• LIFE&STYLE

    Αυτές είναι οι χώρες με τον καλύτερο καιρό παγκοσμίως-Μαντέψτε ποια είναι στην κορυφή της λίστας

    sun


    Έρευνα του InterNations διαπιστώνει ότι η Ελλάδα, η Κόστα Ρίκα και η Κύπρος είναι οι 3 χώρες με τις πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Για όλους εκείνους που ονειρεύονται 365 ημέρες το χρόνο ήλιο, τα μέλη της διεθνούς κοινότητας του InterNations ψήφισαν και ανέδειξαν τα μέρη σε όλο τον κόσμο με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες: Αν μετακομίσετε στην Κόστα Ρίκα, την Κύπρο ή την Ελλάδα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα απολαμβάνετε τον ήλιο σχεδόν κάθε μέρα του χρόνου. Άλλοι προορισμοί με ωραίες θερμοκρασίες είναι η Μάλτα, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Νότια Αφρική, η Ισπανία, η Πορτογαλία και το Μεξικό.

    Για την ετήσια έρευνα Expat Insider, του InterNations ερωτήθηκαν περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι που ζουν σε 195 διαφορετικές χώρες, σχετικά με την ικανοποίησή τους από το κλίμα στην τρέχουσα τοποθεσία κατοικίας τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 45% των Βρετανών πολιτών θεωρούν τον καιρό σημαντικό παράγοντα πριν από τη μετακόμιση τους σε μια νέα χώρα. Άλλες εθνικότητες που σκέφτονται  τον καιρό πριν κάνουν  την κίνησή τους είναι οι Βέλγοι (38%), οι Ιρλανδοί (39%) και οι Ελβετοί (41%).

    Ακολουθούν οι δέκα καλύτερες χώρες, για όσους είναι έτοιμοι να αποχαιρετήσουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες στη χώρα που διαμένουν: 

    kairos

    1. Κόστα Ρίκα

     Το  71% των ερωτηθέντων που ζουν εκεί βαθμολόγησαν πολύ υψηλά τη χώρα, όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες.  Οι φιλικοί κάτοικοι και η μεγάλη ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ομογενείς αποφασίζουν να μετακινηθούν σε αυτό το τροπικό παράδεισο. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους προορισμούς, οι πιο δημοφιλείς λόγοι για μια μετακίνηση στην Κόστα Ρίκα είναι η  καλύτερη ποιότητα ζωής και η δίψα για περιπέτεια.

    2. Κύπρος

    Το 69% των ομογενών πιστεύουν ότι ο καιρός στη γειτονική Κύπρο είναι πολύ καλός. Παράλληλα, υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία που μπορεί να εκτιμηθούν στην Κύπρο, όπως είναι η τοπική κουλτούρα. Στην πραγματικότητα, το 21% των ερωτηθέντων ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι με το κοινωνικό τους κύκλο στην Κύπρο, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ανέρχεται στο 15%.

    3. Ελλάδα

    Περίπου 76% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η Ελλάδα έχει καταπληκτικό καιρό και κλίμα σχεδόν όλο το χρόνο. Το τόσο υψηλό ποσοστό είναι περίπου 53 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Με τέτοιες ευχάριστες καιρικές συνθήκες, οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα είναι σε θέση να απολαύσουν μια ποικιλία δραστηριοτήτων αναψυχής. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ζημιώνει τον τουρισμό της. Πράγματι, το 39% των ερωτηθέντων θεωρούν αυτή την πολιτική αστάθεια στη χώρα πολύ αρνητικό παράγοντα, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ανέρχεται σε ένα πενιχρό 8%.

    4. Μάλτα

    5. Ουγκάντα

    6. Κένυα

    7. Ισπανία

    8. Νότια Αφρική

    9. Μεξικό

    10. Πορτογαλία

    gif weather

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/idou-pos-rodos-ektheti-diethnos-tin-ellada-itali-ispani-touristes-katangelloun-tin-forodiafigi/67134



    ΣΧΟΛΙΑ