• LIFE&STYLE

    Άρωμα γυναίκας: Δύο επιτυχημένες CEO πίσω από το fund των 10 εκατ. που στηρίζουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα

    • NewsRoom


    Η γυναικεία επιχειρηματικότητα θριαμβεύει. Η Debbie Wosskow, διευθύνων σύμβουλος της Love Home Swap, και η Anna Jones, πρώην CEO του Hearst Magazines UK, πρόκειται να συγκεντρώσουν 10 εκατομμύρια στερλίνες τα οποία και θα δοθούν σε γυναίκες επιχειρηματίες που θέλουν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Οι δύο γυναίκες ανακοίνωσαν την ίδρυση του νέου AllBright ταμείου, τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι θέλουν να καλύψουν το χάσμα της χρηματοδότησης που υπάρχει σήμερα μεταξύ ανδρών και γυναικών, που ηγούνται διαφόρων εταιρειών.

    Τον Απρίλιο, οι αναλυτές της τεχνολογικής εταιρείας Chruch Base σε μία έρευνα που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι μόνο το 10% του παγκόσμιου VC (venture capture) δίνεται σε γυναίκες. Εκτός από το VC, το AllBright, εγκαινιάζει και μία crowdfunding πλατφόρμα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Στην crowdfundig πλατφόρμα του AllBright, θα μπορεί όποιος επιθυμεί να καταθέσει από 100 στερλίνες και πάνω για να συγκεντρωθεί το ποσό που θα δοθεί στις γυναίκες επιχειρηματίες.

    Θα υπάρχει επίσης και μία “AllBright Academy”, η οποία και θα παρέχει συμβουλές για τις επιχειρήσεις με onlline μαθήματα και συνεδρίες.

    Η Wosskow,  επίσης ανέφερε ότι η χρηματοδότηση δε θα γίνει αποκλειστικά και μόνο για τις τεχνολογικές αλλά για όλων των ειδών εταιρείες. “Δεν είναι όλα θέμα τεχνολογίας. Νιώθαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε την κατάσταση, στηρίζοντας όλων των ειδών τις εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από γυναίκες!”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Wosskow  η οποία έχει επιπλέον επιφορτιστεί από την βρετανική κυβέρνηση με τη σύνταξη μίας έκθεσης σχετικά με την sharing economy της χώρας.

    Η ίδια τόνισε μάλιστα ότι δεν πρόκειται για μία καμπάνια που είναι κατά των αντρών, άλλωστε πολλοί άντρες εργάζονται στην AllBright.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έντεκα websites που κάθε gentleman οφείλει να βάλει στα bookmarks του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα: Πάνω από 1.300 εργαζόμενοι περιμένουν το πρόγραμμα εθελούσιας. Ποιοι είναι οι όροι

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το τολμηρό βήμα της Wind: με JP Morgan και Citi στο πλευρό της βγαίνει στις αγορές για 175 εκ ευρώ

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