• LIFE&STYLE

    Αν θες να πετύχεις αναρωτήσου αυτό


    Στο τέλος της μέρας, ή της εβδομάδας έρχεται μια σημαντική στιγμή επικοινωνίας με το μέσα μας. Χωρίς αυτή τη σύντομη παύση, η ηθική και πνευματική μας ανάπτυξη θα ήταν αναμφίβολα δύσκολη ως ακατόρθωτη.

    Πώς, λοιπόν, κατορθώνουμε να έχουμε τέτοια εσωτερική διαύγεια και αυτογνωσία;

    Συνήθως με το να ρωτάμε τον εαυτό μας ορισμένα πράγματα.

    shutterstock_79429915

    Διαβάστε επτά ερωτήσεις που πρέπει να θέτετε στον εαυτό σας καθημερινά.

    Τι κάνω καλά;

    Η πιο εύκολη ερώτηση να ξεκινήσει κανείς είναι αυτή και έχει θετικό πρόσημο. Προχωράμε με το δεξί και κάνουμε την αυτοκριτική μας, αναμφίβολα ένα από τα δυσκολότερα πράγματα να ολοκληρώσει κανείς με ειλικρίνεια.

    Τι θα μπορούσα να έχω κάνει καλύτερα;

    Κοιτώντας πίσω, τι από όλα όσα έχετε κάνει θα μπορούσατε να είχατε κάνει καλύτερα; Υπήρξε κάποιο λάθος στη δουλειά που όλοι πρόσεξαν; Αργήσατε τέσσερις μέρες σερί; Καβγαδίζατε όλη την εβδομάδα με την οικογένειά σας και μόλις συνειδητοποιήσατε ότι έχετε λάθος; Αναλύστε ό,τι σας πήγε στραβά έτσι ώστε να το αναγνωρίσετε – αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο για τη βελτίωση.

    Γιατί όλο αυτό ενέχει τέτοια πρόκληση;

    Αφού κατανοήσετε το πρόβλημα και αποφασίσετε να αναλάβετε δράση, έρχεται η στιγμή της εύρεσης της λύσης. Μόνο αφού ανακαλύψουμε το γιατί μιας κατάστασης μπορούμε να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος και να το επιλύσουμε.

    Πόσο κοντά έχω φτάσει στους στόχους μου;

    Αυτή η ερώτηση έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι, όσο εύκολο ή περίπλοκο κι αν είναι το να δράσουμε, καθετί που κάνουμε μετράει. Κάποιες φορές πρέπει να το ψάξουμε λίγο περισσότερο για να δούμε αποτέλεσμα.

    Τι απόλαυσα περισσότερο από αυτό το ταξίδι;

    Κατά τη διάρκεια της διεργασίας, το να καταλάβετε γιατί νιώσατε έτσι συγκεκριμένα είναι πολύ σημαντικό. Για την ακρίβεια, όταν νιώθετε κάπως, αποκαλύπτει περισσότερα για τον εαυτό σας από ότι οι ίδιες οι πράξεις σας.

    Πού και γιατί σπατάλησα εκεί το χρόνο μου;

    Βρείτε σε ποιες περιπτώσεις βαριέστε τόσο και το αναβάλλετε για μετά, κάτι που επίσης είναι γνωστό ως αναβλητικότητα. Το να βρείτε τι σας ικανοποιεί και τι όχι, είναι ένα σωστό βήμα προς την επιτυχία.

    Τι με έκανε να νιώσω ολοκληρωμένος;

    Όταν αναρωτιέστε κάτι τέτοιο, προσπαθήστε να επικεντρώνεστε σε αυτά που σας προσφέρουν μακροχρόνια ευχαρίστηση και όχι σε κάτι στιγμιαίο. Ό,τι μας ευχαριστεί για λίγο λειτουργεί όπως ακριβώς και η ζάχαρη, που κρατάει η γλύκα για λίγες ώρες και μετά πάλι χάνεται. Όταν θα μπορέσετε να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, μόνο τότε θα μπορείτε να αναζητάτε τρόπους για να ολοκληρωθείτε.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/an-kalliergite-afto-to-fito-tha-ginete-vathiplouti/37183

     



    ΣΧΟΛΙΑ