• LIFE&STYLE

    Αυτές είναι οι προκλητικές διαφημίσεις για το θηλασμό σε δημόσιους χώρους


    Στην περίπτωση που επώνυμοι, όπως η Gisele Bündchen και η Olivia Wilde δεν σας έχουν πείσει ότι ο θηλασμός μπορεί να είναι εντελώς λαμπερός (αν είστε, εεεμ, μια διασημότητα), το γυμναστήριο πολυτελείας με την επωνυμία «Equinox» κάνει μία άλλη έκκληση – και είναι αρκετά προκλητική.

    Σε μια τολμηρή διαφημιστική φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τον φωτογράφο μόδας Steven Klein, το γυμναστήριο, που έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη, δηλώνει την υποστήριξή του, στο δημόσιο θηλασμό, απορρίπτοντας την ιδέα ότι η πράξη είναι ντροπιαστική.

    Μία από τις εικόνες της εκστρατείας απεικονίζει το μοντέλο Lydia Hearst, ως μία “αμετανόητη μητέρα, που θηλάζει” τα δίδυμά της, καθώς κάθεται σε ένα πολυτελές εστιατόριο, στολισμένη με υπερβολικά διαμαντένια σκουλαρίκια και φορώντας μία τουαλέτα ενός σχεδιαστή ιδανική για θηλασμό.

    gfag

    Το «Equinox» δεν κάνει απλώς τον θηλασμό να φαίνεται σαγηνευτικός. Φαίνεται επίσης δύσκολο σαν κόλαση. Η διαφήμιση είναι μέρος της εκστρατείας «Δεσμευτείτε σε κάτι», μια σειρά από επτά φωτογραφίες, που «γιορτάζει διάφορες μορφές δέσμευσης, αντιμετωπίζοντας σημαντικά κοινωνικά ζητήματα συμπεριλαμβανομένου του ακτιβισμού, της σεξουαλικότητας, των επιλογών του τρόπου ζωής και των δικαιωμάτων των γυναικών», σύμφωνα με μια δήλωση από την εταιρεία, η οποία είναι γνωστή για τις αμφιλεγόμενες διαφημίσεις της.

    «Είναι ευθύνη της διαφήμισης να επικοινωνεί με τη σύγχρονη εποχή και τα κοινωνικά ζητήματα. Αυτή η εκστρατεία απευθύνεται σε ζητήματα του σήμερα και σε κοινωνικά σχόλια, τα οποία είναι μια ισχυρή προσέγγιση αντί να απεικονίζει τους ανθρώπους ως επιφανειακά αντικείμενα χωρίς ιστορία», είπε ο Klein.

    Και ο θηλασμός έχει γίνει σίγουρα μια ιστορία της εποχής μας. Το δικαίωμα να θηλάσουν δημοσίως χωρίς ντροπή έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική μάχη, τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στην τηλεόραση και το internet, καθώς εικόνες των μητέρων που θηλάζουν ,λογοκρίνονται συχνά στα social media. Ενώ πολλές γυναίκες (συμπεριλαμβανομένης της Gisele, παραπάνω) έχουν καταστήσει την καταπολέμηση του στίγματος και την εξομάλυνση του θηλασμού – και έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά πάνω σ’ αυτό – το να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη από τη μόδα και από τις βιομηχανίες γυμναστηρίων, σίγουρα δεν βλάπτει.

     



    ΣΧΟΛΙΑ