• LIFE&STYLE

    Amazon: Έρχονται οι πληρωμές με selfies!

    • NewsRoom


    Είναι δυνατόν να πληρώσετε τα ψώνια σας στο σουπερμάρκετ με μία.. selfie; Αν όχι, πρέπει να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι η πληρωμή με selfies θα αποτελεί μια εικόνα του άμεσου μέλλοντος. Κι όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, η Amazon έχει ήδη κατοχυρώσει μια πατέντα προκειμένου να δώσει σύντομα στην ανθρωπότητα αυτή τη δυνατότητα.

    Πιο συγκεκριμένα, η αίτηση για την κατοχύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας από την Amazon έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο, η εταιρεία έχει ήδη κατοχυρώσει μια πατέντα με βάση την οποία ένα άτομο μπορεί να διασταυρώνει τα στοιχεία του και να επικυρώνει την ταυτότητά του, χρησιμοποιώντας μόνο βίντεο και φωτογραφίες. Τώρα, όμως, η Amazon θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να χρησιμοποιούν τις εικόνες τους για να ολοκληρώσουν -για παράδειγμα- μια συναλλαγή.

    Σύμφωνα με την νέα πατέντα της Amazon, προτού προχωρήσουν σε κάποια συναλλαγή, οι πελάτες θα πρέπει να στείλουν δύο φωτογραφίες: μια απλή selfie και μια στην οποία χαμογελούν, κλείνουν το μάτι τους ή κάνουν κάποια γκριμάτσα, για να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για πραγματική εικόνα.

    635886065288691538-399455781_SELFIE

    Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι selfies είναι περισσότερο ασφαλείς από τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου, για τα οποία εκτιμά ότι μπορούν να υπάρξουν περιπτώσεις πλαστογραφίας των στοιχείων και των χαρακτηριστικών του χρήστη.

    Επιπρόσθετα, η Amazon υποστηρίζει ότι οι selfies θα είναι πιο φιλικές στους χρήστες, σε σχέση με το να πληκτρολογεί κάποιος έναν κωδικό σε μια μικρή οθόνη ενός smartphone.

    Θα πρέπει να τονιστεί ότι τον περασμένο μήνα η Mastercard επιβεβαίωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται selfies και δαχτυλικά αποτυπώματα, δίνοντας έτσι μια εναλλακτική δυνατότητα σε όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν κωδικούς σε διαδικτυακές συναλλαγές.

    Μάλιστα, η Mastercard έχει ήδη προχωρήσει σε δοκιμές στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία και έχει διαπιστώσει ότι το 92% των ατόμων που χρησιμοποίησαν το νέο λογισμικό κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι προτιμούν να χρησιμοποιούν μια selfie, αντί για έναν κωδικό!



    ΣΧΟΛΙΑ