• LIFE&STYLE

    9 εύκολοι τρόποι για να κάνετε τα μαλλιά σας να μην φριζάρουν

    • NewsRoom


    Μπορεί να με το φριζάρισμα να είστε εξοικειωμένοι, αλλά ξέρετε τι πραγματικά το προκαλεί; Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε, ώστε να το “νικήσετε” μία για πάντα. Όταν λοιπόν τα μαλλιά βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ενυδάτωσης, η εξωτερική στοιβάδα της τρίχας (cuticle στα αγγλικά) ανοίγει και επιτρέπει στην υγρασία του αέρα να περάσει στο εξωτερικό, πράγμα που όπως αντιλαμβάνεστε, οδηγεί στο γνωστό και μη εξαιρετέο frizz effect.

    Άρα προκειμένου να διατηρήσετε το polished χτένισμά σας, θα πρέπει να προλάβετε την εισχώρηση υγρασίας στο εσωτερικό της τρίχας. Πώς θα το κάνετε αυτό; 3 celebrity hairstylists, ο Mark Townsend, ο Mark Garrison and η Ursula Stephen, σας δίνουν την απάντηση μέσα από τα expert tricks τους.

    1. Προτιμήστε ένα sulfate-free σαμπουάν

    Τα σαμπουάν που περιέχουν θειικό άλας έχουν την τάση να αφυδατώνουν την τρίχα, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλετε για την αντιμετώπιση του φριζαρίσματος. Προτιμήστε καλύτερα λοιπόν μία σύνθεση πλούσια σε γλυκερίνη (κοιτάξτε αυτή να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των συστατικών, καθώς αυτά έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση), η οποία, σύμφωνα με τον Mark Townsend, εισχωρεί στην τρίχα και την ενυδατώνει σε βάθος, ενώ παράλληλα δημιουργεί εξωτερικά ένα προστατευτικό φιλμ ενάντια στους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

    2. Μην παραλείπετε το conditioner

    Ό,τι ισχύει για το σαμπουάν, ισχύει και για το conditioner. Αναζητήστε δηλαδή και πάλι μία super ενυδατική φόρμουλα με γλυκερίνη και χρησιμοποιήστε τη μετά από κάθε λούσιμο. Προσοχή μόνο να απλώνετε μία μικρή ποσότητα (σε μέγεθος καρυδιού) από τη μέση της τρίχας και κάτω, και όχι από τη ρίζα, ώστε να μη βαρύνουν τα μαλλιά σας.

    Extra tip: Τους κρύους μήνες, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, αντί για το conditioner, απλώστε μία μάσκα μαλλιών, ώστε να «κλείσετε» τα κενά που υπάρχουν στο εξωτερικό της τρίχας, τα οποία επιτρέπουν την είσοδο της υγρασίας στο εσωτερικό και άρα προκαλούν το φριζάρισμα.

    μαλλιά

    3. Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά στο 90% πριν το πιστολάκι

    Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε κατά το στέγνωμα των μαλλιών σας, και το οποίο αναπόφευκτα οδηγεί σε φριζάρισμα, είναι να κρατάτε το πιστολάκι πολύ κοντά στο τριχωτό και σε υψηλή θερμοκρασία. Καιρός να αλλάξετε αυτή την κακή συνήθεια, ακολουθώντας το tip του Mark Garrison: «Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά στο 90% και μετά χρησιμοποιήστε πιστολάκι για το υπόλοιπο 10%».

    Extra tip: Για ακόμη πιο λείο και frizz-free αποτέλεσμα, μαζί με το πιστολάκι χρησιμοποιήστε και μία στρογγυλή βούρτσα με ανάμεικτα δοντάκια.

    4. Απλώστε ένα έλαιο σε βρεγμένα μαλλιά

    Με το που βγείτε από το μπάνιο και όσο τα μαλλιά σας είναι ακόμη βρεγμένα, απλώστε ένα έλαιο στις άκρες και κρατήστε μακριά το φριζάρισμα από το hair do σας. Το έλαιο θα δράσει σαν φραγμός και θα εμποδίσει την υγρασία από το να εισχωρήσει στην τρίχα.

    5. Πιάστε κότσο τα κυματιστά μαλλιά μετά το στέγνωμα

    Ύστερα από το λούσιμο, το conditioner και το έλαιο που εφαρμόσατε, ήρθε η ώρα του styling. Εδώ έχετε δυο επιλογές: είτε να αναδείξετε τη φυσική υφή των μαλλιών σας, είτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο, όπως το σίδερο. Στην πρώτη περίπτωση, για να αποφύγετε το φριζάρισμα μετά το πιστολάκι, πιάστε τα μαλλιά σας έναν χαλαρό κότσο και αποκτήστε πανεύκολες, messy μπούκλες. Στη δεύτερη περίπτωση, η θερμότητα θα κάνει όλη την anti-frizz δουλειά από μόνη της.

    6. Βάλτε anti-frizz sheets στην τσάντα σας για touch ups

    Τα anti-frizz sheets είναι τόσο ελαφριά, εύκολα στη χρήση και αποτελεσματικά κατά του φριζαρίσματος που πρέπει να γίνουν must στην τσάντα σας. Άλλη μία εξαιρετική εναλλακτική λύση για ένα γρήγορο touch up μέσα στη μέρα είναι το frizz serum.

    7. Χρησιμοποιήστε μία κρέμα χεριών ή σώματος στην κοτσίδα σας

    Αν έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα κότσο ή κοτσίδα από το πρωί και ξαφνικά κατά το μεσημέρι παρατηρήσετε τις φύτρες σας να βρίσκονται εκτός ελέγχου, υπάρχει λύση, το hairspray. Για το πίσω μέρος του χτενίσματός σας βέβαια θα χρειαστείτε κάτι πιο αποτελεσματικό, όπως μία λοσιόν για τα χέρια ή το σώμα που θα κάνει την κώμη σας να φαίνεται πιο περιποιημένη.

    8. Εφαρμόστε ένα leave-in conditioner πριν την γυμναστική

    Κατά την εφίδρωση απελευθερώνεται νάτριο, συστατικό το οποίο αφυδατώνει την τρίχα και συνεπώς προκαλεί φριζάρισμα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα leave-in conditioner πριν την προπόνησή σας και να το αφαιρέσετε μόλις γυρίσετε σπίτι.

    Extra tip: Αν μετά τη γυμναστική συνηθίζετε να φοράτε κάποιο σκουφάκι στο κεφάλι σας για να προστατευτείτε από το κρύο, προτιμήστε αυτό να είναι βαμβακερό, αφού, σύμφωνα με την Ursula Stephen, το βαμβάκι απορροφά τον ιδρώτα και δεν τον παγιδεύει.

    9. Κοιμηθείτε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη

    Μπορεί στην παραπάνω περίσταση το βαμβακερό ύφασμα να συμβάλει στη μάχη κατά του φριζαρίσματος, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στον ύπνο. Γι’ αυτό καλύτερα να προτιμήσετε τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες, αντί των βαμβακερών, οι οποίες δε δημιουργούν τριβή. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να τυλίξετε τα μαλλιά σας μ’ ένα μεταξωτό φουλάρι, όπως προτείνει η Stephen.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποια είναι η Generation Z, στην οποία επενδύει η εταιρία λιανικής ένδυσης Asos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aυτή είναι η νέα μούσα του Tommy Hilfiger μετά τη Gigi Hadid

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ZARA: Δέκα τέλεια κορμάκια που θα λατρέψετε σίγουρα!



    ΣΧΟΛΙΑ