• LIFE&STYLE

    ΑΠΟΨΕ: Ο ήλιος αγκαλιάζει την πανσέληνο για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια!

    • NewsRoom


    Η όμορφη και σπάνια αυτή συνάντηση του ήλιου με την πανσέληνο θα συμβεί απόψε το βράδυ στις 02.02. Μετά από 70 χρόνια , πανσέληνος και θερινό ηλιοστάσιο δίνουν και πάλι το ραντεβού τους μετά τα Μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιουνίου. Την Τρίτη 21 Ιουνίου θα βιώσουμε τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, καθώς  το φως του ήλιου, θα διαρκέσει  για 17 ώρες, περίπου  – ο  ήλιος θα ανατείλει στις 06.03 και το ηλιοβασίλεμα θα γίνει στις 20:51- .

    moon

    Τυπικά, το θερινό ηλιοστάσιο θα συμβεί στη 01:34 τα ξημερώματα της Τρίτης και μισή ώρα αργότερα, στις 02:02, το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο  γεμάτο σημείο του.

    Το θερινό ηλιοστάσιο θα εγκαινιάσει την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα αρχίσει ο χειμώνας.

    Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.moon

    Από την Κυριακή οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία.

    Γιατί τα όμως το θερινό ηλιοστάσιο θεωρείται τόσο μυστήριο;

    Το θερινό ηλιοστάσιο είναι μια ξεχωριστή ημέρα διότι τυπικά σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού. Διαφορετικοί πολιτισμοί και κουλτούρες γιόρταζαν τη μέρα αυτή δίνοντάς της διαφορετικό χρώμα και σκοπό. Για άλλους συμβόλιζε την ανανέωση, για άλλους τη γονιμότητα, για άλλους τη συγκομιδή.

    Μάλιστα το μυστικό που κρύβεται στις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια συνδέεται άρρηκτα με τους αρχαίους ναούς αλλά και το ανθρώπινο πεπρωμένο. Υπάρχουν 4 ημέρες μέσα στο χρόνο που σηματοδοτούν τις εποχές και την πάλη του φωτός ενάντια στο σκοτάδι γι αυτό και όλοι οι λαοί τους απέδωσαν ιδιαίτερη μυστικιστική σημασία.Οι περισσότεροι τις γνωρίζουμε ως Ισημερίες και Ηλιοστάσια και στην ουσία σηματοδοτούν την πορεία- τις κινήσεις του πλανήτη μας μέσα στο ηλιακό σύστημα.moon

     Στο παρελθόν, τότε που οι άνθρωποι ζούσαν πιο κοντά στη φύση και μπορούσαν να αντιλαμβάνονται τις μεταβολές της οι 4 αυτές ημέρες είχαν εξέχουσα μαγικοθρηκευτική σημασία καθώς σήμαιναν άλλοτε τη νίκη του φωτός και του πνεύματος άλλοτε την νίκη του σκότους και της ύλης κι άλλοτε την ισορροπία ανάμεσα στις δυο αυτές αντίρροπες δυνάμεις.

    Θα μπορούσε να πει κανείς πως κάθε ναός είναι μια λέξη. Όμως, εφ όσον συνδέεται με άλλους ναούς σε ομάδες τριγώνων, κύκλων κλπ όλες αυτές οι «λέξεις» σχηματίζουν μια πρόταση. Ποιο μυστικό άραγε να αποκαλύπτει αυτή η πρόταση; Τι θα έχει να διηγηθεί για το φως και το σκοτάδι, για τη γη και τον έναστρο ουρανό, για το Θεό και τον άνθρωπο; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι ναοί και τα ιερά σχετίζονταν με κάτι αστρονομικό. Η μυστική τους διασύνδεση ήταν ο ουρανός.moon

    Όμως, όχι μόνο ισημερίες και ηλιοστάσια αλλά και ολόκληροι αστερισμοί είναι «απεικονισμένοι» στις θέσεις και στην αρχιτεκτονική των αρχαίων ναών επιβεβαιώνοντας πως η ιερή γεωμετρία δεν είναι ένα ανθρώπινο εφεύρημα αλλά μια ανακάλυψη. Υπάρχει παντού γύρω , έξω και μέσα μας.moon

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/proto-ilektriko-aeroplano-ginete-pragmatikotita-apo-tin-nasa-foto-video/54663

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/otan-lei-o-polakis-oti-tromaxane-asti-gia-pious-akrivos-milai/54668



    ΣΧΟΛΙΑ