• LIFE&STYLE

    Το… κρυφό χαρτί του Silva εν όψει Anderlecht

    • NewsRoom


    Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει ξεκινήσει και ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, ήδη, καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα με την Anderlecht. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως ο Πορτογάλος προπονητής έχει, σχεδόν, κατασταλάξει στο αγωνιστικό του σχέδιο απέναντι στην ομάδα του Βελγίου, στο αυριανό ματς που θα λάβει χώρα στις 20:00.

    Ειδικότερα, τα δεδομένα, όσον αφορά στην 11άδα, δε φαίνεται να κρύβουν ιδιαίτερες εκπλήξεις, εκτός από μία. Ο Σίλβα δοκίμασε περισσότερο τον Ζντιέλαρ σε σχέση με τον Κασάμι για την κομβική θέση της μεσαίας γραμμής. Έτσι, όλα δείχνουν πως ο νεαρός Σέρβος θα είναι για πρώτη φορά βασικός σε ευρωπαϊκό αγώνα!

    Όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, βασικός κίπερ θα είναι ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Σαλίνο και αριστερό ο Μαζουάκου με στόπερ τους Μποτία και Σιόβα και ενώ υπήρχαν και κάποιες σκέψεις για Ντα Κόστα. Στο κέντρο ο Ζντιέλαρ με τον Μιλιβόγιεβιτς, δεξί εξτρέμ ο Σεμπά, επιτελικός ο Φορτούνης, αριστερά ο Ντουρμάζ και φορ ο Ιντέγιε. Υπήρξε πάντως η εκδοχή με δοκιμή των Ζντιέλαρ – Μιλιβόγιεβιτς – Κασάμι για τον άξονα. Κάτι που δοκίμασε επίσης ο Ίβηρας αλλά δεν συγκεντρώνει και πολλές ελπίδες για να ξεκινήσει με τους Βέλγους.

    Κατά τ’άλλα, ο Σίλβα στην προπόνηση είχε κουβέντα με τον Ιντέγιε και θέλησε να τον… τσιτώσει, καθώς έχει τα παράπονά του από τον Νιγηριανό φορ και θέλει να τον δει αισθητά βελτιωμένο.

    «Μοναδική προτεραιότητά μας είναι η Άντερλεχτ! Πάμε δυνατά γι’ αυτό το ματς. Μόνο αυτό να έχετε στο μυαλό σας. Για όλους μας δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει τίποτε άλλο. Είναι ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο ματς. Μία νέα ευρωπαϊκή πρόκληση για εμάς. Έτσι πρέπει να την δούμε αυτήν την αναμέτρηση. Το τι μπορούμε να κάνουμε εκεί και να πάρουμε ένα σκορ που να μας διασφαλίζει πρόκριση ή έστω να ανεβάζει αισθητά τις πιθανότητές μας για την συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά στους παίκτες του ο Πορτογάλος τεχνικός.

    Σχετικά με την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ρέντη, ήθελε να στείλει και τα μηνύματά του για την στήριξή του προς την ομάδα και τους παίκτες ενώ η παρουσία του στις εγκαταστάσεις συνέπεσε και με παρουσία παικτών της ομάδας και κυρίως των αρχηγών. Δεν αποκλείεται ο κ. Μαρινάκης να ταξιδέψει με την ομάδα στις Βρυξέλλες.

    Το πιθανό πλάνο της Anderlecht

    Ο Αλβανός τεχνικός της βελγικής ομάδας σκέφτεται σοβαρά να κατεβάσει σχεδόν ίδια ενδεκάδα με το ματς με την Ζούλτε Βάρεγκεμ.

    Κάτω από τα δοκάρια ο Προτό, στόπερ οι Ντεσάχτ και Χέιλεν, στα άκρα της άμυνας οι Ναγιάρ και Μπούτνερ, κέντρο με Μπαντζί και Ντεφούρ, επιτελικός ο Τζούρισιτς, άκρα με Σουάρες και Πρατ και φορ ο Ιντρισά Σιλά, με τον Οκάκα να διεκδικεί θέση στην 11άδα. Ο Ατσεαμπόνγκ ήταν βασικός με την Βάρεγκεμ και πήγε πολύ καλά αλλά χτύπησε και είναι αμφίβολος. Τα βελγικά μέσα θεωρούν κομβική ημέρα για τις αποφάσεις του Μπέσνικ Χάσι για τον καταρτισμό της βασικής ενδεκάδας της Άντερλεχτ την Τετάρτη.

    Μανιάτης: “Καλύτερος ο Ολυμπιακός από την “Anderlecht”

    Τον Ολυμπιακό έχρισε φαβορί στις αναμετρήσεις με την Άντερλεχτ ο Γιάννης Μανιάτης. Ο μέσος της Σταντάρ Λιέγης που είναι εκεί δανεικός από την ομάδα του Πειραιά, μιλώντας σε βελγικό μέσο, τόνισε πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν καλύτερη ομάδα.

    Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως “ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατή και πιο γεμάτη ομάδα από την Άντερλεχτ. Σε τέτοιους αγώνες, βέβαια, παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες . Ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα δεν απειλείται πλέον και έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Είναι αβαντάζ που έχει τον δεύτερο αγώνα στον Πειραιά.”



    ΣΧΟΛΙΑ