• LIFE&STYLE

    Ολυμπιακός: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

    • NewsRoom


    Η ώρα της μεγάλης ευρωπαϊκής πρόκλησης έφτασε για τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για την πολυπόθητη πρόκριση. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα αντιμετωπίζει την Άντερλεχτ στο “Κονστάντ Βάντεν Στοκ” των Βρυξελλών για τον πρώτο αγώνα της φάσης των “32” του Europa League και θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης, παίρνοντας ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο.

    Ειδικότερα, η αποστολή των Πειραιωτών μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μπορεί οι πρόσφατες μνήμες από την συγκεκριμένη έδρα να είναι νωπές και αρκούντως ευχάριστες λόγω του εμφατικού 3-0 επί Μίτσελ, αλλά η Άντερλεχτ έχει να χάσει στην έδρα της από τις 15 Μαρτίου 2015 και σε 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει 16 νίκες και 6 ισοπαλίες. Θυμίζουμε ότι εκείνη την βραδιά ο Μίτσελ έσωσε την “παρτίδα” για τον ίδιο και παρέμεινε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ήταν μια από τις πιο ονειρεμένες βραδιές του Ολυμπιακού σε παιχνίδι του Champions League.

    silva

    Σχετικά με την 11άδα της ομάδας του Πειραιά, δε φαίνεται να κρύβουν ιδιαίτερες εκπλήξεις, εκτός από μία. Ο Σίλβα δοκίμασε περισσότερο τον Ζντιέλαρ σε σχέση με τον Κασάμι για την κομβική θέση της μεσαίας γραμμής. Έτσι, όλα δείχνουν πως ο νεαρός Σέρβος θα είναι για πρώτη φορά βασικός σε ευρωπαϊκό αγώνα.

    Όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, βασικός κίπερ θα είναι ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Σαλίνο και αριστερό ο Μαζουάκου με στόπερ τους Μποτία και Σιόβα και ενώ υπήρχαν και κάποιες σκέψεις για Ντα Κόστα. Στο κέντρο ο Ζντιέλαρ με τον Μιλιβόγιεβιτς, δεξί εξτρέμ ο Σεμπά, επιτελικός ο Φορτούνης, αριστερά ο Ντουρμάζ και φορ ο Ιντέγιε. Υπήρξε πάντως η εκδοχή με δοκιμή των Ζντιέλαρ – Μιλιβόγιεβιτς – Κασάμι για τον άξονα. Κάτι που δοκίμασε επίσης ο Ίβηρας αλλά δεν συγκεντρώνει και αρκετές ελπίδες για να ξεκινήσει με τους Βέλγους. 

    Τα πλάνα της Anderlecht

    Ο Αλβανός τεχνικός της βελγικής ομάδας σκέφτεται σοβαρά να κατεβάσει σχεδόν ίδια ενδεκάδα με το ματς με την Ζούλτε Βάρεγκεμ. Κάτω από τα δοκάρια ο Προτό, στόπερ οι Ντεσάχτ και Χέιλεν, στα άκρα της άμυνας οι Ναγιάρ και Μπούτνερ, κέντρο με Μπαντζί και Ντεφούρ, επιτελικός ο Τζούρισιτς, άκρα με Σουάρες και Πρατ και φορ ο Ιντρισά Σιλά, με τον Οκάκα να διεκδικεί θέση στην 11άδα. Ο Ατσεαμπόνγκ ήταν βασικός με την Βάρεγκεμ και πήγε πολύ καλά αλλά χτύπησε και είναι αμφίβολος.



    ΣΧΟΛΙΑ