• LIFE&STYLE

    Δείτε μέσα από αυτές τις εντυπωσιακές φωτογραφίες πως μοιάζουν τα δάκρυα χαράς και της λύπης

    • NewsRoom


    Εσείς το ξέρατε ότι υπάρχουν διάφορα είδη δακρύων ανάλογα από ποιο συναίσθημα προκλήθηκαν; Εμείς θα σας δείξουμε μέσα από ένα ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό το πως μοιάζουν στην πραγματικότητα τα ανθρώπινα δάκρυα, παρατηρώντας τις ποικιλόμορφες διαφορές τους ανάλογα με το είδος των δακρύων. Για παράδειγμα τα δάκρυα της χαράς διαφέρουν κατά πολύ, στον τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκαν, όπως και στο σχήμα τους από τα δάκρυα του πένθους.

    Η γνωστή φωτογράφος Rose-Lynn Fisher θέλησε να απαθανατίσει με κάποιο τρόπο τα διάφορα είδη δακρύων. Με την βοήθεια ενός ειδικού ηλεκτρονικού μικροσκοπίου κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάζουν ακριβώς την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τα ανθρώπινα δάκρυα. Όπως θα δούμε στο video υπάρχουν τα δάκρυα της χαράς, του γέλιου, του πένθους μέχρι και τα δάκρυα που προέρχονται από το ξεφλούδισμα των κρεμμυδιών.

    Τα διάφορα είδη δακρύων περιέχουν πολλά βιολογικά συστατικά όπως είναι τα έλαια, πλήθος αντισωμάτων και ενζύμων διασπασμένα μέσα σε αλατισμένο νερό.

    Το εντυπωσιακό εύρημα των φωτογραφιών ήταν πως, τα δάκρυα τα οποία προέρχονται εξαιτίας κάποιου συναισθήματος περιέχουν ένα φυσικό παυσίπονο το οποίο δημιουργείται από τον οργανισμό όταν το σώμα βρίσκεται υπό πίεση.

    Τα δάκρυα αποτελούν έναν από τους αρχαιότερους τρόπους επικοινωνίας των ανθρώπων, ειδικότερα σε κρίσιμες καταστάσεις όπως ο θάνατος.

    Τέλος, όπως σημειώνει η δημιουργός των φωτογραφιών, τα δάκρυα περιέχουν μέσα τους ένα μικρόκοσμο από την συνολική προσωπική εμπειρία του ανθρώπου, όπως ακριβώς μια σταγόνα του ωκεανού.

    Δείτε το video εδώ:

    https://www.facebook.com/CollectiveEvolutionPage/videos/10153989050758908/



    ΣΧΟΛΙΑ