• LIFE&STYLE

    Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να “αποχωριστείτε” γρήγορα τις σαγιονάρες σας

    • NewsRoom


    Τις αγαπάμε! Οι σαγιονάρες είναι άνετες, δροσερές, βολικές, άκρως καλοκαιρινές και το πιο εύκολο παπούτσι που έχουν φορέσει ποτέ τα πόδια μας. Μπορεί για εμάς οι σαγιονάρες να είναι συνώνυμο των διακοπών και της χαλάρωσης, ωστόσο, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο, καλό θα είναι να τις αποφεύγουμε και να τις κρατήσουμε μακριά μας.

    Οι σαγιονάρες μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στα πόδια, συγκριτικά με άλλου είδους παπούτσια, όπως υποστηρίζουν και οι ορθοπεδικοί. Παρόλο που σε εμάς μοιάζουν τα πιο ξεκούραστα παπούτσια, σύμφωνα με την επιστήμη, αποτελούν μια κακή επιλογή υποδήματος.

    Στην ουσία, οι σαγιονάρες δεν κρατούν ούτε στηρίζουν το πόδι. Αντιθέτως, χρησιμοποιούν τένοντες και μύες για στήριξη, με αποτέλεσμα την κακή στάση του πέλματος, που μπορεί να επιφέρει διάφορους τραυματισμούς, όπως διαστρέμματα ή κατάγματα. Όλη η πίεση συσσωρεύεται στα δύο δάχτυλα και αυτό είναι, φυσικά, επιβλαβές.

    Κάποια από τα προβλήματα που μπορούν να προκληθούν είναι: ερεθισμός ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού με κίνδυνο την μόλυνση, προβλήματα με τον Αχίλλειο τένοντα, πόνο στη μέση, πόνο στην καμάρα του ποδιού που δεν έχει καμία στήριξη, ενώ είναι πιο εύκολο κανείς να σκοντάψει και να χτυπήσει.

    Για να μην τις “αποχωριστείτε” εντελώς, μπορείτε να τις φοράτε στην παραλία, την πισίνα, το κολυμβητήριο ή το γυμναστήριο. Μην τις φοράτε ολόκληρη τη μέρα και, οπωσδήποτε, να τις αποφύγετε κατά την οδήγηση, καθώς εύκολα μπορεί να γλιστρήσει το πόδι και να έχετε πολύ αρνητικές συνέπειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρία σημάδια που «μαρτυρούν» ότι δεν είστε καλές στο σεξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Summer shoes: 10 επιλογές που θα απογειώσουν το beach look σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η τάση που κυριαρχεί φέτος το καλοκαίρι στα σανδάλια!



    ΣΧΟΛΙΑ