• LIFE&STYLE

    ΑΝΤ1: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αθήνα σε έκσταση» στην εκπομπή VICE Specials

    Ο Σπύρος Πλιάτσικας και ο Θοδωρής Δημητρόπουλος μας μιλούν για τα Amateur parties στη ρώσικη ντίσκο.


    Την Παρασκευή 11 Μαΐου, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αθήνα σε Έκσταση».

    Η Αθήνα για 20 χρόνια, από το 1989 μέχρι το 2009 και την αρχή της κρίσης, ήταν μία πόλη που δεν κοιμόταν ποτέ. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 η ελληνική κοινωνία άλλαζε και η διαφορετικότητα της νεολαίας που άκουγε την ηλεκτρονική μουσική που παιζόταν στα clubs ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη, γινόταν όλο και περισσότερο αποδεκτή. Από τα decks της Αθήνας πέρασαν οι διασημότεροι DJs εκείνης της εποχής, παίζοντας μουσική μέχρι να ανατείλει ο ήλιος.

    Το VICE Greece μίλησε με τον Πέτρο “Floorfiller” Κοζάκο, «πατριάρχη» της ελληνικής χορευτικής κουλτούρας, συνιδιοκτήτη και DJ του FAZ του πρώτου club στην Ελλάδα που έπαιξε ηλεκτρονική χορευτική μουσική, τον Μάνο Βαμβούκη της θρυλικής ομάδας MAGNA, τον Akylla τον πρώτο Έλληνα superstar DJ, την Ειρήνη Χειρδάρη, δημοσιογράφο και μία από τους μεγάλους οπαδούς εκείνης της σκηνής.

    O πατριάρχης της Ελληνικής χορευτικής σκηνής Πέτρος Κοζάκος συζητά με τον Μάκη Παπασημακόπουλο για το FAZ club και τη δεκαετία του 90.

    Ο Lorenzo χορευτής του ιστορικού club Factory σε πάρτι της ομάδας Blend.

    Επίσης, συνάντησε τον Μπάμπη Μουζάκη, ιδιοκτήτη του ιστορικού “Plus Soda” και τον Βασίλη Τσιλιχρήστο, ένα θρύλο της ελληνικής νύχτας. Κατέβηκε τα σκαλιά της ρωσικής ντίσκο για να ακούσει ιστορίες από τον Σπύρο και τον Θοδωρή για τα διονυσιακά Amateur πάρτι, ενώ τέλος στην κάμερα του VICE μίλησε και ο Lorenzo, που ξεκίνησε ως χορευτής στο club Factory και είναι πλέον κομμάτι των Blend, της ομάδας δηλαδή που διοργανώνει τα δημοφιλέστερα χορευτικά πάρτι στην Αθήνα του σήμερα.

    Ο Μπάμπης Μουζάκης στο χώρο που βρισκόταν παλιά το Plus Soda.

    Ο Βασίλης Τσιλιχρήστος μας οδηγεί στην παραλιακή προς το Venue της Βάρκιζας.

    Παραγωγή, Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

    Παρουσίαση: Μάκης Παπασημακόπουλος

    Βοηθός παραγωγής: Ελίζα Μπενβενίστε

    Διεύθυνση Φωτογραφίας, Κάμερα: ’Εβαν Μαραγκουδάκης

    Κάμερα: Δημήτρης Ζιβόπουλος

    Ηχοληψία: Άρης Παυλίδης

    Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη

    Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICESpecials εδώ: https://video.vice.com/gr/show/vicegreecespecials

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στις 10 Μαΐου κάνει πρεμιέρα το νέο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1, The Wall



    ΣΧΟΛΙΑ