• LIFE&STYLE

    Αυτοί είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι της Μεγάλης Βρετανίας

    • NewsRoom


    Η ιστορία της ανθρώπινης σκλαβιάς φαίνεται πως συνεχίζει να χαράζει την πορεία της, αφού ήρθαν για μια ακόμη φορά στοιχεία στο φως που δείχνουν ότι οι συμμορίες της Μεγάλης Βρετανίας επιδίδονται σε ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. Τα στοιχεία της βρετανικής εφημερίδας The Sun που είδαν το φως της δημοσιότητας, φανερώνουν πως παιδιά πρόσφυγες του Νεπάλ, που άφησαν τα σπίτια τους μετά τον καταστροφικό σεισμό, πωλούνται σαν προσωπικοί υπηρέτες βρετανικών οικογενειών και άλλων πλουσιοπάροχων κρατών. Τα στοιχεία είναι απογοητευτικά άλλα παρόλα αυτά παραμένουν σκληρή πραγματικότητα.

    Οι συμμορίες και οι διάφορες εγκληματικές ομάδες έχουν προχωρήσει σε μια επιχείρηση σύγχρονης σκλαβιάς, οι οποίες φαίνεται να εκμεταλλεύονται τους τις χώρες εκείνες που βιώνουν έντονες περιόδους κρίσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η εμπορία παιδιών και ενηλίκων, είτε για λόγους σεξουαλικής μεταχείρισης, είτε εξαιτίας της εργατικής εκμετάλλευσης συμπεριλαμβανομένων της οικιακής υπηρεσίας , συνεχίζει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

    Η έρευνα που πραγματοποίησε η Βρετανική εφημερίδα The Sun, η οποία έγινε σε διάφορες πλούσιες οικίες της Μεγάλης Βρετανίας, έδειξε πως υπάρχουν 10χρονα αγόρια και κορίτσια τα οποία πωλούνται στην μαύρη αγορά για £5,300, από χώρες της Ινδίας και του Νεπάλ.

    Αν και κατά καιρούς η πολιτεία κάνει προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας αυτή, ποινικοποιώντας στις περισσότερες χώρες του κόσμου την δουλοκτησία, οι επίδοξοι δουλέμποροι συνεχίζουν και δρουν ανενόχλητοι, κάνοντας την ως μια από τις πιο επικερδείς “επιχειρήσεις” του κόσμου. Το δουλεμπόριο μάλιστα σήμερα κατέχει την δεύτερη ή τρίτη θέση  στην λίστα του παγκόσμιου εμπορίου, πίσω από τα ναρκωτικά και το εμπόριο όπλων.

    Τα “εύκολα” θύματα των συμμοριών φαίνεται να είναι τα άτομα που προέρχονται από χώρες που βιώνουν μεγάλες φυσικές καταστροφές ή από χώρες με έντονες πολιτικές εσωτερικές συγκρούσεις, οι οποίες τους αναγκάζουν στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής έξω από τα σύνορα των χωρών τους. Η πραγματικότητα βέβαια είναι πολύ μακριά από την ελπίδα τους, καθώς στις χώρες αυτές εργάζονται σαν υπηρέτες, βοηθοί για εξωτερικές δουλείες, ή πολλές φορές μάλιστα αναγκάζονται να πουλάνε τα ίδια τα όργανα τους.

    Η κατάσταση έχει βγει πλέον εκτός ελέγχου, με την βρετανική πολιτεία να αδυνατεί να εξαρθρώσει όλο το παράνομο σύστημα που ευδοκιμεί στο τομέα του δουλεμπορίου. Υπάρχουν ακόμη και περιστατικά παιδιών που έχουν δραπετεύσει από τις αρχές των συνόρων, οι οποίες έβρισκαν ασυνόδευτα παιδιά και δεν τα άφηναν να περάσουν τα σύνορα.

    Όσο το χαοτικό παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό συνεχίζει και υπάρχει, τόσο περισσότερο συνεχίζουν να ευδοκιμούν ανάλογες παράνομες διακινήσεις.

    Στην Μεγάλη Βρετανία, το φλέγον ζήτημα της οικιακής υπηρεσίας έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη πολλές φορές, θεσπίζοντας μάλιστα έναν νόμο με την ονομασία “Modern Slavery Act”, το οποίο αποσκοπεί στην καταπολέμηση του φαινομένου. Ανησυχητικά ωστόσο, παραμένουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι η σύγχρονη δουλεία είναι ένα φαινόμενο που επικρατεί ακόμη και στους κύκλους των πολιτικών της χώρας.

    Τέλος φαίνεται πως ακόμη και εάν κάποιο παιδί από αυτά κατηγορήσει κάποιον για την παράνομη δουλεία, υπάρχει ο φόβος για την επιστροφή του στην χώρα του, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την προσπάθεια εξεύρεσης των συμμοριών που επιδίδονται στο παράνομο δουλεμπόριο.

     Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/mistiriodes-plasma-ston-potamo-tamesi-trelane-to-diadiktio-vinteo/36188

     



    ΣΧΟΛΙΑ