• LIFE&STYLE

    Αντώνη Κανάκη και Ράδιο Αρβύλα, πως είναι να κοιτάνε τις πλάτες σας, στη τηλεθέαση;


    Ω! Ναι! The boys are back και για 11η χρονιά, ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του, Γιάννης Σερβετάς, Χρήστος Κιούσης, Στάθης Παναγιωτόπουλος, στην φετινή πρεμιέρα του «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 έφτασαν μέχρι και 50,5% στο σύνολο και στο 15 – 44 του νεανικού κοινού. Στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασαν το 52%, ενώ το πιο δυνατό κοινό αποδείχθηκε αυτό των ανδρών ηλικίας 25 – 44 με ποσοστό που αγγίζει το 50%.

    Η εκπομπή που έχει σχέση με την πραγματικότητα, την κανονικότητα και επαφή με τους ανθρώπους της γενιάς των 40 και κάτι, σε αντίθεση με άλλες μεταμφιεσμένες κουτσομπολίστικες με τερτίπια παλιακά και χιούμορ γυμνασιακού προαυλίου σε αρρένων σχολείο, είχε ιδιαίτερη δυναμική και στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ πολλοί τηλεθεατές την παρακολούθησαν από τις οθόνες των υπολογιστών τους.

    Γιατί αυτά τα δεδομένα της νέας τηλεόρασης και ειδικά οι νεαρές ηλικίες -όχι μέχρι τα 44 που μετράνε οι τηλεθεάσεις- μόνο έτσι την παρακολουθούν, χωρίς να δέχονται πλύση εγκέφαλου από «προσεχώς» ή επιβεβλημένες εκπομπές και τάχα μου τήλε – σταρ προσωπικότητες. Έτσι και αλλιώς τα αγόρια από τη Θεσσαλονίκη, έκαναν πάντα του κεφαλιού τους και επέβαλαν τους ορούς ακόμα και στο πιο σκληρό τηλεοπτικό κατεστημένο.

    Και; Μαγκιά τους!

    Ράδιο Αρβύλα

    Επαφή με την πραγματικότητα

    Ο Κανάκης και η παρέα του, επέλεξαν να ζουν στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπέκυψαν ποτέ στην ιδέα να κατέβουν Αθηνά και απέδειξαν πως από εκεί, γίνονται επιτυχίες και σώζονται ψυχές από τα δαιμόνια που στοιχειώνουν διάδρομους με ψιθύρους και φοβέρες στα κεντρικά κανάλια.

    Πέτυχαν έτσι, να διατηρήσουν επαφή με το κοινό, να ακούσουν, να νιώσουν, να συναισθανθούν όλα αυτά που λένε οι παρέες, οι κανονικοί άνθρωποι που τυχαίνει να είναι τηλεθεατές, σε μπαρ, κλαμπ, καφενεία, αγορές, βόλτες, ουρές ταμείων, φανάρια. Δε συχνάζουν στα κοσμικά, κοσμοπολιτικά, όμματα και κλειστά για το «πόπολο» στέκια, που δε φτάνει ήχος από βογκητά, αναστεναγμούς και κραξίματα θυμού.

    Δε σκιαμαχούν με φανταστικούς αντιπάλους για να κάνουν θόρυβο για την ύπαρξη τους με φτηνά τερτίπια από κόντρες και έχθρες από εκείνες που διαλύονται στην υποψία συνεργασίας και στη μυρωδιά μοιράσματος του χρήματος.

    Δεν γλείφουν όποιον έχει εξουσία για να τα έχουνε καλά με τους εκάστοτε διευθυντάδες για να εδραιωθεί η θεσούλα τους και να ανανεωθεί το συμβόλαιο τους. Δεν ξεπουλάνε τις προσωπικές τους ζωές με φωτογραφίσεις έξω από καταστήματα μπεμπέ ή με τάχα παπαρατσίστικα, στημένα πλάνα της Ζωής τους.

    Δεν είδαμε ποτέ τον Κανάκη να εκμεταλλεύεται το παιδί και τη σύντροφό του σε πλάνα και πόζες, ή να φιγουράρει σε περιοδικά ιλουστρασιόν ως life style ίνδαλμα, αλλά ούτε και κανέναν από τους υπόλοιπους Ράδιο Αρβύλες.

