• LIFE&STYLE

    90 χρόνια OSCAR: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά!


    Η παρακολούθηση της τελετής απονομής των Oscars αποτελεί μία από τις αγαπημένες ετήσιες συνήθειες, όχι μόνο των σινεφίλ, αλλά όλων! Κάθε χρόνο περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τη βραδιά αυτή και όταν φτάνει, αφοσιωνόμαστε στην οθόνη και βιώνουμε να από τα καλύτερα ξενύχτια ή αλλιώς ολονυχτίες της χρονιάς. Σαν ένα έθιμο που το τηρούμε ευλαβικά, σαν ένα ραντεβού που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά με το ίδιο αγαπημένο μας πρόσωπο, σαν μια άγραφη συμφωνία-συνάντηση ανάμεσα σε εμάς και τον κινηματογράφο.

    Φέτος πρόκειται να πραγματοποιηθεί η 90η απονομή των Oscars, η οποία θα μεταδοθεί σε αποκλειστικότητα από την COSMOTE TV, και ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο για τρεις σημαντικούς λόγους. Αρχικά, ο στρογγυλός αριθμός “90” θέτει προσδοκίες για μία ακόμη πιο φαντασμαγορική βραδιά από τις προηγούμενες. Ο δεύτερος λόγος είναι η μεγάλη περιέργεια που υπάρχει από όλους για το πώς θα εξελιχθεί η βραδιά, έχοντας υπόψιν το περσινό φιάσκο, όταν το “La La Land” ανακοινώθηκε κατά λάθος ως η καλύτερη ταινία! Επιπρόσθετα, φέτος υπάρχει μεγάλη αγωνία, γιατί υπάρχει ένα πλήθος από εξαιρετικές ταινίες που έχουν κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.

    Το μεγάλο κινηματογραφικό event καταφθάνει και δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να προετοιμαστούμε για αυτό, από το να παρακολουθήσουμε τόσο τις φετινές ταινίες που είναι υποψήφιες, όσο και μερικά από τα κινηματογραφικά διαμάντια που είτε ήταν υποψήφια τα προηγούμενα χρόνια είτε έχουν λάβει Oscar (ή Oscars!) στο παρελθόν. Τη δυνατότητα αυτή μας τη δίνει η COSMOTE TV μέσω του νέου pop-up καναλιού της, που ονομάζεται COSMOTE CINEMA OSCARS HD και το οποίο προβάλλει καθημερινά τρεις ταινίες ξεκινώντας από τις 18:30.

    Μας δίνεται η ευκαιρία μέχρι την Κυριακή 4 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί η 90η τελετή απονομή των Oscars, να απολαύσουμε όλες τις φετινές υποψήφιες ταινίες, ώστε να έχουμε “εικόνα”, κριτήριο και γνώμη για την επερχόμενη απονομή που θα είναι σίγουρα γεμάτη εκπλήξεις. Οι ταινίες αυτές, όπως το “Τρέξε! (GetOut)” , το “Beauty and the Beast” και το “Guardians of the Galaxy 2”, έχουν ήδη κερδίσει το κοινό και τους κριτικούς, διεκδικώντας επάξια τα φετινά βραβεία. Καθιστούν, βέβαια, ως φυσικό επακόλουθο, πολύ έντονη τη “μονομαχία” της απονομής, κάνοντάς μας να αναμένουμε με ενθουσιασμό τα αποτελέσματα και το πού θα πάει το κάθε αγαλματίδιο!

    Κάνοντας υπομονή για την πολυπόθητη Κυριακή που πλησιάζει, θα ανατρέξουμε στους περσινούς νικητές των Oscars, αλλά και στις περσινές υποψήφιες ταινίες που μπορεί να μην κέρδισαν το βραβείο, αλλά κέρδισαν τις καρδιές μας. Οι ταινίες “Μια Πόλη δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea)”, “Moonlight”, “O Εμποράκος”, “Εμπόδια (Fences)” της πρώτης κατηγορίας, αλλά και οι “Οι Σύμμαχοι (Allied)”, “Πάση Θυσία (Hellor High Water)”, “Loving”, “Elle”, “Jackie”, “Florence Foster Jenkins”, “Moana”, “Νυκτόβια Πλάσματα” και άλλες της δεύτερης κατηγορίες, θα παρελάσουν μπροστά στην οθόνη του νέου pop-up καναλιού COSMOTE CINEMA OSCARS HD, της COSMOTE TV.

