• LIFE&STYLE

    Αγιοποιείται η Μητέρα Τερέζα

    • NewsRoom


    Η Μητέρα Τερέζα ήταν αλβανικής καταγωγής καθολική μοναχή, ιδρύτρια του τάγματος «Ιεραπόστολοι της Φιλανθρωπίας», που ανέπτυξε πολυετή ανθρωπιστική δράση και ιεραποστολικό έργο, ειδικότερα στην Ινδία. Mετά τον θάνατό της ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ ξεκίνησε τη διαδικασία αγιοποίησής της και στις 19 Οκτωβρίου 2003, φτάνοντας το τρίτο από τα τέσσερα στάδια της διαδικασίας αγιοποίησης.

    Όπως όλα δέιχνουν όμως, η ημέρα της ανακήρυξής της, σε αγία, έφτασε και αρκεί η επικύρωσή της από το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Ωστόσο, η ημερομηνία της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου του 2016 δείχνει να είναι σχεδόν βέβαιη: το πρόγραμμα για το Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας που ανακοινώθηκε πριν από εβδομάδες προβλέπει ότι η ημέρα αυτή θα είναι αφιερωμένη στην Μητέρα Τερέζα στη Ρώμη.

    Πρόσφατα, ο Πάπας Φραγκίσκος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζεται ένα δεύτερο θαύμα, που αποδίδεται στη Μητέρα Τερέζα. Πρόκειται για την ανεξήγητη θεραπεία ενός άνδρα που υπέφερε από πολλαπλούς όγκους στον εγκέφαλο.

    Με τον τρόπο αυτό άνοιξε ο δρόμος για την αγιοποίησή της γυναίκας που αφιέρωσε τη ζωή της στο να βοηθάει τους φτωχούς στην Ινδία και στον κόσμο, ανακοίνωσε το Βατικανό.

    “Ο Άγιος Πατέρας εξουσιοδότησε τη Συνέλευση για τους Αγίους να θέσει σε ισχύ τα διατάγματα, που αφορούν το θαύμα που αποδίδεται στη μεσιτεία της ευλογημένης Τερέζας της Καλκούτας”, ανακοίνωσε το Βατικανό.



    ΣΧΟΛΙΑ