• LIFE&STYLE

    Christian Louboutin: Ο άνθρωπος πίσω από τη θρυλική κόκκινη σόλα

    • Contributor


    Πριν από λίγες μέρες ο οίκος Louboutin προσέλαβε το πρώτο plus size μοντέλο της ιστορίας του. Η εκθαμβωτική και sexy Clémentine Desseaux, που κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μόδας, θα γίνει το νέο πρόσωπο του οίκου.

    agathh
    Ποιος είναι όμως ο Christian Louboutin, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την κόκκινη σόλα, που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει στην γκαρνταρόμπα της;

    O Christian Louboutin γεννήθηκε στο Παρίσι το 1963.Παράτησε το σχολείο και το έσκασε από το σπίτι του σε ηλικία 12 χρονών, ενώ η μητέρα του, του επέτρεψε να μείνει σε φιλικό σπίτι. O ίδιος έχει αποκαλύψει ότι αυτό που τον βοήθησε να πάρει αυτήν την απόφαση, ήταν μία συνέντευξη της Sophia Loren, κατά την οποία η Loren είχε πει ότι η αδερφή της είχε παρατήσει το σχολείο όταν ήταν 12 ετών.

    christian-louboutin-angelina-jolie-2

    Λέγεται ότι το 1976, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, στο Musée National des Arts d’Afrique et d’Océanie, ο Christian Louboutin παρατήρησε ένα αφρικανικό σύμβολο που απαγόρευε την είσοδο στις γυναίκες που φορούσαν ψηλά τακούνια για να μην χαλάσουν το πάτωμα.
    Αυτό περιστατικό ήταν σύμφωνα με πολύ κόσμο, το έναυσμα για να ασχοληθεί με το χώρο του παπουτσιού.

    Το 1991 έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια πλάι στον Roger Vivier, ο Louboutin άνοιξε το πρώτο του salon στο Παρίσι και ένα χρόνο αργότερα επανέφερε στη μόδα τη γόβα στιλέτο εγκαινιάζοντας σειρά υποδημάτων με τακούνι 12 πόντους plus.

    Aπό τότε μέχρι σήμερα ο «ειδικός του γυναικείου ποδιού», με την χαρακτηριστική υπογραφή της κόκκινης σόλας, έβαλε την υπογραφή του στις πιο πολυπόθητες και περιζήτητες σειρές γυναικείων υποδημάτων στον κόσμο.

    Από το “Pigalle”:

    pigalle

    Μέχρι τo “Very Privé”:

    more prive

    ο Christian Louboutin σχεδιάζει μόνο επιτυχίες.
    Η νέα σειρά Loubs για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2015-2016, θέλει διακοσμητικά “καρφιά” σε παππούτσια και τσάντες, πάνινα παπουτσια leopard-print για πιο casual αλλά εντυπωσιακές εμφανίσεις και φυσικά… ψηλά τακούνια!

    Oι τιμές ξεκινούν από 515 ευρώ και φτάνουν …κοντά στα 1.800 για παπουτσια και τσάντες, ενώ κάποια πιο κλασσικά κι αγαπημένα σχέδια είναι ήδη..sold out.


    c1

    c2c5

    c6c7

    Κι αυτές είναι κάποιες από τις προτάσεις του οίκου για τα φετινά Χριστούγεννα:



    000



    ΣΧΟΛΙΑ