο υπερηχητικό Sabre:



    ΣΧΟΛΙΑ