• Fashion

    10 κορυφαία summer trends για να ανανεώσετε την ντουλάπα σας


    Το φετινό καλοκαίρι μας επιφύλαξε πολλά κι ενδιαφέροντα fashion trends που λατρέψαμε. Κάποια από αυτά τα είχαμε συναντήσει και στο παρελθόν και επανήλθαν με μεγάλη επιτυχία, ενώ άλλα έκαναν φέτος την εμφάνισή τους για πρώτη φορά, κερδίζοντας όμως μια καλή θέση στην καρδιά των fashionistas ανά τον κόσμο. Ας δούμε λοιπόν το top 10 των τάσεων που ξεχώρισαν, οι οποίες θα σας ταξιδέψουν σε εξωτικούς προορισμούς, μέσα από μια άκρως δροσερή παλέτα και μοντέρνα σχέδια.

    1. Μετάξι

    Καλοκαίρι χωρίς μετάξι δε γίνεται! Η λάμψη και η ομορφιά του σίγουρα δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορες. Είναι ύφασμα με βασική θέση στην γυναικεία ντουλάπα και παραμένει σταθερά ένα από τα πιο αγαπημένα μας. Και ίσως μέχρι πρόσφατα να θεωρούνταν κατάλληλο μόνο για βραδινά και κοκτέιλ φορέματα, τώρα όμως το συναντά κανείς πραγματικά παντού. Φόρμες ολόσωμες, φορέματα, παντελόνια και ζακέτες κυριαρχούν στη σύγχρονη γκαρνταρόμπα και υμνούν τη θηλυκότητα και τη φινέτσα. Αποπνέει αριστοκρατικό χαρακτήρα και είναι ό,τι πρέπει για λαμπερές και κομψές εμφανίσεις.

    summer-trends-5.jpgΑπό αριστερά: Ralph Lauern, Sies Marjan, Pamella Rolland

    2. Πούλιες

    Το glamorous και extravagant στοιχείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα hits του φετινού καλοκαιριού. Με τις SS18 πασαρέλες τους, οι σχεδιαστές έκαναν ξεκάθαρο το γεγονός ότι, αυτή η σεζόν θέλει υπερβολή! Σε κάθε πρωτεύουσα της μόδας, η παρουσία των glitter και της πούλιας ήταν ιδιαίτερα αισθητική, ξεκινώντας από τους Tom Ford και Marc Jacobs και καταλήγοντας στους οίκους Gucci, Versace,  Dior και Chanel. Σύνολα πιο φωτεινά από ποτέ, σας υπόσχονται υπέρλαμπρα day-to-night looks, σε πολλές κι εντυπωσιακές αποχρώσεις.

    summer-trends-7.jpgΑπό αριστερά: Ingie Paris, Oscar De La Renta, Halpern

    3. Παστέλ

    Στα catwalks των διασημότερων brands των κόσμο παρατηρήσαμε την προτίμηση των δημιουργών στα παστέλ χρώματα. Λιλά, ροζ, λεμονί, γαλάζιο, βεραμάν κ.ά., συνθέτουν δροσερές και fun εμφανίσεις που ταιριάζουν άψογα με το κλίμα και τη θετική διάθεση τη εποχής! Οι πασαρέλες γέμισαν με αιθέριες δημιουργίες, με παιχνιδιάρικο και ρομαντικό ύφος. Ανατρέξτε στα shows των Victoria Beckham, Hermes, Sies Marjan και Chanel. Η γλυκιά sorbe παλέτα παραπέμπει σε νοσταλγικές εποχές κι έχει ως στόχο να σας μεταμορφώσει σε επίγειες, fashion νεράιδες…

    summer-trends-8.jpgΑπό αριστερά: Versace, Chloe, Delpozo

    4. Φλοράλ

    Τα λουλούδια αποτελούν χαρακτηριστικό prints των 60’s και 70’s. Σήμερα, βρίσκονται ξανά στο νούμερο ένα των καλοκαιρινών trends και διακοσμούν μοναδικά κομμάτια με έντονα ή pale χρώματα. Τα φλοράλ κυκλοφορούν πιο ανανεωμένα από ποτέ και θα τα δείτε σε κάθε πιθανό μέγεθος. Ανακαλύψτε μικροσκοπικά τυπώματα με άνθη, τροπικά δέντρα, ακόμα και prints που θυμίζουν κήπους παραμυθιών, που ικανοποιούν ακόμα και τις πιο απαιτητικές style addicts.

