• LIFE&STYLE

    Αυτά τα σφάλματα του Google Maps είναι o απόλυτος εφιάλτης


    Ένα απόγευμα πριν από λίγο καιρό, ο Αμερικανός καλλιτέχνης Kyle Williams χάζευε μέσα από τις φωτογραφίες του Google Street View ψάχνοντας για έμπνευση, όταν πέτυχε μία εικόνα που δεν είχε δει ποτέ πριν: ένα κορίτσι με ένα πόδι να βγαίνει από το στήθος της. Έβγαλε γρήγορα μία φωτογραφία την οθόνη και άρχισε να ψάχνει για περισσότερα.

    «Έψαχνα για δισκοπωλεία στη Γαλλία μέσω του Google Street View, για να δω πώς ακριβώς έμοιαζαν εξωτερικά και ψάχνοντας ψηφιακά στη γειτονιά, παρακολουθώντας τους ανθρώπους, η οθόνη έπιασε κάτι ενδιαφέρον που ξεπρόβαλλε», λέει στο Quartz.

    «Τελικά κατέληξα σε μια παραλία στη Νίκαια και άρχισα να τραβάω τριγύρω, πάνω στους μικρούς μπλε κύκλους που δήλωναν ότι η λειτουργία 360° Photo Sphere ήταν διαθέσιμη». Τράβηξε μία, και είδε αυτή την εντυπωσιακή εικόνα.

    untitled1

    «Πέρασα περίπου 8 ώρες ψάχνοντας και βρήκα περίπου 20 σκηνές που μου άρεσαν πολύ», λέει ο Williams στο Quartz.

    Λέει ότι το κόλπο για να βρίσκετε γρήγορα αυτές τις εικόνες, οι οποίες είναι αποτέλεσμα σφαλμάτων στον τρόπο που ενώνει η Google Maps τα σύνολα εικόνων 360° που υποβάλλονται από τους χρήστες, είναι να κοιτάτε σε περιοχές με πολύ κόσμο.

    Ο Williams βρήκε ένα μοναχικό ζεύγος ποδιών στο Grand Central Terminal της Νέας Υόρκης, παρακάτω.

    untitled2

    Επίσης βρήκε έναν άνθρωπο με ένα χέρι που βγαίνει από το πρόσωπό του σε ένα γραφικό σημείο παρατηρητηρίου.untitled3

    Και αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να βγάλει μια selfie χωρίς πρόσωπο.

    untitled4

    Η τάση του ακέφαλου ανθρώπου συνεχίζεται με αυτόν τον τύπο που βρήκε ο Williams να στέκεται στα σκαλιά ενός μουσείου.

    untitled5

    «Μπορείτε να πάτε στο χάρτη ενός πολυσύχναστου τουριστικού μέρους οποιασδήποτε μεγάλης πόλης και να βρείτε ένα σωρό από αυτές τις Photo Spheres με πολλούς ανθρώπους να έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους, να εξαφανίζονται στο φόντο, αλλά μου αρέσει να βρίσκω τα πιο ήρεμα», λέει στο Quartz.

    Η αγαπημένη του φωτογραφία απεικονίζει μια γυναίκα που φαίνεται να κοιμάται, ενώ γλιστράει κάτω από την αμμώδη ακτή.

    untitled6

    «Αυτή ήταν μια από τις πρώτες εικόνες που βρήκα, ενώ έψαχνα στη Γαλλία και είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη», λέει ο Williams. «Η άμμος, το iPhone, και το κεφάλι που λείπει, τόσο κοντινό και εστιασμένο. Είναι πραγματικά περίεργο».

    Ο Williams λέει ότι οι παραλίες είναι τέλειες για τις αγαπημένες του φωτογραφίες με σφάλματα. Έχουν την τάση να είναι πολυσύχναστες και καλά τραβηγμένες, και το αμμώδες φόντο δημιουργεί μία ωραία παλέτα χρωμάτων, λέει.

    Ο Williams βρήκε αυτό τον τρομακτικό συνδυασμό μιας γυναίκας που τραβάει φωτογραφία και μια άλλη γυναίκα που κάνει ηλιοθεραπεία σε μια παραλία.

    untitled7

    Και έπειτα βλέπουμε αυτή τη γυναίκα που φαίνεται στη φωτογραφία, να εξαφανίζεται σιγά-σιγά, κρατώντας μια μπύρα σε κάθε χέρι.

    untitled8

    Ο Williams βρήκε ακόμη και ένα δικέφαλο σκύλο σε μια παραλία.

    untitled9

    Και το χέρι ενός ζόμπι να βγαίνει μέσα από μία άλλη παραλία.

    untitled11

    Ο Williams είναι σε δίλημμα για το αν θεωρεί ότι οι εικόνες είναι τέχνη ή όχι. Αυτή τη στιγμή, τις συλλέγει απλά για διασκέδαση.

    «Δεν είναι δικές μου», λέει στο Quartz. «Η Φωτογραφική μηχανή κάποιου άλλου τράβηξε τις φωτογραφίες και τις ανέβασε, ίσως χωρίς καν να αντιληφθούν ότι ένα μέρος τους είχε κάποιες μικροαλλαγές. Απλά κλέβω το αγαπημένο μου κομμάτι από την φωτογραφία κάποιου άλλου και την παρουσιάζω με άλλες που είναι παρόμοιες. Παρ’ όλο που το λέω αυτό, νομίζω ότι ένας πίνακας ελαιογραφίας από μια τέτοια φωτογραφία που ίσως επιλέγατε, θα ήταν υπέροχη σε έναν τοίχο».

    Αν εμπνεύστηκε οποιοσδήποτε από την πρόταση του Williams, του προτείνω την παρακάτω φωτογραφία.

    untitled12

    http://qz.com/624202/these-google-maps-glitches-are-the-stuff-of-nightmares/



    ΣΧΟΛΙΑ