• LIFE&STYLE

    Αποκλεισμός-σοκ για τη Γιουνάιτεντ – Σήμερα ο “τελικός” του Ολυμπιακού

    Ολυμπιακός

    Ολυμπιακός


    Ανατροπές, συγκινήσεις και… ρεκόρ είχε η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων 1-4 του Champions League, ενώ σήμερα διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική και στους ομίλους 5-8, με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται στους 16 της διοργάνωσης με νίκη, ισοπαλία, ή και με ήττα 0-1 ή 1-2 από την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Ας δούμε όμως τι έγινε στα χθεσινά παιχνίδια:

    1ος Όμιλος

    Τα πράγματα εδώ είχαν ξεκαθαρίσει προ πολλού, με τη Ρεάλ και την Παρί Σεν Ζερμέν να παίρνουν την πρόκριση στους 16 και τη Σαχτάρ να συνεχίζει στο Europa League, ενώ τη Μάλμε να μένει εκτός Ευρώπης. Όμως η Ρεάλ φρόντισε να δώσει μία απίθανη παράσταση κόντρα στη Μάλμε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, στρέφοντας και πάλι τα βλέμματα πάνω της.

    Οι merengues ήταν σαρωτικοί, όπως άλλωστε δείχνει το επιβλητικό 8-0 με το οποίο διέλυσαν τους Σουηδούς, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει τέσσερα γκολ και τον Μπενζεμά άλλα τρία – είναι μόλις η τρίτη φορά που δύο παίκτες της Ρεάλ πετυχαίνουν χατ τρικ στο ίδιο ματς σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης της Ευρώπης (Πούσκας-Ντι Στέφανο το 1960 και Μπουτραγκένιο-Ούγκο Σάντσες το 1990 οι προηγούμενες φορές), ενώ το χατ τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο, που σημειώθηκε από το 39’ ως το 50’, είναι το πιο γρήγορο στην ιστορία της Ρεάλ, μετά από αυτό του Αμάνθιο το 1968.

    Cristiano_Ronaldo_

    Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε το καθήκον της κόντρα στη Σαχτάρ, την οποία νίκησε με 2-0, με γκολ των Λούκας και Ιμπραΐμοβιτς, και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 1ου Ομίλου.

    2ος Όμιλος

    Ο όμιλος της… ανατροπής! Βόλφσμπουργκ, Αϊντχόφεν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικούσαν τις πρώτες δύο θέσεις, που οδηγούν στους 16 του Champions League, και τελικά αυτή που έμεινε εκτός ήταν η Γιουνάιτεντ, που έκανε… ό,τι μπορούσε για να χάσει στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, η οποία με δύο γκολ του Νάλντο (το δεύτερο ήταν και αυτό που της έδωσε τη νίκη στο 84’) επικράτησε με 3-2 και πήρε όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά στον όμιλο, «ρίχνοντας» την ομάδα του Λούις Φαν Γκάαλ στο Europa League.

    Louis van Gaal. Προπονητής Μanchester-United
    Louis van Gaal. Προπονητής Μanchester-United

    Η άλλη «τυχερή» της βραδιάς ήταν η Αϊντχόφεν, που ήθελε καλύτερο αποτέλεσμα από τη Γιουνάιτεντ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να συνεχίσει στους 16 της διοργάνωσης, και τα κατάφερε έστω και με πολύ άγχος: στο 76’ η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε μέσα στην Ολλανδία με πέναλτι, ένα αποτέλεσμα που θα την έφερνε στην τρίτη θέση του ομίλου και στο Europa League. Όμως με γκολ του Ντε Γιονγκ στο 78’ και του Πρέπερ στο 85’, οι Ολλανδοί έκαναν την ανατροπή και πήραν τη δεύτερη θέση, αφήνοντας εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την ΤΣΣΚΑ.

    3ος Όμιλος

    Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης έπαιξαν για την πρωτιά στον όμιλο στη Λισαβόνα, και ενώ οι Πορτογάλοι αρκούνταν και στην ισοπαλία, δεν κατάφεραν να την πάρουν ούτε αυτή: Η Ατλέτικο πήρε τη νίκη με 2-1, παρά το ωραίο γκολ που πέτυχε για τους Λουζιτανούς ο Μήτρογλου, και κατέκτησαν την κορυφή του ομίλου, που τους εξασφαλίζει πιθανότατα μία βατή κλήρωση στους 16.

    Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αστάνα απείλησε με… έμφραγμα τη Γαλατασαράι όταν προηγήθηκε μέσα στην Κωνσταντινούπολη στο 63’ με τον Τουμάσι, φτάνοντας κοντά στη νίκη που θα την έστελνε στην τρίτη θέση και το Europa League. Όμως οι Τούρκοι απάντησαν αμέσως με τον Ινάν, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και κρατώντας για τον εαυτό τους την τρίτη θέση, ενώ η ομάδα από το Καζακστάν αποκλείστηκε από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

    4ος Όμιλος

    Πραγματικό… colpo grosso έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, που αν και βρέθηκε να χάνει με 1-2 μέσα στο Μάντσεστερ από την Γκλάντμπαχ μέχρι το 79’, έκανε την ολική επαναφορά με τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά (79’ και 81’ Στέρλινγκ, 85’ Μπονί) και πήραν όχι μόνο τη νίκη, αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλο.

    Μία πρώτη θέση που έχασε μέσα από τα χέρια της η Γιουβέντους, η οποία ηττήθηκε στη Σεβίλλη από την ομώνυμη ομάδα με 1-0, και μάλιστα με γκολ ενός πρώην παίκτη της, του Βάσκου Γιορέντε. Το γκολ αυτό στέρησε την πρωτιά από τη Μεγάλη Κυρία, ενώ παράλληλα έστειλε τη Σεβίλλη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και στο… αγαπημένο της Europa League, ενώ η Γκλάντμπαχ μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκε από τον παράδεισο στην… κόλαση του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Κώστας Φορτούνης. Ποδοσφαιριστής ΟΣΦΠ
    Κώστας Φορτούνης. Ποδοσφαιριστής ΟΣΦΠ

    Τα σημερινά παιχνίδια

    Από τα σημερινά παιχνίδια, το ενδιαφέρον στρέφεται φυσικά στον «τελικό» του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες μπορούν να προκριθούν ακόμα και με ήττα, αρκεί αυτή να έρθει με 0-1 ή 1-2 (χάρη στη νίκη τους με 2-3 μέσα στο Λονδίνο), ενώ σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν θα συνεχίσουν τον Φεβρουάριο στο Europa League.

    Επίσης, όλα είναι ανοιχτά στον 5ο Όμιλο, όπου η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, όμως Ρόμα, Λεβερκούζεν και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ διεκδικούν τη δεύτερη θέση. Προβάδισμα έχει η Ρόμα, που με νίκη στη Ρώμη επί της ΜΠΑΤΕ παίρνει αυτή την πρόκριση, ενώ η Λεβερκούζεν έχει πολύ πο δύσκολο έργο κόντρα στην (έστω και αδιάφορη) Μπάρτσα.

    Επίσης, η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει στον 7ο Όμιλο, όπου Τσέλσι, Πόρτο και Ντιναμό Κιέβου διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις. Η Ντιναμό με νίκη στην έδρα της επί της Μακάμπι προκρίνεται ό,τι κι αν γίνει στο άλλο παιχνίδι, όπου ο νικητής θα πάρει την πρωτιά στον όμιλο και ο χαμένος θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας αυτή που θα μείνει εκτός Champions League θα είναι η Πόρτο, λόγω διαφοράς τερμάτων.

    Τέλος, στον 8ο Όμιλο η Ζενίτ έχει «καπαρώσει» την πρώτη θέση, ενώ τη δεύτερη θέση διεκδικούν Γάνδη και Βαλένθια, με τους Βέλγους να θέλουν νίκη κόντρα στην Ζενίτ (που έχει το απόλυτο των νικών μέχρι τώρα) για να έχουν σίγουρη τη δεύτερη θέση, ενώ αν νικήσει η Βαλένθια και ηττηθεί η Γάνδη, τότε την πρόκριση θα πάρουν οι Νυχτερίδες.



    ΣΧΟΛΙΑ