    Πάνω απ όλα έχουν σεβασμό στο κοινό, σε συναδέλφους τους, στους συνεργάτες τους. Και επειδή ακριβώς, το κοινό δεν τρώει κουτόχορτο, ούτε χειραγωγείται τόσο εύκολα πια στην εποχή του διαδικτύου, τους παρακολουθούσε σύμφωνα με τους όρους τους, του να βγαίνουν όποτε έχουν κάτι να πουν στη τηλεόραση και τους χάρισε μασίφ τηλεθέαση, από σκυρόδερμα αντοχής!

    Μουσικές μιας γενιάς

    Ο Αντώνης, ο Γιάννης, ο Χρήστος, ο Στάθης σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται, κάνουν λάθη και τα παραδέχονται, είναι ανοιχτοί σε όποια κριτική, σκέφτονται, είναι συνεπείς στο να στέκονται απέναντι σε όποια εξουσία όλων των εκφράσεών της, από πολιτική και θρησκεία μέχρι αυτή των ραδιοφώνων και των δισκογραφικών.

    Ακόμα και όποια αιωρούμενη ματαιοδοξία τους, τελικά τους συγχωρείται από το κοινό, γιατί τα υπόλοιπα χαρίσματά τους είναι πλέον μοναδικά στη μικρή οθόνη μας και δεν τα βρίσκεις αλλού. Έχουν αντίθεση, αλλά έχουν και θέση. Κάνουν την πρότασή τους και ειδικά στη μουσική στέκονται απέναντι στις επιβολές ακουσμάτων, με επιλογές από αυτές που κάνει μια ολόκληρη γενιά, ενώ δίνουν βήμα για να ακουστούν ήχοι, που είναι στραγγαλισμένοι σ’ όλη την υπόλοιπη τηλεόραση.

    Ακόμα και αν διαφωνείς με τις επιμέρους εκτιμήσεις, ή κριτικές προσώπων κατανοείς πως είναι ειλικρινείς, συνεπείς και έχουν και σεβασμό και αυτό-όρια. Μπορεί λοιπόν, να μη παίζουν με τους κανόνες! Μπορεί να λένε πως κουράστηκαν, να επιβάλουν το πότε και πως θα είναι στις μικρές οθόνες με εκπομπή λανσάροντας παγκοσμίως την εμφάνιση προγράμματος μια φορά το μήνα, αλλά αξίζει, μέσα στην συνολική ενδοξά και μιζέρια, να τους περιμένει κανείς.

    Μπορεί να θέλαμε κι άλλο κι ας μην είναι και χόρταση η τηλεόραση μετρά από 11 χρόνια. Όμως και έτσι, αν μη τι άλλο, νιώθουμε, στα σπίτια μας, λιγότερη μοναξιά…

    Το μαλλί του Αντώνη

    Χιουμοράκια, σαχλίτσες, αστειάκια και ειρωνειουλες για τα πιο πλούσια, μαύρα μαλλιά του Κανάκη, εξοβελίστηκαν κυρίως από «συνάδελφους» του σε άλλες εκπομπές.

    Καταρχήν σκασίλα του, διότι ο Αντώνης Κανάκης, αυτοσαρκάζεται από μόνος του και τα λέει πρώτος πριν τα του πουν τα του εαυτού του. Δεύτερον, πολύ καλά έκανε, εφόσον μπορεί και ήθελε! Είναι και αυτό μια προσπάθεια body shaming από άτομα που κάνουν τα ίδια και χειρότερα για να ναι αρεστοί και δεν το παραδέχονται, χωρίς να κοιτούν την δική τους καμπούρα –κυριολεκτικά σε κάποιες περιπτώσεις!

    Όχι πως θα ασχοληθεί κανείς με αυτές τις αστείες περιπτώσεις, μιας και ο Κανάκης έχει αντιμετωπίσει θαρραλέα φετφάδες εξόντωσής του από κόμματα και πολιτικούς χώρους, χωρίς να νερώσει το μάλλον κόκκινο κρασί του. Σε κάτι νιαουρίσματα για τρίχες θα ενδώσει συναισθηματικά;

    Συμπέρασμα: Άμα οι υπόλοιποι κύριοι της τηλεόρασης μπορείτε καλύτερα και για αυτό σχολιάζετε, ε, απλά, βγείτε και κάντε το…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 3η γενιά: Ο Ιωάννης Μαρτίνος, ναι αξίζει τo «New Generation Shipping Awards»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απολύθηκε ένας από τους πλουσιότερους παρουσιαστές που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: My Style Rocks: Δείτε το πανέμορφο σπίτι της Βρισηίδας Ανδριώτου (video)



    ΣΧΟΛΙΑ