• LIFE&STYLE

    9 συμβουλές για να ποζάρετε στον φακό σαν μοντέλα


    Όλοι έχουμε πέσει θύματα της γοητείας των social media και έχουμε υποκύψει στον πειρασμό να βγάλουμε την τέλεια φωτογραφία. Οι περισσότεροι βέβαια μπορεί να μη γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ποζάρουν, με αποτέλεσμα το τελικό post ή το story στο instagram να μην τους ικανοποιεί και να μη συγκεντρώνει τα επιθυμητά likes. Μία κακή φωτογραφία, μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε ότι δε σας ταιριάζει ένα συγκεκριμένο outfit, ενώ το μόνο που φταίει είναι η πόζα, η γωνία ή η έκφραση του προσώπου σας. Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω χρήσιμα tips ώστε να πετύχετε την τέλεια λήψη και να γίνετε πραγματική influencer.

    9 Posing Tips

    1.Χαμογελάστε στον φακό

    Το τέλειο χαμόγελο δεν είναι εύκολο να το πετύχει κανείς. Μπορεί να φαίνεται πολύ μεγάλο, να μη σας κολακεύει, να κάνει τα χείλη σας να μοιάζουν πιο μικρά ή σας κάνει να φαίνεστε ανυπόμονες ή θυμωμένες. Αν γελάτε πολύ έντονα θα δημιουργήσετε ένταση στο πρόσωπό σας, τα μάτια σας θα μικρύνουν και τα μάγουλα θα τονιστούν υπερβολικά, πράγματα που καλό θα ήταν να τα αποφύγετε. Αντίθετα, χαλαρώστε το πρόσωπο και ανοίξτε ελαφρά το στόμα σας, έτσι ώστε το κάτω χείλος σας να συμπίπτει με την καμπύλη των δοντιών σας. Αυτή η μέθοδος είναι παγκοσμίως γνωστή και μπορεί να σας εγγυηθεί την τέλεια φωτογραφία.

    pose-10.jpg

    2. Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα

    Ένα από τα πιο γνωστά tips -στο οποίο ορκίζονται ακόμα και τα πιο διάσημα supermodels- ίσως σας φανεί παράξενο. Πιέζοντας τη γλώσσα προς το επάνω μέρος του στόματος ενώ χαμογελάτε, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις διπλώσεις στο πηγούνι και θα επιμηκύνει ταυτόχρονα το λαιμό σας. Πιστέψτε το, άλλωστε η Heidi Klum και η Rene Zellweger το κάνουν συνέχεια!

    3. Παίξτε με τις γωνίες του προσώπου σας

    Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις κατά μέτωπο φωτογραφίες, εκτός και αν αυτός που τις τραβάει είναι επαγγελματίας φωτογράφος. Ο λόγος; Με τη συγκεκριμένη στάση δε δημιουργούνται σκιές, οι οποίες ίσως κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο φαρδύ, μεγαλύτερο και ελαφρώς αποχρωματισμένο. Οπότε, γυρίστε ελαφρά προς το πλάι και στρέψτε το πηγούνι λίγο προς τα επάνω ή προς τα κάτω.

    pose-12.jpg

    4. Μην κάνετε αυτό που κάνουν οι άλλοι

    Το κλειδί για μια πετυχημένη ομαδική φωτογραφία; Να μην παίρνετε όλοι την ίδια πόζα. Αυτό γίνεται, για να μην πέσει το μάτι του θεατή στο πιο όμορφο πρόσωπο, αλλά στις διαφορετικές κινήσεις. Σκοπός είναι να το κάδρο να δείχνει ωραίο στο σύνολό του, οπότε φροντίστε να στέκεστε άνετα, χωρίς να μιμείστε τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας.

    5. Στρίψτε το σώμα και τοποθετήστε τα χέρια σας

    Το παλιό, καλό κόλπο, όπως το μάθαμε από το κόκκινο χαλί. Τοποθετήστε το σώμα σας σε θέση 45 μοιρών και βάλτε το χέρι σας όσο πιο κοντά γίνεται στο γοφό σας. Στη συνέχεια, βάλτε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και ρίξτε το βάρος στο πίσω πόδι. Κι εσείς άλλωστε δεν αναρωτιέστε γιατί κάθε celebrity παίρνει αυτή τη πόζα με το χέρι στη μέση; Αυτό γίνεται επειδή το χέρι δεν βρίσκεται απέναντι από το σώμα, κάνοντάς το να μοιάζει μεγαλύτερο.

    pose-3.jpg

    6. Κατανοήστε τις αναλογίες σας

    Ένας είναι ο βασικός κανόνας: Όποιο μέρος του σώματος είναι πιο κοντά στην κάμερα, αυτομάτως θα φαίνεται και πιο μεγάλο. Δώστε λοιπόν προσοχή στα σημεία, που είναι τα δυνατά σας και φροντίστε να τα αναδείξετε με το σωστό τρόπο. Παίξτε με τον φακό και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε από το πόσο εύκολα μπορείτε να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

    7. Σταυρώστε τα πόδια σας

    Αν επιθυμείτε να βγείτε μια φωτογραφία τύπου street style, τότε ένα πολύ χρήσιμο tip είναι να σταυρώσετε τα πόδια σας. Αυτή η στάση θα κάνει τους γοφούς σας να φαίνονται στενότεροι και τα πόδια σας να φαίνονται μακρύτερα, συν ότι η πόζα αυτή είναι λίγο πιο casual. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι ιδανική και όταν είστε καθισμένες σε καρέκλα ή καναπέ. Θα είναι πιο κολακευτικό από το να μην κάνετε τίποτα και να στέκεστε ακίνητη σαν άγαλμα.

    pose-6.jpg

    8. Εξασκηθείτε σε μία καλή στάση

    Ίσως το έχετε ακούσει χίλιες φορές, όμως η ευθεία στάση του σώματος μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά. Όχι μόνο η σιλουέτα σας θα φαίνεται πιο ψηλή στο φακό, θα σας προσφέρει και μια αίσθηση δυναμισμού και αυτοπεποίθησης ταυτόχρονα. Κάτι που είναι φυσικά ένα πολύ γοητευτικό χαρακτηριστικό από μόνο του.

    9. Χαλαρώστε

    Αν η βασική σας ασχολία δεν είναι το modeling, τότε οι περισσότερες φωτογραφίες σας είναι τραβηγμένες την ώρα που είστε έξω και διασκεδάζετε μόνες ή με μεγάλη παρέα. Μπορεί να νομίζετε ότι οι στημένες φωτογραφίες είναι απαραίτητα και επιτυχημένες, αλλά ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε και να συνειδητοποιήσετε ότι οι αυθόρμητες είναι και οι πιο κολακευτικές. Άλλωστε, όσο λιγότερο προσπαθείτε τόσο μικρότερες είναι και οι πιθανότητες για λάθη!

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 9 tips για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ στη θάλασσα ή την πισίνα



    ΣΧΟΛΙΑ