• LIFE&STYLE

    4 απλά makeup tricks που θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο αδύνατες

    • NewsRoom
    βάψιμο


    Η περίοδος των γιορτών είναι γεμάτη από λάμψη, αγάπη, χαμόγελα, δώρα… και πολύ φαγητό. Γι’ αυτό και σχεδόν αναπόφευκτα οι περισσότεροι από μας υποδεχόμαστε το νέο έτος με μερικά έξτρα κιλά, τα οποία φαίνονται κυρίως στο πρόσωπο, το οποίο μοιάζει πλέον πιο στρογγυλό.

    Η πρώτη σκέψη σας, και σίγουρα ένα από τα New Year’s resolutions σας, είναι από εδώ και στο εξής να προσέχετε περισσότερο την διατροφή σας, προκειμένου να επανέλθετε στο φυσιολογικό σας βάρος. Επειδή αυτό όμως θα σας πάρει λίγο χρόνο, υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος να κάνετε άμεσα το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο αδύνατο. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο contouring, το οποίο είναι γνωστό ότι τονίζει τα κόκαλα των ζυγωματικών, αλλά σε και άλλες 3 non-contour λύσεις που εγγυώνται άμεσα αποτελέσματα “αδυνατίσματος”. Ανακαλύψτε όλα τα slimming tricks παρακάτω.

    slimming-makeup-tips-3.jpg

    Τελειοποιήστε το contouring

    To contouring συγκαταλέγεται στις πιο αγαπημένες makeup τεχνικές όλων των γυναικών, αφού τους χαρίζει ένα πρόσωπο γεμάτο γωνίες με ελάχιστες μόνο κινήσεις. Προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό όμως, όπως αυτό που βλέπετε στα looks της Kim Kardashian West, της δημιουργού της τάσης, θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε την σωστή απόχρωση του contouring προϊόντος και μετά να τελειοποιήσετε την εφαρμογή του.

    Στην πρώτη περίπτωση η makeup artist Valerie Star σας συστήνει να κινηθείτε σε muted χρωματισμούς, που “δημιουργούν πιο φυσικές σκιάσεις” όπως υποστηρίζει, και σε 2-3 τόνους πιο σκούρο χρώμα από αυτό του δέρματός σας. Όσο για την τεχνική, αν ακολουθήσετε τα εξής βήματα που προτείνει, θα έχετε ένα σχεδόν επαγγελματικό αποτέλεσμα: “Τοποθετήστε την contouring απόχρωση σε μια διαγώνια νοητή γραμμή ξεκινώντας από την κορυφή του αυτιού και σταματώντας ακριβώς πριν τα μήλα του προσώπου, κάτω από το μέσο του ματιού. Χωρίς να βουτήξετε ξανά το πινέλο στο προϊόν, περάστε το και πάνω από το τόξο του φρυδιού μέχρι την γραμμή των μαλλιών. Έπειτα με κυκλικές κινήσεις, κάντε πολύ καλό blending”.

    Extra tip: Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εντοπίσετε το σημείο στο οποίο πρέπει να εφαρμόσετε το contouring, υπάρχει και το αλάνθαστο κόλπο με το “ψαράκι” (fish face). Σουφρώστε δηλαδή τα χείλη σας και τοποθετήστε το πινέλο σας στα σημεία που ρουφιέται το πρόσωπό σας.

    Φυσικό lifting με eyeliner

    Άραγε εσείς ξέρατε ότι μπορείτε να πετύχετε ένα αποτέλεσμα lifting με το eyeliner σας; Κι όμως, όταν η γραμμή του eyeliner έχει κλίση προς τα πάνω, ανορθώνει όλο το βλέμμα και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο λεπτό. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να δημιουργήσετε ένα winged eye look, μην ακολουθήσετε το σχήμα του ματιού σας. Ξεκινήστε την γραμμή από το υψηλότερο σημείο του ματιού (ακριβώς πάνω από την ίριδα) και ακολουθήστε μια ευθεία, και όχι καθοδική, πορεία με κατεύθυνση προς την άκρη του φρυδιού!

    slimming-makeup-tips-2.jpg

    Κάντε το ρουζ σύμμαχό σας

    Αν μέχρι τώρα εφαρμόζατε το ρουζ στα μήλα του προσώπου και το κάνατε blending προς τα αυτιά, ήρθε η ώρα να τροποποιήσετε λίγο την τεχνική σας και να πείτε ναι στο draping, ένα trend που θα σας κάνει να φαίνεστε πιο λεπτές στη στιγμή. Αντί λοιπόν να απλώνετε το ρουζ σας στο σύνηθες σημείο, τοποθετήστε το μισό εκατοστό πιο πάνω και πιο έξω και «τραβήξτε» το διαγώνια μέχρι τους κροτάφους. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα δώσετε βάθος στο look σας και θα καμουφλάρετε το ανεπιθύμητο πρήξιμο.

    Extra tip: Για πιο φυσικό αποτέλεσμα προτιμήστε καλύτερα ένα κρεμώδες προϊόν και απλώστε το είτε με τα δάχτυλα είτε με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ.

    Highlighter = η λύση στο πρήξιμο

    Άλλος ένας τρόπος να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός πιο λεπτού προσώπου είναι παίζοντας με το φως ώστε να μειώσετε το πλάτος του. Για να πετύχετε αυτό το slimming εφέ το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τονίσετε με highlighter την ζώνη του Τ. «Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο-βεντάλια, απλώστε μια μικρή ποσότητα highlighter στο κόκκαλο των ζυγωματικών, ακριβώς πάνω από την εξωτερική γωνία του φρυδιού και πάνω από τα χείλη» προτείνει η makeup artist Valerie Star. Προσοχή μόνο να αποφύγετε τις λάμψεις κοντά στους κροτάφους, καθώς κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο πλατύ και άρα πιο γεμάτο.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ZARA: Δέκα κομμάτια μέχρι 20 ευρώ που αξίζει να αγοράσετε τώρα στις εκπτώσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tips για ψηλόλιγνα πόδια ακόμα και με φλατ μποτάκια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα sneakers που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα σεζόν



    ΣΧΟΛΙΑ