• LIFE&STYLE

    10 απαγορευμένα μέρη προς επίσκεψη.. εκτός και αν ρισκάρεις!

    • NewsRoom


    Είναι γνωστό ότι τον άνθρωπο τον εξιτάρει το παράνομο, το κρυφό και κυρίως το δύσκολο. Το mononews.gr σας παρουσιάζει (και προτείνει στους ριψοκίνδυνους να προσπαθήσουν να τα επισκεφτούν) τα 10 απαγορευμένα προς επίσκεψη μέρη στον κόσμο:

    1.Το θησαυροφυλάκιο με την μυστική συνταγή της Coca-Cola.

    Coca Cola

    Προσοχή στις απομιμήσεις! Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές παρόμοιες συνταγές της Coca-Cola, αλλά να θυμάστε ότι καμία εξ’ αυτών δεν είναι η αυθεντική.

    Η αυθεντική συνταγή της παραμένει μέχρι και σήμερα μυστική. Το 2011, η Coca-Cola μετακίνησε μετά από 125 χρόνια την μυστική αυτή συνταγή από την SunTrust Bank της Ατλάντα στο World of Coca-Cola..

    2.Τα μυστικά αρχεία στο Βατικανό.

    vaticano

    Τα αρχεία και τα προσωπικά έγγραφα από όλους τους Πάπες από τον 8ο αιώνα μέχρι σήμερα φυλάσσονται στο μυστικό και απόρρητο αρχείο του Βατικανού. Αν και τα αρχεία παρέμεναν απόρρητα για το κοινό στο παρελθόν, ο  Πάπας Λέων ο 13ος παρείχε πρόσβαση σε ειδικούς ερευνητές στα τέλη του 19ου αιώνα.

    3. Δωμάτιο 39 ή Γραφείο 39.

    39

    Η Βόρεια Κορέα, σίγουρα δεν θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Όμως το μυστικό γραφείο ή δωμάτιο 39 (δημιουργήθηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ τη δεκαετία του 1970) στο εσωτερικό της χώρας, που ούτε οι ντόπιοι δεν έχουν πρόσβαση, είναι ακόμα πιο απωθητικό. Το γραφείο ή δωμάτιο 39 δεσμεύεται να διασφαλίσει το ξένο νόμισμα για τους ηγέτες του έθνους.

    4. Club 33

    Club 33

    Το «Club 33», είναι μία λέσχη που ιδρύθηκε από τον Walt Disney. Η τιμή για κάθε μέλος της λέσχης είναι 11.000 δολάρια τον χρόνο. Βέβαια, καλό είναι οι ενδιαφερόμεν να ξέρουν ότι η λίστα αναμονής για τα μελλοντικά μέλη είναι μεγάλη και χρονοβόρα.

    Στην λέσχη αυτή ανήκουν και πολλοί σύγχρονοι celebrities.

    5. Περιοχή 51

    51

    Η περιοχή 51, είναι γνωστή για μυστικές επιχειρήσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με τους εξωγήινους. Πριν από χρόνια, η CIA έδωσε στην δημοσιότητα ένα έγγραφο, που γνωστοποιούσε, ότι η συγκεκριμένη περιοχή στην Νεβάδα χρησιμοποιείται για κυβερνητικά πειράματα και προγράμματα παρακολουθήσεων.

    6. Η λέσχη White Gentleman.

    wg

    H λέσχη White Gentleman είναι ιστορική και βρίσκεται στην οδό St. James’s Street στο Λονδίνο. Αν και η λέσχη είναι προσβάσιμη μόνο σε άντρες, άνοιξε κατ’ εξαίρεση την πόρτα της για την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1991. Η λέσχη περιέχει ένα τεράστιο μενού, μπαρ, τυχερά παιχνίδια και πολλά άλλα. Ο Πρίγκιπας Κάρολος έκανε το μπάτσελορ πάρτι του εκεί πριν από τον γάμο του με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

    7.Ilha da Queimada Grande (Το νησί των φιδιών)

    Ilha da Queimada Grande

    Το νησί των φιδιών βρίσκεται 90 μίλια από την ακτή Santos στην Βραζιλία. Υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη από χρυσές οχιές και ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του πλανήτη. Λέγεται, ότι το δηλητήριο τους μπορεί λιώσει το δέρμα γύρω από την περιοχή του τσιμπήματος. Το δηλητήριο τους είναι τόσο σπάνιο που μπορεί να πουληθεί μέχρι και 30.000 δολάρια στην μαύρη αγορά.

    8. Poveglia

    image6ggg

    Αυτό το νησί είναι η άλλη πλευρά της γοητευτικής Βενετίας, για το οποίο λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο. Είναι, επίσης, γνωστό για τα θύματα της πανούκλας του 18ου αιώνα και ως άσυλο για ψυχικά ασθενείς του 20ου αιώνα. Λέγεται, ότι γίνονταν πειράματα σε ασθενείς, όπως λοβοτομές. Το νοσοκομείο έκλεισε το 1968, εγκαταλείφθηκε και λίγα χρόνια αργότερα η Ιταλική κυβέρνηση το έβγαλε σε πλειστηριασμό.

    9. θησαυροφυλάκιο Svalbard Global Seed

    1.dsc_0844_inngansparti_kunst_f_mari_tefre

    Το πιο ασφαλές θησαυροφυλάκιο του κόσμου, ιδρύθηκε από την κυβέρνηση της Νορβηγίας τον Φεβρουάριο του 2008 σε απόσταση 1,300 χιλιομέτρων από τον Αρκτικό κύκλο. Στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο φυλάσσονται πολλές ποικιλίες διάφορων τροφών και πάνω από 4.000 διαφορετικά είδη φυτών. Είναι κατασκευασμένο να αντέξει σε κάθε είδους εξωτερικό κίνδυνο και κλιματική αλλαγή. Η κατασκευή του κόστισε στην Νορβηγική κυβέρνηση περίπου 9 δισεκατομμύρια USD. Οι καταθέτες παραμένουν κάτοχοι των σπόρων τους.

    10. Νησιά Heard και McDonald

    Heard McDonald

    Τα νησιά αυτά βρίσκονται στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού. Αποτελούν τις μόνες ηφαιστειογενείς μάζες, που φημίζονται για το πλούσιο φυσικό τους περιβάλλον, που περιλαμβάνουν περίεργα φυτά και ζώα. Η περιοχή είναι γνωστή για το Big Ben, ένα ενεργό ηφαίστειο της περιοχής, που υψώνεται στα 2,745 μέτρα.



    ΣΧΟΛΙΑ