• LIFE&STYLE

    7 πράγματα που κάνουν τα κουνούπια να θέλουν να σας τσιμπήσουν


    Μήπως τα κουνούπια αναζητούν συγκεκριμένα εσάς, με μια ανεξήγητη μανία να σας τσιμπήσουν απλά και μόνο για να σας εκνευρίσουν;

    Μπορείτε να κατηγορήσετε τα γονίδια σας και τα πόδια σας που ενδεχομένως μυρίζουν. Το κουνούπι για να βρεί το θύμα του βασίζεται σε ένα σωρό παράγοντες. Υπάρχουν πολλοί μύθοι που κυκλοφορούν για να αποφύγετε τους ενοχλητικούς αυτούς επισκέπτες, όπως το να τρώτε μπανάνες, κάτι που όμως δεν ισχύει.

    Παρόλα αυτά, μια επιστημονική έρευνα έχει βρει στοιχεία που υποστηρίζουν αρκετούς λόγους για τους οποίους τα κουνούπια σας κηνυγούν, αν και τέτοιες μελέτες γίνονται συνήθως πάνω σε διαφορετικά είδη κουνουπιών. Έτσι, οι λόγοι που μπορεί να τα τραβάνε πάνω σας είναι αναλόγως με το ποια είδη βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Πολλές από αυτές τις μελέτες είναι σε πρώιμο στάδιο, οπότε αποτελούν τις πρώτες υποθέσεις για το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.

    Υπάρχουν όμως και κάλα νέα: Μερικά από τα πράγματα που κάνετε και τα ελκύουν μπορείτε να τα αλλάξετε. Και αφού τα πετούμενα αυτά τέρατα μπορούν και μεταφέρουν διάφορους ιούς – ανάλογα με το είδος των κουνουπιών στην περιοχή σας, όπως Zika, ελονοσία, Κίτρινο Πυρετό, δάγκειο πυρετό, Chikungunya και του Δυτικού Νείλου – είναι καλό να μειώσετε τη “γοητεία” σας όσο μπορείτε.

    Τα παρακάτω 7 πράγματα είναι αυτά που σας κάνουν ακαταμάχητους στα πετούμενα τέρατα:

    1. Αν έχετε ρέζους 0 είναι πιο πιθανό να σας τσιμπήσει ένα κουνούπι.Αν έχετε ρέζους 0 είναι πιο πιθανό να σας τσιμπήσει ένα κουνούπι.
    2. Τα κουνούπια που μετέφεραν την ελονοσία τα τράβαγαν οι έγκυες. Ενώ αυτά με τον ιό Zika ήθελαν περισσότερο τις γυναίκες που δεν ήταν έγκυες.Τα κουνούπια που μεταφέρουν την ελονοσία τα τράβανε οι έγκυες. Ενώ αυτά με τον ιό Zika, αγαπούν περισσότερο τις γυναίκες που δεν είναι έγκυες.
    3. Στα κουνούπια αρέσουν επίσης και οι άνθρωποι που πίνουν αλκόολ.Στα κουνούπια αρέσουν επίσης και οι άνθρωποι που πίνουν αλκόολ.
    4. Άνθρωποι με μεγάλη ποικιλία βακτηρίων να ζουν στο δέρμα τους ήταν λιγότερο ελκυστικοί στα κουνούπια.Άνθρωποι με μεγάλη ποικιλία βακτηρίων που ζουν στο δέρμα τους είναι λιγότερο ελκυστικοί για τα κουνούπια.
    5. Άνθρωποι με περισσότερα κιλά, εγκυες και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα κάτι που αρέσει πολύ στα κουνούπια.Άνθρωποι με περισσότερα κιλά, έγκυες και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που αρέσει πολύ στα κουνούπια.
    6. Η άσκηση παράγει γαλακτικό οξύ και ελευθερώνετε με τον ιδρώτα κάυι που βρίσκουν ακαματάχητο τα κουνούπια. Η άσκηση παράγει γαλακτικό οξύ, το οποίο απελευθερώνεται με τον ιδρώτα, είναι κάτι που βρίσκουν ακαματάχητο τα κουνούπια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/aneveni-i-thermokrasia-alla-i-sinnefia-parameni/45034

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/paraskevi-ke-13-mithos-i-pragmatikotita/45292

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/apilise-o-proin-butler-tou-trump-ton-obama/45243



    ΣΧΟΛΙΑ