• LIFE&STYLE

    Επενδυτική φρενίτιδα για τα διαμάντια (VIDEO)

    • NewsRoom


    Πέντε δεκαετίες έχουν περάσει από τότε, που η Shirley Bassey τραγούδησε για πρώτη φορά το “Diamonds Are Forever”. Και, όπως αποδεικνύεται, ήξερε τι έλεγε, καθώς χθες, πουλήθηκε στη Γενεύη, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, το Blue Moon Diamond στην τιμή ρεκόρ των 48,4 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ). Πριν την πώλησή του, η αξία του διαμαντιού, το οποίο μπορεί να φορεθεί και ως δαχτυλίδι, υπολογιζόταν μεταξύ 35 και 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το μπλε διαμάντι ξεχωρίζει για το γαλάζιο του χρώμα, έχει βάρος 12,03 καρατίων, και είναι σχήματος οβάλ. Η σπάνια μπλε πέτρα ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Cullinan της Νότιας Αφρικής τον Ιανουάριο του 2014.

    Όσο για τον αγοραστή, δεν έχουν δοθεί πληροφορίες στη δημοσιότητα. Το μόνο, που έχει γίνει γνωστό, είναι ότι κατάγεται από το Χονγκ Κονγκ και μετονόμασε το πολύτιμο λίθο σε «Blue Moon of Josephine», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Sotheby’s, David Bennett. Ίσως για τα μάτια μιας… Ιωσηφίνας.

    Ο ίδιος o Bennett επισήμανε ότι πρόκειται για τιμή ρεκόρ για κάθε είδους πολύτιμο λίθο, αλλά και ότι για πρώτη φορά κάποιος πληρώνει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια ανά καράτι.

    Φαίνεται όμως ότι αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα των ρεκόρ για τις τιμές πολύτιμων λίθων, καθώς σε δημοπρασία του οίκου Christie’s, την Τρίτη, ένα μεγάλο διαμάντι σπάνιας ροζ απόχρωσης πωλήθηκε αντί περίπου 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων (26,5 εκατ. ευρώ), σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ, αυτή τη φορά για ροζ διαμάντι.

    Το διαμάντι ονομάζεται “In the Pink” και είναι πιστοποιημένο ως “Fancy vivid Pink” (ζωηρό ροζ) από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεμολογίας (GIA). Το όνομα του αγοραστή δεν έγινε γνωστό.

    Σύμφωνα όμως με το Reuters, δεν αποκλείεται πίσω από τα δύο διαμάντια να κρύβεται ο ίδιος αγοραστής.



    ΣΧΟΛΙΑ