• LIFE&STYLE

    Τρόμος στην Ινδία: Εκατομμύρια άνθρωποι δε μπορούν να αναπνεύσουν

    • NewsRoom


    Η Ινδική πρωτεύουσα, πόλη 16 εκατομμυρίων ανθρώπων, πνίγεται από το νέφος. Μετά την απόφαση των αγροτών σε γειτονικές χώρες να κάψουν καλάμια και άχυρα, το πρόβλημα της ρύπανσης έχει επιδεινωθεί, ραγδαίως, στο Νέο Δελχί, που ήταν, ήδη, μια από τις πόλεις με το μεγαλύτερο πρόβλημα νέφους στον κόσμο.

    Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, που οι γιατροί της πόλεις έχουν ενημερώσει, ήδη, πως τα άτομα με πνευμονικές και καρδιακές παθήσεις πρέπει να εγκαταλείψουν την πόλη άμεσα, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει περίοδο διακοπών για τους μαθητές, ώστε να μένουν τον περισσότερο χρόνο στα σπίτια τους. Παρ όλα αυτά, πολλοί κάτοικοι της πόλης, που εργάζονται καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα, δε μπορούν να γλυτώσουν από την τρομερά επικίνδυνη αιθαλομίχλη.

    Σύμφωνα με την Αnurita Roychowdhury, την εκτελεστικό διευθυντή του κέντρου Επιστήμης και Περιβάλλοντος στο Νέο Δελχί ”Υπήρξε υπερβολική αύξηση στα επίπεδα ρύπανσης από την 1η Οκτωβρίου”.

    Παρακάτω, μια γεύση του πώς οι άνθρωποι στο Δελχί προσπαθούν να αναπνέουν μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες στην πόλη τους:



    ΣΧΟΛΙΑ