array(0) {
}
        
    
Menu
0.26%
Τζίρος: 212.33 εκατ.

EE: Σε τελική ευθεία η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αυστραλία

Media

Αλλάζουν οι σημάνσεις καταλληλότητας για την τηλεόραση – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο του υπ. ΨΗΠΤΕ

Comments

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ύστερα από πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο υπουργικής απόφασης για την κατάταξη και σήμανση του τηλεοπτικού προγράμματος, τόσο των σταθμών ελεύθερης λήψης όσο και των συνδρομητικών.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω σχέδιο καθορίζονται:

  • Η κατάταξη των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες («Κατάλληλο για όλους», «Κατάλληλο για άνω των 8 ετών», «Κατάλληλο για άνω των 12 ετών», «Κατάλληλο για άνω των 16 ετών» και «Κατάλληλο για άνω των 18 ετών»).
  • Η σήμανση αυτών με οπτικά σύμβολα.
  • Οι επιτρεπόμενες ώρες μετάδοσης των προγραμμάτων.
  • Η ειδική λεκτική σήμανση προσδιορισμού του περιεχομένου του τηλεοπτικού προγράμματος (αν αυτό περιέχει, για παράδειγμα, σκηνές βίας, εκφορά απρεπή λόγο, κ.ά.).

Ακόμα προβλέπεται, η συγκρότηση εσωτερικής πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης και κατάταξης των προγραμμάτων ανά τηλεοπτικό σταθμό, η οποία θα απαρτίζεται ενδεικτικά από ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, νομικούς.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 και ώρα 15.00.

Η νέα σήμανση θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Celia Kritharioti: Άρωμα Ελλάδας στα Oscars!
Μίνως Μάτσας: Θεωρώ ότι είμαι ο καλύτερος πατέρας του κόσμου (video)
ΟΛΠ: Αντιδράσεις από σωματεία για την εκφόρτωση στρατιωτικού υλικού με προορισμό το Ισραήλ
Μπραντ Πιτ: Και στο Μενίδι για γυρίσματα (video)
Πέτρος Κωστόπουλος: Τι αποκάλυψε για τον ελληνικό γάμο της Αμαλίας Κωστοπούλου
Κάθριν Εμπειρίκου: Για ποια ταινία περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ
Όσκαρ 2026: Η «Μια Μάχη Μετά την Άλλη» μεγάλη νικήτρια της βραδιάς
Κασσάνδρα Κουλουκουντίς: Ποια είναι η Ελληνίδα κόρη εφοπλιστή που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ για Καλύτερο Κάστινγκ
ΣΚΑΪ: Γιατί ο Αλαφούζος επέλεξε τον Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη για CEO;
Fakenews το διαζύγιο Μενεγάκη, το εξώδικο και η αγωγή της Άρτεμης Δήμου στο mononews, τι κομίζει ο νέος CEO του ΣΚΑΪ Γρηγόρης Δημητριάδης και η επόμενη ημέρα του video περιεχομένου