• LIFE&STYLE

    Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που κάνουν στους φοιτητές του Harvard

    • NewsRoom


    Περισσότεροι από 39.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση στο Harvard για να φοιτήσουν εκεί το 2020. Από αυτούς περίπου οι 2.100 κατάφεραν να  γίνουν δεκτοί.

    Για να μπορέσει όμως η επιτροπή να διαχειριστεί αυτόν τον τεράστιο όγκο υποψηφίων χρησιμοποιούνται από το Ivy League college, περίπου 15.000, εθελοντές και μη, απόφοιτοι σε 50 πολιτείες και χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι πραγματοποιούν τις αρχικές συνεντεύξεις.

    Μία τέτοια υπεύθυνη για τις συνεντεύξεις, η Jillian Bayor, που αποφοίτησε από το Harvard το 1995 και έχει εργαστεί σε αυτή τη θέση για αρκετά χρόνια, μας δίνει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Harvard, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις, προμηθεύει τους υπεύθυνους, όπως είναι η Bayor, με ένα 80 σελίδων, πακέτο με οδηγίες σχετικά με την συνέντευξη.

    Οι συνεντεύξεις συνήθως διαρκούν από 45 λεπτά έως και 1 ώρα, ενώ επισημαίνει πως η ίδια και όσοι βρίσκονται στην θέση της, πρέπει να συγκεντρώσουν όλα εκείνα τα σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία από τον κάθε συνεντευξιαζόμενο και τα οποία θα κρίνει εν συνεχεία η κανονική επιτροπή του πανεπιστημίου.

    “Πρέπει να είσαι πολύ επιλεκτικός και να διαλέξεις εκείνους που θα μπορούσαν να διαχειριστούν σωστά την πίεση και τις πανεπιστημιακές απαιτήσεις”.

    Η Bayor ανέφερε επίσης πως είναι πολύ σημαντικό για εκείνη ο κατάλληλος υποψήφιος να μπορεί να συνδιαλλαχτεί μαζί της και όχι απλά να περιμένει τις ερωτήσεις στις οποίες θα απαντά σχεδόν μηχανικά.

    harvard university

    Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που γίνεται σε μία συνέντευξη στους υποψηφίους του Harvard:

    Τι σας ενδιαφέρει να σπουδάσετε στο κολέγιο;

    Η Bayor προτιμά να ξεκινά τη συνέντευξη με πιο γενικές ερωτήσεις.

    “Οι περισσότεροι μελλοντικοί σπουδαστές είναι απίστευτα αγχωμένοι. Οπότε συνήθως ξεκινάω με πιο γενικές ερωτήσεις προκειμένου να χαλαρώσουν και να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό”.

    Εκτός από το γεγονός ότι θέλει να τους ηρεμήσει η Bayor ρωτάει τι θέλουν να σπουδάσουν για να δει με σιγουριά πόσο επικεντρωμένοι είναι στο στόχο τους.

    “Οι περισσότερες απαντήσεις είναι κάπως ασαφείς, ωστόσο ένας υποψήφιος με αυτοπεποίθηση σε κάνει να καταλάβεις καλύτερα ποιος είναι ο στόχος του.”

    Για το επίπεδο του Harvard, χρειάζεσαι κάποιον που χαρακτηρίζεται από μία πνευματική περιέργεια”, εξηγεί η Bayor.

    Μετά από μισή ώρα με ερωτήσεις γενικού τύπου η Bayor πλέον έχει σχηματίσει μία γενική εικόνα για τον εκάστοτε υποψήφιο. Αν κριθεί ως ακατάλληλος τότε συνεχίζει τη συνέντευξη με πιο εύκολες ερωτήσεις, εάν όμως κριθεί ως ανταγωνιστικός και ενδιαφέρων συνεχίζει με πιο επιθετικές ερωτήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτά είναι τα 18 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης για να κάνετε MBA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κανείς δεν το περίμενε – Η μεγάλη ανατροπή με τα δίδακτρα στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια

     



    ΣΧΟΛΙΑ