• Food

    Noema ή το Νόημα της Ζωής στα σοκάκια της Μυκόνου

    Noema, Μύκονος


    Άνοιξε τις πύλες του την άνοιξη του 2021, στην καρδιά της πόλης της Μυκόνου. Το Nōema (Noema) είναι ένας υβριδικός χώρος σχεδιασμένος έτσι ώστε να εμπνέει μια έντονη αίσθηση κοινότητας, «ανήκειν». Με ένα σύγχρονο ελληνικό εστιατόριο, ένα ανοιχτό μπαρ, ένα concept store και ζωντανή μουσική, το Nōema ενσαρκώνει τη χαλαρή joie de vivre των ελληνικών νησιών. Μια γιορτή απλότητας, γενναιοδωρίας και αυθορμητισμού όπου η φύση κυριαρχεί, ο χρόνος σταματά και αυτό που μετρά είναι η συνύπαρξη.

    «Πειραγμένος» κυκλαδίτικος μινιμαλισμός, αντικρουόμενα στοιχεία από ακατέργαστο σκυρόδεμα, γυαλισμένο τσιμέντο, πλακίδια με ιδιαίτερες υφές και σκούρο ξύλο, μία χρωματική παλέτα που αντικατοπτρίζει τα χρώματα και τα υλικά που συνθέτουν την άγρια, γυμνή ομορφιά του μυκονιάτικου τοπίου, παίρνοντας αποστάσεις από τα κυκλαδίτικα λευκά και μπλε κλισέ στοιχεία. Μια ζεστή και ευπρόσδεκτη αντίθεση στα φωτεινά σοκάκια της Μυκόνου που παραπέμπει στην άγνωστη στους πολλούς, αυθεντική και εν πολλοίς ανεξερεύνητη πλευρά του «νησιού των ανέμων».

    Πήλινα διακοσμητικά ή και χρηστικά αντικείμενα και υπερμεγέθη φυτά δημιουργούν μια τροπική μεσογειακή ατμόσφαιρα.

    Η ανοιχτή κουζίνα, το μπαρ και η σάλα του Nōema ακτινοβολούν από την κλειστή αυλή, την καρδιά του κυκλαδίτικου σπιτιού. Έναν προστατευμένο, μυστικό κήπο, που λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για συγγενείς και φίλους. Γιατί το φαγητό με παρέα κάνει και το πιο απλό γεύμα ξεχωριστή περίσταση. Τροφή για πνεύμα, σώμα και ψυχή.

    Noema, Μύκονος

    Nōema
    Restaurant & Bar
    Mykonos, Greece
    Ολοκλήρωση έργου: 2021

    Creative lead:
    Lambs and Lions

    Συνεργάτες:
    Architects: K-studio, Athens
    Interior Styling: Amy Wenden
    Renderings: Fat Tony Studio
    Clothing: Jacopo Ianniello, Caravana



    ΣΧΟΛΙΑ