• LIFE&STYLE

    Γιατί οι λάτρεις της κολύμβησης εγκαταλείπουν τις πισίνες-Αυτό είναι το νέο trend

    • NewsRoom


    Ζευγάρια κομψά ντυμένα απολαμβάνουν σύντομα τον καφέ τους συνοδεύοντάς τον με κρουασάν βουτύρου έξω από μία γραφική brassiere κοντά στον Πύργο του Άιφελ, την ίδια ώρα που πιο κάτο άνθρωποι, φορώντας τα ειδικά μαγιό τους βουτούν στον Σηκουάνα.

    Τα περίεργα καφέ-γκρι νερά που περνούν μέσα από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις γενικά δεν πτούν τους παρορμητικούς που βουτούν στο νερό.  Αλλά τώρα, ο δήμαρχος του Παριστιού ελπίζει να το αλλάξει αυτό, καθώς έχουν δεσμευτεί να κάνουν τα μέρη του ποταμού και των παρακείμενων καναλιών αρκετά πιο καθαρά ώστε να κολυμπούν μέχρι το 2017, σε μία προσπάθεια της γαλλικής πρωτεύουσας να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

    Πρόκειται για μία εντυπωσιακή φιλοδοξία και όλο αυτό ηχεί σαν μελωδία στα αυτιά του οργανισμού της Βρετανίας, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο αξιόπιστος οργανισμός για την προώθηση του αθλήματος, του οποίου τα μέλη έχουν αυξηθεί από 600 σε 30.000 από τότε που ιδρύθηκε, πριν από δέκα χρόνια.

    Από την άλλη είναι αλήθεια ότι η πιθανότητα να νιώσουν ένα περίεργο φυτό κάτω από το νερό και η προοπτική να εκθέσουν το σώμα τους στο ψυχρό κλίμα του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να είναι αποθαρρυντικό για εκείνους που χρησιμοποιούν τη ζεστασιά και σχετική πολυτέλεια των θερμαινόμενων και χλωριωμένων πισινών.

    Ωστόσο, οι θιασώτες επαινούν το χόμπι τους, το οποίο το θεωρούν το ελιξίριο της ζωής. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τους δίνει ζωντάνια, καθώς αποτελούν μέρος μιας σφιχτοδεμένης κοινότητας με διάφορες ηλικίες και τους παρέχει την δυνατότητα να ασκηθούν, ενώ βιώνουν παράλληλα και μία περιπέτεια.

    “Όταν ανακάλυψα τη λίμνη Hampstead Heath, μία υπέροχη φυσική λίμνη που περιβάλλεται από δέντρα, πωρώθηκα”, θυμάται η Έλσα Vulliamy, μία ανεξάρτητη δημοσιογράφος από το βόρειο Λονδίνο. “To να κολυμπάς σε μία βρόμικη και παγωμένη λίμνη δεν ακούγεται και τόσο δελεαστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο όμορφα και χαλαρωτικά πράγματα που μπορεί να έχει βιώσει ένα άτομο. Λατρεύω τα πάντα σχετικά με το φυσικό νερό – ακόμα και όταν αυτό καλύπτεται από χώμα. Αυτό αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να νιώσετε ότι είστε μακριά από την έντονη ζωή της πόλης, ακόμη και αν το κάνετε στη μέση του Λονδίνου”.

    web-swim3

    O Alex Jackson ο διευθυντής της οργάνωσης Great Swim, της μεγαλύτερης οργάνωσης για το κολύμπι ανοιχτής θαλάσσης στην Ευρώπη, υποστηρίζει ότι πολλοί λάτρεις της κολύμβησης μοιράζονται αυτή την απόδραση.”Για πολλά μέλη μας η αίσθηση της ελευθερίας είναι το βασικό. Μόλις δοκιμάσετε να κολυμπήσετε χωρίς τοίχους, λωρίδες ή χλώριο, μπορεί να εθιστείτε σε αυτό῾῾.

    Αυτά είναι τα θετικά, αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες της Βρετανία, με το φυσικό νερό να φτάνει σπάνια σε θερμοκρασία πάνω από 20C- πολύ χαμηλό σε σχέση με το μέσο όρο της θερμοκρασίας του ανθρωπίνου σώματος, είναι ένα αρνητικό για το κολύμπι σε ανοιχτούς χώρους όπως ποτάμια και λίμνες.

    Ωστόσο, για πολλούς κολυμβητές της υπαίθρου αυτό αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους, και υποστηρίζουν ότι μόνο τα πρώτα δευτερόλεπτα αισθάνεσαι το κρύο, αλλά και μόνο για τη χαρά και την ευεξία που προσφέρει αξίζει τον κόπο.”Η ενδορφίνη θα σας κρατήσει σε μια καλή διάθεση για όλη την ημέρα.”

    Του καλοκαιρινούς μήνες ο καιρός είναι ο ιδανικός για τους πρωτάρηδες να βουτήξουν στο νερό. Ωστόσο, οι αρχάριοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αίσθηση της περιπέτειας που προσφέρει η κολύμβηση σε ποτάμια και λίμνες μπορεί να είναι επίσης και επικίνδυνη, για τον λόγο αυτό θα πρέπει να βουτούν παρέα με φίλους. Μπορεί επίσης να τους φανεί χρήσιμο, σε περίπτωση κινδύνου, να φορούνένα έντονα χρωματισμένο καπέλο κολύμπι καθώς θα βοηθήσει την επιχείρηση διάσωσής.

    Άτομα με προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα καρδιακές παθήσεις, θα πρέπει να επισκεφθούν τον γιατρό τους πριν από την είσοδό τους στο νερό. Το φυσικό νερό μπορεί να είναι φιλικότερο από το χλωριωμένο για τα άτομα με έκζεμα ή αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιηλιακό.  Επιπλέον, όπως όλες οι μορφές άσκησης έτσι και το κολύμπι σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να ενισχύσει τη σωματική και ψυχική υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου δύο και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

    Έτσι, με μια στολή και ένα μπράβο από το γιατρό, έφτασε η ώρα για να βουτήξετε στο νερό.

    ΔIABAΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-apolia-varous-erchete-molis-xeperastoun-3-kiria-empodia/50612

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/video-article-i-maria-sharapova-meta-to-tenis-to-richni-sto-podosfero/50621



    ΣΧΟΛΙΑ