• LIFE&STYLE

    Ποιο είναι το καλύτερο διαβατήριο για να ταξιδέψεις; Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

    • NewsRoom


    Εάν σκοπεύετε να κάνετε κάποιο ταξίδι εκτός συνόρων, υπάρχει ένα διαβατήριο το οποίο θα σας “ανοίξει” πολύ πιο εύκολα τις πόρτες από οποιοδήποτε άλλο. Είναι γεγονός πως το διαβατήριο κάθε χώρας έχει και διαφορετική δυναμική. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί και μια λίστα με τα πιο “ισχυρά” διαβατήρια του κόσμου. Εσείς θέλετε να δούμε σε ποια θέση κατατάσσεται η χώρα μας;

    Η εταιρεία οργάνωσης της διαμονής και υπηκοότητας, Henley & Partners δημοσίευσε την λίστα με την κατάταξη των παγκόσμιων διαβατηρίων για το 2016, σε συνεργασία με την Εθνικό σύνδεσμο εναέριων μεταφορών. Η λίστα δημιουργήθηκε κατόπιν εξέτασης των διαβατηρίων των χωρών που τυγχάνουν μεγαλύτερης ελευθερίας από άλλες για την είσοδο τους σε μια άλλη χώρα.

    διαβατήρια

    Η Γερμανία αποδείχτηκε πως κρατάει το πιο “ισχυρό” διαβατήριο, αφού βρέθηκε σε αυτή την θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς παρέχει στους πολίτες της 177 “ελεύθερα” ταξίδια, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται η έκδοση ειδικής visa για αυτούς.

    passenger

    Οι χώρες που την ακολουθούν είναι η Σουηδία με τον αριθμό αυτών των ελεύθερων ταξιδιών να φτάνουν τα 176, ενώ η Αγγλία βρέθηκε στην τρίτη θέση με αριθμό ταξιδιών τα 175, μαζί με τις Γαλλία, Φινλανδία, Ιταλία και Ισπανία. Στην πρώτη τετράδα βρέθηκαν και οι  Η.Π.Α συλλέγοντας τον αριθμό των 174 “ελεύθερων” ταξιδιών μαζί με το Βέλγιο, την Δανία και την Ολλανδία.

    greek-passport

    Όσον αφορά την κατάταξη του Ελληνικού διαβατηρίου όπως θα δείτε και στον χάρτη παρακάτω μας δίνει “ελεύθερη” πρόσβαση σε 171 χώρες παγκοσμίως.

    passports around the world

    Στην χειρότερη θέση της λίστας βρέθηκε το Αφγανιστάν, το οποίο κατέχει “ελεύθερη” είσοδο για μόνο 25 χώρες, χωρίς την ανάγκη έκδοσης ειδικής visa εισόδου. Ύστερα ακολουθούν, το Πακιστάν, το οποίο δεν ξεπερνά τις 29 χώρες, το Ιράκ με 30, η Σομαλία με 31 και η Συρία με 32 χώρες. Αυτό βέβαια μπορεί να εξηγηθεί και από την έντονη πολιτική αναταραχή που επικρατεί στις χώρες αυτές όπως και από την έλλειψη επιτυχημένων διπλωματικών σχέσεων.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/i-ora-tou-isangelea-gia-megalokatathetes-tous-exoterikou-me-kokkina-epichirimatika-dania/49290

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/video-thavmaste-apo-psila-to-megalitero-krouazieroplio-tou-kosmou-video/49303



    ΣΧΟΛΙΑ