    Μερικές βδομάδες γεμάτες από τη μαγεία των Oscars, που προετοιμάζουν κατάλληλα το έδαφος για τη μεγάλη βραδιά. Κατά τη διάρκεια των βδομάδων αυτών, θα θυμηθούμε, επίσης, κλασικά αριστουργήματα τα οποία άφησαν εποχή και σημάδεψαν την ιστορία του κινηματογράφου. Ταινίες-σταθμοί όπως είναι “Τα καλύτερα Χρόνια της Ζωής μας”, το “Μία Θέση στον Ήλιο”, το “Ο Άνθρωπος που γνώριζε πολλά”, “Ο Υπέροχος Γκάτσμπι”, οι “Μικρές Αλεπούδες” και η “Mary Poppins”, αποτελούν έργα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να έχει δει κάθε κινηματογραφόφιλος, γι’ αυτό και δεν πρέπει να τα χάσουμε στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD.

    Ανάμεσα στις παραπάνω τρεις, αγαπημένες και εξίσου σημαντικές, κατηγορίες ταινιών, θα προβληθούν και βραβευμένες ταινίες-ορόσημο σπουδαίων σκηνοθετών και ταλαντούχων πρωταγωνιστών, όπως είναι “Ο Επίμονος Κηπουρός”, “Ο Άγγλος ασθενής”, το “Pulp Fiction” ή το “Πέρα από την Αφρική” και το “Η Ζωή είναι ωραία”, αλλά και διάφορες άλλες κατηγορίες ταινιών με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως τα “Frankenweenie” και “Wall-E”, για ντοκιμαντέρ όπως τα “Amy” και “Φωτιά στη Θάλασσα (Fuocoammare)”, αλλά και blockbusters όπως τα “Μοιραία Έλξη (FatalAttraction)” και “Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ”.

    Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τον καθένα από εμάς να παρακολουθήσει μια πληθώρα από σημαντικές ταινίες του κινηματογράφου και να μπει στον υπέροχο και μαγικό κόσμο των Oscars, χωρίς να κουραστεί ή να μετακινηθεί, απλά και μόνο από το σπίτι του. Γλιτώνοντας χρόνο, κόπο και ενέργεια από το ψάξιμο και το κατέβασμα, το νέο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD χαρίζει στους συνδρομητές της COSMOTE TV μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία και, παράλληλα, τους προετοιμάζει για την “90η τελετή απονομής των βραβείων Oscar”, την μεγάλη αυτή βραδιά που έρχεται την Κυριακή 4 Μαρτίου.

    Βέβαια, ακόμη και την βραδιά της τελετής θα είμαστε συντονισμένοι στα κανάλια COSMOTE CINEMA, που θα μεταδίδουν ζωντανά την απονομή των βραβείων, ώστε να ζήσουμε αυτή την καταπληκτική εμπειρία. Στη μετάδοση θα υπάρχουν υπότιτλοι, ενώ θα υπάρχει σχολιασμός από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Το κανάλι θα είναι διαθέσιμο στα πακέτα Cinema και Full της COSMOTE TV (θέση 200) και στις υπηρεσίες COSMOTE TV GO και COSMOTE REPLAY TV, ενώ σε συγκεκριμένο φάκελο Oscars στο COSMOTE TV PLUS θα βρίσκονται ταινίες που προτάθηκαν ή βραβεύτηκαν με Oscar.

    Μέχρι τότε ας παρακολουθήσουμε τις 85 οσκαρικές ταινίες που μας περιμένουν!

    Καλή θέαση!



    ΣΧΟΛΙΑ