• LIFE&STYLE

    Aπίστευτα προνόμια πολιτών άλλων κρατών που θα θέλαμε και στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Μπορεί στην Ελλάδα του 2016 ο όρος “κοινωνικό κράτος” να έχει σταματήσει να υπάρχει στην συνείδηση των περισσότερων πολιτών, πολλά κράτη του κόσμου όμως συνεχίζουν να παρέχουν στον λαό τους σημαντικά προνόμια. Στο παρακάτω κείμενο θα δούμε τις πιο περίεργες και αξιοθαύμαστες παροχές ξένων κρατών ανά τον κόσμο.

    ΕΛΒΕΤΙΑ

    Σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως για παράδειγμα την Ελβετία,το κράτος έχει προνοήσει για το χαμηλότερο εισόδημα της να βρίσκεται στα 2.500 χιλιάδες φράγκα ανά πολίτη, εισόδημα που για χώρες όπως η δική μας μοιάζει εξωπραγματικό.
    ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 
    Η πλειονότητα των ανεπτυγμένων οικονομικά κρατών, και κυρίως των σκανδιναβικών κυβερνήσεων, παρέχει μεγάλα πακέτα βοήθειας σε νέες οικογένειες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού της Φινλανδίας, η οποία παρέχει από το 1930 ένα πακέτο μητρότητας σε όλους τους νέους γονείς.
    ΡΩΣΙΑ 
    Μια ακόμη κοινωνική παροχή που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, έρχεται από την Ρωσία. Συγκεκριμένα η ρωσική κυβέρνηση προσφέρει δέκα στρέμματα γης στο απομακρυσμένο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η πλήρης κυριότητα του μεταβιβάζεται στον δικαιούχο μετά από την πάροδο των πέντε ετών. Μέτρο βέβαια που αποσκοπούσε και σε προσπάθεια της κυβέρνησης εποικισμού της απομονωμένης αυτής περιοχής.
    ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
    Το πιο φημισμένο κράτος για τις μεγάλες κοινωνικές του παροχές, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει το καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο παρέχει δωρεάν περίθαλψη στους κατοίκους της. Ακόμη η βρετανική κυβέρνηση, προσπαθεί να συνδράμει τα άτομα που ψάχνουν να βρουν σπίτι, εύρεση που αποτελεί Γολγοθά στην βρετανική πρωτεύουσα, με την χρηματική καταβολή στον ταμιευτήριο των πολιτών.
    ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
    Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και σχεδόν όλες οι μεσογειακές χώρες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους. Η Πορτογαλία για παράδειγμα, έχει εμπνευστεί το πρόγραμμα “Μετρητά για τα Μωρά” καταβάλλοντας περίπου το ποσό των 4.500 χιλιάδων ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται σκοπεύοντας να βοηθήσουν μια πόλη της που έχει χάσει κατά τα τελευταία χρόνια το μισό του πληθυσμού της.
    ΟΥΓΓΑΡΙΑ
    Μια φρέσκια παροχή που ισχύει μόλις από το 2015 στην Ουγγαρία ,έχει εντυπωσιάσει με την θέσπιση προγράμματος για την παροχή σπιτιών σε νέες τριμελής οικογένειες.
    ΙΑΠΩΝΙΑ
    Χώρες της Ασιατικής Ηπείρου δίνουν μεγάλη σημασία στις διάφορες ενισχύσεις των πολιτών τους. Στην Ιαπωνία για παράδειγμα, ο κάθε πολίτης που φτάνει τα 100 παίρνει δώρο από την κυβέρνηση ένα ασημένιο κύπελλο αξίας 65 δολ. , κάτι βέβαια που η Ιαπωνική κυβέρνηση φαίνεται να επανεξετάζει καθώς ο αριθμός των ανθρώπων αυτών έχει αυξηθεί ραγδαία. Ένα αντίστοιχο μέτρο το οποίο υπάρχει και στις Φιλιππίνες με την καταβολή δώρου 4,30 δολ. και 216 δολ σε άτομα τα οποία ξεπερνούν τα 60 και τα 100 χρόνια αντίστοιχα.
    Η.Π.Α
    Τέλος, ταξιδεύοντας και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στις Η.Π.Α για παράδειγμα οι πολίτες δικαιούνται από την κυβέρνηση τους δωρεάν κινητό τηλέφωνο και ώρες ομιλίας για να μπορέσουν να βρουν δουλειά και να επικοινωνούν με συγγενείς και φίλους τους.
    Στο Περού εν κατακλείδι ισχύει πρόγραμμα ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών με φωτοβολταϊκά, το οποίο παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε δύο εκατομμύρια σπίτια με χαμηλό εισόδημα. Μέτρο το οποίο θεωρείται εξαιρετικά ευεργετικό καθώς μόνο τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
    ΠΕΡΟΥ



    ΣΧΟΛΙΑ