• LIFE&STYLE

    Έχουν τα μάτια σας διαφορετικό χρώμα; (Video)

    • NewsRoom


    Διασημότητες όπως η Mila Kunis, ο Kiefer Sutherland, η Jane Seymour και ο David Bowie είναι το πιο πιθανό ότι διαφέρουν από εμάς στο ποσό των χρημάτων που διαθέτουν στην τράπεζα. Όμως διαφέρουν και σε κάτι ακόμα… Στο χρώμα των ματιών τους! Αυτές οι διασημότητες αποτελούν μέρος μιας μικρής ομάδας ανθρώπων πάνω στη Γη που διαθέτουν διαφορετικό χρώμα ματιών.

    Η κατάσταση αυτή ονομάζεται ετεροχρωμία της ίριδας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει, για παράδειγμα, ότι το ένα μάτι είναι μπλε και το άλλο είναι πράσινο. Η κατάσταση αυτή είναι τόσο σπάνια, για τον λόγο αυτό δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι στον κόσμο διαθέτουν διαφορετικό χρώμα στα δυο τους μάτια.

    Η ετεροχρωμία είναι μια κατάσταση κατά την οποία υπάρχει διαφορά στο χρώμα της ίριδας κάθε ματιού ή σε κομμάτι του ίδιου ματιού. Εμφανίζεται συχνότερα σε γάτες και σκύλους, αλλά υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις ανθρώπων με ετεροχρωμία. Το φαινόμενο αυτό αποκτάται κυρίως γενετικά (από την περίσσεια ή έλλειψη μελανίνης στο συγκεκριμένο σημείο), κληρονομικά, ή πιο σπάνια μετά από κάποιο τραυματισμό/φλεγμονή.

    Ο Dr Sendrowski, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής στο Marshall Β Ketchum του Πανεπιστημίου Southern California College of Optometry , εξήγησε ότι υπάρχουν δύο τύποι ετεροχρωμίας: ο ένας είναι όταν κάθε μάτι έχει διαφορετικό χρώμα (iridis) και ένας άλλος όταν το ένα μάτι έχει διαφορετικά χρώματα μέσα στην ίριδα (iridum).

    Δείτε το video:



    ΣΧΟΛΙΑ