ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Yπό τους ήχους μπουζουκιού και χωρίς γκουρμεδιές, συνέφαγαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι σύζυγοί τους Μπέτυ Μπαζιάνα και Εμινέ Ερντογάν.
Στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν προσκεκλημένος και ο Οικονουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά και τρεις Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται στην Τουρκία, οι Κώστας Σλούκας, Κώστας Μήτρογλου και Γιώργος Τζαβέλλας.
https://twitter.com/kostasloukasfc/status/1092860389522657280?
Το μενού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», περιλάμβανε:
- Για πρώτο πιάτο μελιτζανοσαλάτα, αγκινάρες λαδερές και λαχανοντολμάδες μαζί με φρυγανισμένο ψωμί
- Μαντί με βούτυρο, αποξηραμένο γιαούρτι και καρύδια και σος ντομάτας με βασιλικό
- Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ροδιού και καρύδια
- Για κυρίως πιάτο αρνάκι καρέ γεμιστό με συνοδευτικά άντανα κεμπάπ, αρνάκι μοσχάρι, λαχματζούν
- Για επιδόρπιο ποικιλία τουρκικών γλυκών με κυδώνι μπακλαβά με φιστίκι.
Νωρίτερα τσάι και χαμόγελα είχαν επικρατήσει στο «Λευκό Παλάτι» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ Ερντογάν, με την Περιστέρα Μπαζιάνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Καρφί» Ερντογάν σε Τσίπρα για τους 8 αξιωματικούς: Σεβαστείτε τους νεκρούς του πραξικοπήματος (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο «Λευκό Σαράι» ο Αλ. Τσίπρας: «Να ξαναπιάσουμε το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσάι και χαμόγελα στη συνάντηση της Περιστέρας με την Εμινέ (pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες για τις τιμές εν αναμονή της επανέναρξης των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν
- Μεξικό: Πώς οι αρχές εξουδετέρωσαν τον πιο καταζητούμενο αρχηγό καρτέλ
- ΗΠΑ: Νέα επίθεση κατά σκάφους στην Καραϊβική που μετέφερε ναρκωτικά
- Η Gilead θα εξαγοράσει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Arcellx για έως 7,8 δισ. δολάρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.