    summer-trends-9.jpg
    Από αριστερά: Tadashi Shoji, Marni, Zimmermann

    5. Καρό

    Στην κατηγορία των πιο αγαπημένων τάσεων στην ιστορία της μόδας παγκοσμίως, το καρό σίγουρα θα είχε μία θέση στο top 5. Όχι άδικα βέβαια, αφού το συγκεκριμένο pattern κατέκλυσε για ακόμα μια φορά τις κορυφαίες επιδείξεις στις Εβδομάδες Μόδας σε Μιλάνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Θηλυκά κομμάτια και κομψά αξεσουάρ «ντύθηκαν» με σκακιέρες όλων των χρωμάτων και δημιούργησαν τα πιο chic looks. Τολμήστε το plaid trend και δοκιμάστε τις summer εκδοχές που σας προτείνουν κορυφαίοι σχεδιαστές.

    summer-trends-10.jpgΑπό αριστερά: Derek Lam, Balenciaga, Miu Miu

    6. Πλαστικό

    Τα αδιάβροχα κομμάτια από πλαστικό βρέθηκαν στο επίκεντρο των spring/summer 2018 collections, προτείνοντας μια νέα προσέγγιση στα μέχρι τώρα κλασικά summer looks. Όπως είδαμε στις συλλογές των Chanel, Isabel Marant, Burberry, Topshop, Calvin Klein και Fendi,  η πλαστική τάση κυκλοφόρησε σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και αναμένεται να κάνει πάταγο και τους επόμενους μήνες. Το PVC -στην πιο eco-friendly εκδοχή του φυσικά- κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.

    summer-trends-1.jpgΑπό αριστερά: Calvin Klein, Fendi, Neith Nyer

    7. Κρόσσια

    Η τάση «έκπληξη» αυτής της σεζόν ήταν χωρίς αμφιβολία τα κρόσσια. Ένα παιχνιδιάρικο και εκκεντρικό στοιχείο που ταιριάζει τόσο πολύ με την άνετη, χαλαρή και cute αισθητική που επικρατεί το καλοκαίρι. Όμορφα, χαριτωμένα και γεμάτα κίνηση, έδωσαν ζωή και στις πιο απλές δημιουργίες. Παραπέμπουν στα κορίτσια του Charleston της δεκαετίας του ’20 -κάτι που τα κάνει διαχρονικά. Ανατρέξτε στα shows των Naeem Khan, Elie Saab και Nina Ricci… Θα τα λατρέψετε σίγουρα!

    summer-trends-2.jpgΑπό αριστερά: Naeem Khan, Elie Saab, Nina Ricci

    8. Έντονο χρώμα

    Αυτό το καλοκαίρι τα ρούχα δανείζονται τις φωτεινές αποχρώσεις του ήλιου. Γι’ αυτό φρόντισαν οι designers των σπουδαίων οίκων να δημιουργήσουν εκπληκτικά σύνολα που έλαμψαν στην πασαρέλα και έντυσαν τα πιο όμορφα μοντέλα. Τα bold χρώματα είναι ικανά ν’ αλλάξουν ριζικά τις εμφανίσεις σας και να χαρίσουν απίστευτη αυτοπεποίθηση, αν φορεθούν σωστά. Είναι κατάλληλα για τα office looks σας αλλά και την απογευματινή ή πρωινή βόλτα σας.

    summer-trends-3.jpgΑπό αριστερά: Stella McCartney, Kenzo, Tibi

    9. Διαφάνειες

    Η φρενίτιδα που δημιουργήθηκε αυτή τη χρονιά με τα διάφανα υφάσματα, ίσως να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο! Σαν μία κορυφαία τάση εντοπίστηκε σε πολλά fashion shows και αγαπήθηκε απίστευτα από τα διεθνή it-girls, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι σίγουρα θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Οι see through εμφανίσεις κέρδισαν την προσοχή μας, αποκαλύπτοντας το γυναικείο σώμα με κομψό τρόπο. Τα αέρινα υφάσματα ενθουσίασαν το κοινό με τη σέξι αισθητική τους και βρήκαν επάξια μια θέση στα top summer trends.

    summer-trends-4.jpgΑπό αριστερά: Joseph, Prabal Gurung, Ralph & Russo

    10. Βολάν

    Ακόμα μία τάση που θεωρείται must, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι το βολάν και πιο συγκεκριμένα στις φούστες και τα δροσερά φορέματα. Ένα super παιχνιδιάρικο στοιχείο, το οποίο δίνει μια άλλη διάσταση στις εμφανίσεις σας και μπορεί να υποστηριχθεί από γυναίκες κάθε ηλικίας και προσωπικότητας. Επενδύστε λοιπόν σε ένα τέτοιο lady-like style items και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε με τη φινέτσα και τη θηλυκότητά σας.

    summer-trends-6.jpgΑπό αριστερά: Brock Collection, Valentino, Zimmermann
    Πηγή: www.glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