• LIFE&STYLE

    7 χαρακτηριστικά των ανθρώπων που αποπνέουν σεβασμό


    Ο σεβασμός δεν είναι κάτι που αυτόματα μας δίνεται. Αντίθετα πρέπει να τον κερδίσουμε. Όταν κατέχουμε μια ηγετική θέση, είναι απαραίτητο οι άνθρωποι που δουλεύουν για εμάς να μας σέβονται. Μπορεί να σέβονται τις συνήθειές μας στη δουλειά, την ευφυΐα μας, ή την ικανότητά μας να κλείνουμε συμφωνίες. Κι όμως, όσον αφορά το σεβασμό, υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθουμε. Αν μπορούμε να καταφέρουμε να μας σέβονται ως άτομα τότε θα έχουμε πετύχει.

    Relationship concept image of a hand holding marker and write Respect is the Key words isolated on white

    Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερο σεβασμό:

    Να είστε ευγενικοί

    Πάντα να είστε ευγενικοί με τους ανθρώπους που συναντάτε μέσα στη μέρα, είτε πρόκειται για την οικογένεια είτε για τους συνεργάτες σας, είτε ακόμα και για τον ταμία του super market. Να σέβεστε τους άλλους όπως ακριβώς θα θέλατε να σας σέβονται κι εκείνοι. Ψάξτε για τρόπους που θα σας κάνουν να εμπνέετε ευγένεια. Κρατήστε την πόρτα της καφετέριας ανοιχτή για αυτόν που είναι πίσω σας ή δώστε τη θέση σας στο ταμείο σε κάποιον που έχει μόνο ένα αντικείμενο να αγοράσει. Να λέτε παρακαλώ και ευχαριστώ όποτε μπορείτε.

    Να συμπεριφέρεστε με σεβασμό

    Αποβάλλετε αρνητικές συμπεριφορές όπως το αγριοκοίταγμα, το να διακόπτετε τον άλλο ή να μιλάτε αρνητικά για τρίτους. Με τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δε σέβεστε τον συνομιλητή σας αλλά ταυτόχρονα αποφεύγετε να αναπτύξετε μια σχέση ουσίας μαζί του και αυτό ίσως δημιουργήσει μόνιμο χάσμα ανάμεσά σας. Προσπαθήστε, καλύτερα, να διαμορφώσετε ένα περιβάλλον ισότιμης σχέσης. Σε όλους αξίζει να πουν την άποψή τους, ακόμα κι όταν δε συμφωνείτε εσείς με αυτή. Σκεφτείτε πώς θα θέλατε να σας αντιμετωπίζουν όταν έχετε να πείτε εσείς κάτι, ειδικά αν πρόκειται για κάτι σημαντικό.

    217

    Να Ακούτε

    Οι άνθρωποι πάντα κερδίζουν σεβασμό όταν προσφέρονται να βοηθήσουν ή να ακούσουν τον άλλο όταν υπάρχει ανάγκη. Ψάξτε να βρείτε για ευκαιρίες να βοηθήσετε που μπορεί να έχετε προσπεράσει. Έχετε κάποιον συνάδελφο που χρειάζεται βοήθεια με ένα project; Προσπαθήστε να προσφέρετε ένα χέρι βοηθείας πολλές φορές μέσα στη μέρα

    Μη χρησιμοποιείτε δικαιολογίες

    Οι πράξεις μας βασίζονται στις επιλογές μας και, εκτός από κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις (υγείας κλπ), δε χωράνε δικαιολογίες. Να αναλαμβάνετε την ευθύνη για ό,τι κάνετε. Για παράδειγμα, αν αργείτε συνεχώς, μη λέτε πολλά λόγια. Αναγνωρίστε τα λάθη σας και αντί να τα παραβλέπετε, ψάξτε για ευκαιρίες να τα διορθώσετε και να βελτιωθείτε. Αντί να εστιάζετε στις αδυναμίες σας, αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να γίνετε καλύτεροι.

    635932786824498412-838679656_shutterstock_119794141

    Δώστε τόπο στην οργή

    Το να κρατάτε θυμό μέσα σας ή ακόμα χειρότερα να κρατάτε κακία, βλάπτει αποκλειστικά και μόνο εσάς. Αν συγχυστείτε, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να το επεξεργαστεί και μετά προχωρήστε και κάντε ό,τι μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση ή αν αυτό δε γίνεται, αφήστε το να περάσει. Δώστε σε σας και στους άλλους χρόνο. Συγχωρείστε και μετά προχωρήστε παρακάτω.

    Να δέχεστε την αλλαγή

    Το να είστε άκαμπτος δε θα σας οδηγήσει πουθενά. Κατανοείστε ότι η διαδικασία της εξέλιξης ενέχει το στοιχείο της αλλαγής. Κάντε μια προσπάθεια να αναπτυχθείτε ως άτομο: μάθετε νέα πράγματα, δοκιμάστε καινούριες δραστηριότητες και κυρίως, επανεξετάστε τον τρόπο που λειτουργείτε. Και μη παραλείπετε να αναγνωρίζετε στον εαυτό σας την πρόοδο που κάνετε στην πορεία για την αυτοβελτίωση.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/me-niothis-giati-i-sinesthimatiki-koultoura-metrai-sto-choro-ergasias/37001



    ΣΧΟΛΙΑ