• LIFE&STYLE

    Η “Αρκούδα” αντεπιτίθεται: Ρώσοι χάκερς βγάζουν στη φόρα τα ντόπινγκ των Αμερικάνων Biles και Williams

    • Αθηνά Λαρδή
    simone biles


    Μπορεί ο Παγκόσµιος Οργανισµός Αντιντόπινγκ να άσκησε βέτο, αφήνοντας εκτός των Ολυμπιακών αγώνων τους Ρώσους αθλητές, λόγω ντόπινγκ, τώρα όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα της εκδίκησης.

    Μια ομάδα χάκερ από τη Ρωσία, ονόματι Fancy Bear, κυκλοφόρησε τα ιατρικά αρχεία τριών εξεχόντων Αμερικανών αθλητών, σύμφωνα με τα οποία οι αθλητές αυτοί είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Τα μέλη της δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της αθλήτριας Simone Biles και των αδερφών Serena και Venus Williams, που διαπρέπουν στο αγώνισμα του τένις.

    Ο Παγκόσµιος Οργανισµός Αντιντόπινγκ (WADA), με μια λιτή δήλωση, επιβεβαίωσε την παράνομη πρόσβαση της ομάδας στη βάση δεδομένων του οργανισμού και θεωρεί πως οι χάκερς χρησιμοποίησαν ένα phishing e-mail (είδος ηλεκτρονικού “ψαρέματος”)για να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες. Οι εξετάσεις της Biles ήταν από τις 11 Αυγούστου 2016, ενώ αυτές των Serena και Venus Williams από το 2014 και το 2012 αντίστοιχα.

    Βέβαια, η 19χρονη αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής έδωσε τη δική της απάντηση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού του twitter, αναφέροντας πως το φάρμακο που είχε πάρει τη συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν το Ritalin, ένα φάρμακο για τους ανθρώπους που έχουν διαγνωσθεί με  προβλήματα υπερκινητικότητας και  Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής.

    Ωστόσο, ήταν γνωστό πως και οι τρεις αθλήτριες ακολουθούσαν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, με φάρμακα, τα οποία θεωρούνται “εξαιρέσεις θεραπευτικής χρήσης”.

    Οι χάκερς, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι ναι μεν οι Ηνωμένες Πολιτείες ξέρουν να “παίζουν καλά”, δεν έχουν μάθει όμως να παίζουν δίκαια, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

    Αξίζει, βέβαια, να αναφερθεί πως στους φετινούς Ολυμπιακούς είχε αποκλειστεί η ομάδα στίβου της Ρωσίας, μετά τις αποκαλύψεις ότι οι Ρώσοι αθλητές είχαν συμμετάσχει σε ένα “πρόγραμμα” ντόπινγκ, που ήταν ευγενική χορηγία της κυβέρνησης. Το σκάνδαλο αυτό στέρησε από τους αθλητές τη δυνατότητα να αγωνιστούν για τη χώρα τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/dikeosi-gia-vgenopoulo-katerrefse-piniki-diadikasia-se-varos-tou-gia-ti-laiki-anakalounte-ola-ta-entalmata/74148

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/paraskinio-piso-apo-ti-paretisi-tou-gianni-pechlivanidi-2/74162



    ΣΧΟΛΙΑ