• LIFE&STYLE

    Αριστοτέλης Ωνάσης: Πρώην αεροσυνοδός της Ολυμπιακής αποκαλύπτει το άλλο πρόσωπο του μεγιστάνα

    • NewsRoom
    Πρώην αεροσυνοδός της Ολυμπιακής αποκαλύπτει το άλλο πρόσωπο του Έλληνα μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση, που δεν γνωρίζαμε

    Αριστοτέλης Ωνάσης


    Πρώην αεροσυνοδός της Ολυμπιακής αποκαλύπτει το άλλο πρόσωπο του Έλληνα μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση, που δεν γνωρίζαμε

    Οδοιπορικό στο ιστορικό Boeing 747, ιδιοκτησία της Ολυμπιακής Αεροπορίας επί εποχής Αριστοτέλη Ωνάση έκανε η κάμερα του Happy Day. Εκεί, η δημοσιογράφος της εκπομπής, Ελένη Μουστάκη συνάντησε την Γιοχανά Καλαφούτη, μία γυναίκα που διετέλεσε αεροσυνοδός στις χρυσές εποχές της Ολυμπιακής, τότε που βρισκόταν στα χέρια του Έλληνα μεγιστάνα.

    Η πρώην αεροσυνοδός μίλησε στην εκπομπή και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα πλούσια γεύματα που πρόσφεραν στους επιβάτες της πρώτης θέσης. «Ήταν η χρυσή εποχή των αερομεταφορών στην Ελλάδα γιατί είχαμε την τύχη να έχουμε ως ιδρυτή της Ολυμπιακής τον μεγάλο Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος ήταν ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Άνοιξε την Ολυμπιακή το 1957, εγώ προσλήφθηκα τη δεκαετία του ’70, στην αρχή, φορώντας αυτή την ωραία στολή του Τσεκλένη.

    Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήθελε μια άριστη πρώτη θέση, είχαμε χρυσά μαχαιροπίρουνα, είχαμε κρύσταλλα, πορσελάνες… Είχαμε ειδικά μενού, έβγαινε το πρώτο πιάτο, τον καλωσορίζαμε με σαμπάνια, είχαμε τα ορεκτικά που ήταν αστακός, αυγοτάραχο», αποκάλυψε χαρακτηριστικά η Γιοχάνα Καλαφούτη.

    Στη συνέχεια, η πρώην αεροσυνοδός έφερε στο φως μία πτυχή του πετυχημένου Έλληνα επιχειρηματία που δεν γνωρίζαμε. Μίλησε για την απλότητα και την ταπεινότητά του, που δεν αλλοιώθηκαν παρά τα πλούτη που δημιούργησε.

    «Λέγαμε στον Αριστοτέλη Ωνάση “τι να σας φέρουμε;” και έλεγε “ασχοληθείτε με τους άλλους επιβάτες, αν θέλω κάτι θα σας πω”. Οι μεγάλοι άνθρωποι είναι πάντα πάρα πολύ απλοί. Η Τζάκι Κένεντι από την ώρα που έμπαινε στο αεροπλάνο μέχρι να βγει, δεν έτρωγε, δεν έπινε, έπινε ένα καφέ, έβαζε τη μάσκα της και κοιμόταν», πρόσθεσε επίσης η Γιοχάνα Καλαφούτη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Noema ή το Νόημα της Ζωής στα σοκάκια της Μυκόνου

    Η Γη της Ελιάς: Το πρώτο trailer της νέας σειράς του Ανδρέα Γεωργίου στο MEGA (video)

    Πεντανόστιμο σπετσοφάι: Ο τέλειος μεζές για το τραπέζι της Παρασκευής

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