• LIFE&STYLE

    To ασημένιο βέλος της Mercedes σκίζει τώρα τα κύματα και οι μεγιστάνες του κόσμου “σφάζονται” να το αποκτήσουν!

    • NewsRoom


    Μας έχει συνηθίσει σε πολυτελή, φινετσάτα, και πάνω απ’ όλα αξιόπιστα, αυτοκίνητα. Αυτή τη φορά η Mercedes-Benz βγαίνει στη θάλασσα και μας εντυπωσιάζει με την αισθητική, το design, την καινοτομία και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που προσφέρει με τη νέα της δημιουργία, διατηρώντας πάντα τη γνωστή γερμανική ποιότητα και αξιοπιστία.

    Το γιοτ που έχει ήδη ανεβάσει τους παλμούς στην καρδιά όσων αγαπούν τη θάλασσα και τον χαρακτήρα της Mercedes-Benz έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στο φετινό Yacht Show στο Monaco.

    Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το Arrow460-Grandturismo (την πρώτη έκδοσή του), ένα άψογα σχεδιασμένο σκάφος, με τιμή που ξεκινά από περίπου 1,7 εκατ. δολ. (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ). Η εταιρεία είχε κάνει μια πρώτη παρουσίαση της ιδέας το 2012, και στη συνέχεια, συνεργάστηκε με την κατασκευαστική Silver Arrow Marine για να μετατραπεί η ιδέα σε πραγματικότητα.

    Οι δύο κατασκευαστές σχεδιάζουν να βγάλουν στην παραγωγή μόλις 10 μοντέλα της πρώτης έκδοσης του γιοτ και κάθε ένα εξ αυτών θα πουληθεί σε διαφορετική χώρα, γεγονός που κάνει το Ασημένιο Βέλος της θάλασσας μία πολυτέλεια για …. πολύ λίγους! Το σκάφος αποτελεί ήδη αντικείμενο του πόθου για τους μεγιστάνες-λάτρεις των γιοτ και η μάχη για την απόκτησή του αναμένεται σκληρή.

    Πάρτε μία γεύση από κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το σκάφος τόσο ιδιαίτερο.

    Το σκάφος “Silver Arrow of the Seas” πήρε το όνομά του από το αγωνιστικό αυτοκίνητο “Silver Arrow” της Mercedes που δημιουργήθηκε το 1930.

    Silver Arrow
    Silver Arrow

    Με μήκος 14 μέτρα, μπορεί να ανήκει στην μικρότερη κατηγορία, όμως το design του αναπληρώνει για το μικρό του μέγεθος.

    mercedes

    Από το πλάι, το στυλάτο γιοτ μοιάζει με το μοντέλο S-Class της Mercedes.

    mercedes_2

    Τα μεγάλα πλαϊνά παράθυρα μπορούν να ανοίξουν και το παρμπρίζ μπορεί να σηκωθεί, ώστε οι επιβάτες να ταξιδεύουν και να απολαμβάνουν τη θέα ενώ βρίσκονται στο εσωτερικό του σκάφους.

    mercedes

    mercedes_3

    Με 960 ίππους, το “βέλος” αναπτύσσει τελική ταχύτητα 40 κόμβων.

    mercedes_4

    Συνολικά, το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 10 άτομα.

    mercedes_5

    Κρεβάτια και τραπέζια είναι επεκτεινόμενα, ώστε να δημιουργείται περισσότερος αν χρειάζεται.

    mercedes_6

    Το σκάφος διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που περιμένεις σε ένα πολυτελές γιοτ, όπως κλιματισμό, ηχοσύστημα, αλλά και κελάρι και παγομηχανή.

    mercedes_7

    Η Silver Arrow Marine θα ξεκινήσει την παραγωγή του Arrow460-Grandturismo μέσα τους επόμενους μήνες, με τις πρώτες παραλαβές να τοποθετούνται χρονικά στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

    mercedes_8

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/afto-to-apithano-aftokinito-prepi-na-kani-tin-audi-ke-tin-porsche-na-anisichisoun/45185



    ΣΧΟΛΙΑ