• LIFE&STYLE

    Η Jaguar F-Pace είναι το πιο όμορφο SUV που υπάρχει στη Γη


    Όταν περιμένεις για κάτι πολύ καιρό, θα πρέπει να επιβραβεύεσαι ανάλογα. Έτσι ακριβώς συνέβη αυτή την εβδομάδα στο «LA Auto Show», όταν η Jaguar Land Rover επιτέλους αποκάλυψε επίσημα το πολύ-αναμενόμενο F-Pace SUV της στη Βόρεια Αμερική.

    Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν ένα φορτηγό Jag (το XF Sportbrake station wagon, το οποίο δεν πωλείται στις ΗΠΑ, δεν συμπεριλαμβάνεται). Ωστόσο, αν αναλογιστούμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα οχήματα για τις πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες, καθυστέρησε αρκετά. Η Jaguar έχει σεντάν και σπορ αυτοκίνητα, αλλά είχε μείνει πολύ πίσω στις αδελφές εταιρείες Land Rover και Range Rover, οι οποίες φυσικά πωλούν SUV και τίποτα άλλο.

    img_2251-2

    Για οποιονδήποτε λατρεύει τις κομψές γραμμές της θρυλικής Jaguar E-Type, ίσως το πιο εκθαμβωτικό αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε ποτέ, η ιδέα ενός φορτηγού Jag είναι τρομακτική, αλλά αν πρόκειται να αποκτήσουμε ένα, θα πρέπει να είναι υπέροχο.

    Και χάρη στο σχεδιαστή της Jaguar Ian Callum, είναι υπέροχο. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο κι από υπέροχο. Είναι το πιο όμορφο SUV που σύντομα θα βγει στους δρόμους.

    Το οποίο είναι λίγο περίεργο, αλλά επίσης και κατανοητό . Το άλλο αυτοκίνητο της Jag που δείχνει το ιδιαίτερο ταλέντο του Ian είναι τα σπορ αυτοκίνητα F -Type, αλλά ποτέ δεν μου άρεσαν πολύ. Συγκριτικά με ένα άλλο σχέδιο του Callum, η Aston Martin DB9 (και πριν από αυτή, η DB7), η F -Type μου φαίνεται ογκώδης και παχιά, όπως ένας πολυλογάς κακοποιός σε ένα υπερβολικά καλοραμμένο -από πανάκριβο- ράφτη κουστούμι που πρέπει να καυχηθεί για το πόσα κέρδισε (ή έχασε).

    jag_e-type

    Δεν είμαι οπαδός

    Είμαι μάλλον μια σαφή μειονότητα εδώ – λίγο πολύ, όλοι οι υπόλοιποι σκέφτονται ότι το F -Type είναι ένα εξαιρετικό σύνολο τροχών, μια ποίηση σε λαμαρίνες.

    Ωστόσο, μπορείτε να το δείτε και από τη δική μου σκοπιά, αν μελετήσετε το F – Pace και σίγουρα θα δείτε τον ίδιο κακοποιό σε ένα κοστούμι που προσπαθεί να καλύψει τον όγκο του. Το F -Type είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όμως η γενναιοδωρία του Callum έχει βρει τη σωστή κλίμακα για να εκτελέσει το σύγχρονο όραμά οπότε το F – Pace είναι ακριβώς όπως πρέπει.

    screen shot 2015-11-16 at 4.20.32 pm

    Το F – Pace είναι “η πιο πρόσφατη έκφραση του πάθους της Jaguar”, δήλωσε ο Callum , όταν το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στο «LA Auto Show».

    img_2927-1

    «Δεν είναι απλά μια Jaguar που θέλετε», πρόσθεσε, «είναι μια Jaguar που χρειάζεστε».

    «Ακόμα και τα παιδιά σας θα λένε ότι είναι cool», είπε ο Callum χαριτολογώντας, βάζοντας στόχο σε μια αγορά που η Jaguar, δυστυχώς, δεν ασχολήθηκε κατά την αναβίωση των SUV τα τελευταία χρόνια: οι γονείς που θέλουν να μεταφέρουν την οικογένειά τους, τα εργαλεία τους, τα κατοικίδιά τους, και τους φίλους των παιδιών τους, με τα εργαλεία τους.

    (1)p14_0969_a4_rgb



    ΣΧΟΛΙΑ