• Ροή Ειδήσεων

    Το παρασκήνιο στην Τράπεζα Αττικής και ποιοι μιντιάρχες θέλουν να πουλήσουν

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ποιοι μιντιάρχες θέλουν να πουλήσουν 

    Πληθαίνουν οι πληροφορίες για ανακατατάξεις στα media σε μεσαίου μεγέθους βεληνεκούς εταιρίες. Στο παρασκήνιο λέγεται ότι ο Ροδόλφος Οντόνι αναζητεί συμμάχους είτε για να συμμετάσχουν με ισχυρά ποσοστά στα media που έχει στην ιδιοκτησία του είτε ακόμα καλύτερα να παραχωρήσει το 100% των μετοχών. Επειδή και άλλοι αναζητούν  ρευστότητα, αυτή την στιγμή πολύ δύσκολα κάποιος επιχειρηματίας που δεν ασχολείται με τα media θα επενδύσει λεφτά σε κλάδο που δεν τον ξέρει.

    Η σύμπραξη STAR & ALPHA

    Πάντως πολλοί στην μιντιακή αγορά προσπαθούν να μιμηθούν το μοντέλο Star & Alpha καθώς το νέο σχήμα είναι βέβαιο ότι θα διεκδικήσει περισσότερα λεφτά από την διαφημιστική δαπάνη  ενώ θα έχει και σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Όπως λένε στην αγορά το 1+1 (εάν την ξέρεις την δουλειά) ισούται όχι με 2 αλλά με 2,2 ίσως και παραπάνω. Τι σημαίνει αυτό;  Πολύ απλά. Στην αγορά αρκετοί στοιχηματίζουν ότι το νέο σχήμα των δύο καναλιών θα διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από τα διαφημιστικά κονδύλια που θα απορροφούσε η κάθε εταιρία ξεχωριστά. Δηλαδή εάν για παράδειγμα το κάθε κανάλι ξεχωριστά απορροφούσε το 20% της διαφημιστικής δαπάνης, τώρα τα δυο μαζί μπορούν να απαιτήσουν ακόμα και το 45% της αγοράς. Not bad!!!

    Οι επιχειρηματίες στο Μαξίμου 

    Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει τις επαφές τους ισχυροί επιχειρηματίες με το Μέγαρο Μαξίμου. Κόσμος πάει και έρχεται και προσπαθεί να κλείσει δουλειές της τελευταίας στιγμής. 

    «Βράζει» στο παρασκήνιο η Τράπεζα Αττικής 

    Χαμός γίνεται μαθαίνω στους διαδρόμους και τα γραφεία της Τράπεζας Αττικής αν και προς τα έξω γίνεται προσπάθεια να περάσει ένα κλίμα ηρεμίας μετά την τρικυμία των τελευταίων μηνών στις σχέσεις της διοικητικής ομάδας. Το πόρισμα, όμως, για τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στον Καλογρίτσα – την Πρώτη Φορά Αριστερά – αυξήθηκαν κατά 100 εκατ ευρώ, σύνολο 119 εκατ ευρώ με εγγυήσεις τα βοσκοτόπια και μάλιστα όχι όλα… «Η αρένα θέλει αίμα», έλεγε στην στήλη γνώστης της υπόθεσης και εξηγούσε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εκείνη την περίοδο έβαζαν την υπογραφή τους.

    Στο κάδρο έχει μπει ο αναπληρωτής CEO Θανάσης Τσάδαρης αλλά είναι σκληρό καρύδι και έχει πολύ ισχυρές άκρες…

    Ποιος θα πληρώσει 24% ΦΠΑ;

    Μένοντας για λίγο ακόμη στις τράπεζες η στήλη πληροφορείται ότι στο παρασκήνιο γίνονται διάφορες ζυμώσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στις εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV) που έχουν ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσουν η Eurobank και η Alpha Bank. 

    Οι εργαζόμενοι είναι στο πόδι και για το θέμα αυτό έχει πέσει στο τραπέζι η εξής πρόταση: Οι τράπεζες να υπογράψουν «δανειστικές» – όπως ονομάζονται – συμβάσεις με το SPV. Κι εδώ προκύπτει το πρόβλημα του ΦΠΑ. 

    Διότι οι εν λόγω συμβάσεις έχουν ΦΠΑ 24% που πρέπει να πληρώσει η τράπεζα. Και οι τράπεζες δεν θέλουν να ακούν κάτι τέτοιο. 

    Εκτός κι αν η καλή μας κυβέρνηση τους το χαρίσει… όπως θα ζητήσει η ΟΤΟΕ. 

    Το θέμα αυτό και γενικότερα η τύχη των εργαζομένων στις τράπεζες θα απασχολήσει την συνάντηση που μαθαίνω ότι θα έχει 

    Άρχισαν τα προεκλογικά όργανα

    Θέμα ωρών είναι όπως όλα δείχνουν – το διαφημίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν τα συριζόπουλα – οι διώξεις (λέμε τώρα) σε πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis. 

    Οι διώξεις θα αφορούν την περίοδο 2010-2012 αλλά ίσως λίγο νωρίτερα από το 2009 και ίσως λίγο αργότερα 2013. Με ένα κλικ στο google μπορείτε να δείτε ποιοι διετέλεσαν υπουργοί Υγείας όλα αυτά τα χρόνια. 

    Βέβαια, δεν πιστεύω ότι στους διωκόμενους θα είναι και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, νυν στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ και, υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση που όρκισε ο Γιωργάκης Παπανδρέου το 2009… Με υφυπουργό παρακαλώ την Φώφη. 

    Για άλλους χτυπά η καμπάνα… 

    Η δίωξη θα μείνει μόνο στους πολιτικούς ή θα αφορά και άλλα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα με τα οποία έχει εμμονή το Μέγαρο Μαξίμου… Ξεκίνησε η λάσπη στον ανεμιστήρα! 

    Έγιναν οι παραγγελίες για την κάλπη

    Η στήλη σας πληροφόρησε μόλις χθες ότι ο Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε με τον Τσίπρα με θέμα τις εκλογές και όχι οι αναμενόμενες και απολύτως προγραμματισμένες Ευρωεκλογές και Περιφερειακές αλλά οι Εθνικές. 

    Χθες ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε την παραγγελία για παραβάν, χαρτί κλπ και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ πρέπει να έχουν παραδοθεί στο δημόσιο στις 10 Απριλίου.  



    ΣΧΟΛΙΑ