• LIFE&STYLE

    Και ξαφνικά, θέμα με Silva στον Ολυμπιακό…;

    • NewsRoom


    Φαίνεται πως το αήττητο σερί του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα και, ιδιαίτερα, η απόδοση του στα παιχνίδια των ομίλων του Champions League, έχουν καταστήσει τον Μάρκο Σίλβα ως έναν… ελκυστικό προπονητή. Γεγονός, που επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες μετά την απόλυση του Γιούλεν Λοπετέγι από την τεχνική ηγεσία της Πόρτο.

    Πιο συγκεκριμένα, η μέτρια φετινή πορεία της Πόρτο, σε συνδυασμό με την αποτυχία κατάκτησης κάποιου τίτλου πέρυσι, αποτέλεσαν τις σταγόνες, που ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής για τη διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας.

    Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της… εκθρόνισης του Ισπανού προπονητή, τα ονόματα, που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι για την αντικατάσταση του, ήταν δύο Πορτογάλοι, ο Άντρε Βίλας Μπόας και ο Μάρκο Σίλβα! Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι το πρώτο θέμα στο κρατικό πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων.

    silva

    Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού παρουσιάζει, σίγουρα, δυσκολίες, αφού, εκτός του ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους, έχει ένα ακόμη εμπόδιο επιστροφής στη χώρα του. Οταν αποδεσμεύθηκε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, προκειμένου να υπογράψει στην ελληνική ομάδα, έβαλε την υπογραφή του σε μια ρήτρα, σύμφωνα με την οποία, όποια πορτογαλική ομάδα τον προσλάβει, θα πρέπει να πληρώσει στην Σπόρτινγκ ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα γράφουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ, η Πόρτο θα χρειαστεί να αποζημιώσει τον Ολυμπιακό με 500.000 ευρώ και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 15 εκατομμύρια ευρώ, αφού η τελευταία είχε προνοήσει να τοποθετήσει σχετικό όρο το περασμένο καλοκαίρι.

    Επιπλέον, άλλος ένας με προϋπηρεσία στην Ελλάδα εμφανίζεται ως πιθανός αντικαταστάτης του Λοπετέγι. Ο Νούνο Εσπίριτο, ο οποίος απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια και ήταν συνεργάτης του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό.

    Όσον αφορά στον Βίλας Μπόας, στη Ρωσία αναφέρουν πως σκέφτεται να επαναπατριστεί για την Πόρτο, με την οποία είχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του. Στο ίδιο σενάριο, ο Μάρκο Σίλβα εμπλέκεται, όχι ως ανταγωνιστής του Μπόας για τη θέση, αλλά ως υποψήφιος αντικαταστάτης του στη Ζενίτ.

    Διαψεύδει ο Silva

    Σε δηλώσεις του στη NOVA, ο Πορτογάλος προπονητής της ομάδας του Πειραιά, θέλησε να διαψεύσει τα όσα σενάρια παρουσιάστηκαν, όσον αφορά στο ενδιαφέρον της Πόρτο για το πρόσωπό του. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Δεν έχω να πω πολλά πράγματα για το θέμα αυτό. Δεν είναι η δουλειά μου να μιλήσω για αυτό το θέμα. Η δουλειά μου είναι να προετοιμάσω την προπόνηση. Αυτό έκανα. Αυτό θα κάνω σήμερα και αυτό θα κάνω και αύριο. Θα προπονήσω την ομάδα μου και θα ασχοληθώ με τη δουλειά μου. Δεν έχω κάποια επαφή. Αυτό έχω να απαντήσω. Δεν έχω μιλήσει ο ίδιος με κάποιον. Και το τι μπορεί να λέει ο καθένας, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή. Έχω τεράστιο σεβασμό για το σύλλογο στον οποίο δουλεύω και σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου καλά, όπως κάνει ο καθένας μέσα σε αυτό το σύλλογο».



    ΣΧΟΛΙΑ