• LIFE&STYLE

    Αυτό είναι το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο: Ένα μπουκάλι πουλήθηκε 2,4 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Ουίσκι από... χρυσάφι

    Ουίσκι από… χρυσάφι


    Γουλιά και… χιλιάδες ευρώ. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς για το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο, ένα μπουκάλι που πωλήθηκε σε δημοπρασία αντί 2,1 εκατ. στερλίνες, δηλαδή περίπου 2,4 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για ένα μπουκάλι της γνωστής μάρκας Macallan 1926 το οποίο βγήκε σε δημοπρασία στο Sotheby’s του Λονδίνου.

    Όπως τόνισε ο οίκος δημοπρασιών στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, το τίμημα αυτό αποτελεί ρεκόρ για οποιοδήποτε μπουκάλι αλκοόλ ή κρασιού που διατέθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

    Το σπάνιο μπουκάλι αναμενόταν να συγκεντρώσει μεταξύ 750.000 και 1,2 εκατομμυρίων στερλινών, αλλά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και στη χθεσινή δημοπρασία η τιμή του έφτασε τελικά σε 2.187.500 λίρες.

     

    Ένα από τα μπουκάλια Macallan 1926 είχε σημειώσει το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι που πουλήθηκε ποτέ το 2019, όταν έφτασε το 1,5 εκατομμύριο λίρες στον οίκο Sotheby’s.

    Ο επικεφαλής των αλκοολούχων ποτών του Sotheby’s Τζόνι Φάουλ (Jonny Fowle), δήλωσε στο AFP ότι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει μια σταγόνα από το συγκεκριμένο διάσημο ουίσκι λίγο πριν ξεκινήσει η δημοπρασία. «Δοκίμασα μια μικρή σταγόνα», είπε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο. «Είναι πολύ πλούσιο, έχει πολλά αποξηραμένα φρούτα όπως θα περίμενε κανείς, πολλά μπαχαρικά, πολύ ξύλο».

    Το Adami του 1926 είναι το παλαιότερο Macallan που έχει παραχθεί ποτέ με μόλις 40 φιάλες να έχουν εμφιαλωθεί το 1986.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην Ελλάδα το πιο ακριβό παραθαλάσσιο Airbnb της ΕΕ – Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση

    Αυτά είναι τα ακριβότερα σπίτια στον κόσμο που «ψάχνουν» ιδιοκτήτη

    Louis Vuitton: Μοναδική επίδειξη υψηλής ραπτικής στο Χονγκ Κονγκ σε συνεργασία με μεγιστάνες



    ΣΧΟΛΙΑ