• Ροή Ειδήσεων

    Τι δουλειά έχει ο SOROS με το Ερρίκος Ντυνάν και την Τράπεζα Πειραιώς;

    the wise man

    the wise man


    Οι φημολογούμενες business  του George  SOROS 

    Πλέον υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να καταλήξει άγονος o διαγωνισμός για το Ερρίκος Ντυνάν, λένε πηγές με γνώση του θέματος.  Η Τράπεζα Πειραιώς που είναι ιδιοκτήτης του νοσοκομείου φαίνεται να ζητάει πλέον το ποσό των 110 εκατ.  ευρώ (η κοντά στα 110 εκατ. ευρώ) ποσό που, σύμφωνα με πηγές,  απέχει αρκετά από το προσφερόμενο τίμημα του Ωνασείου Ιδρύματος και του Βουλγάρικου Fund που έχει κατέβει στον διαγωνισμό. Αφήστε που φήμες που έχουν κάνει τον γύρο της αγοράς επιμένουν ότι μέτοχος στο Βουλγάρικο Fund είναι ο πολύς George Soros (Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει κατηγορηθεί προ ημερών από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για “παροχή” 50 εκατ. ευρώ στην Ελληνική κυβέρνηση).  Όμως ότι ο SOROS είναι μέτοχος του Fund διαψεύδεται κατηγορηματικά από πηγές με άριστη γνώση του θέματος που ρωτήθηκαν από το mononews.gr.  Απλά λένε ότι ένας εκ των μετόχων και βασικών στελεχών του Fund είχε δουλέψει παλαιότερα για τον Ούγγρο πολυεκατομμυριούχο. Σε κάθε περίπτωση σε βελτίωση του προσφερόμενου τιμήματος αναμένεται να κληθούν από τον σύμβουλο πώλησης PWC οι δύο υποψήφιοι επενδυτές που έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν». Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς, οι οριστικές αποφάσεις για την τύχη του διαγωνισμού να έχουν ληφθεί το αργότερο έως το τέλος του μήνα. Πηγές με άριστη γνώση του θέματος λένε ότι η προσφορά του Βουλγάρικου fund είναι μάλλον για τα σκουπίδια….

    Η Χαλυβουργική, η Εθνική και το «κόκκινο» δάνειο

    «Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Η σοφή ελληνική παροιμία ταιριάζει γάντι στις σχέσεις του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, της γνωστής οικογενείας (κουνιάδος της Γιάννας) με τις τράπεζες, κυρίως όμως με την Εθνική. Η εταιρεία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου δεν είναι άλλη από την πάλαι ποτέ βαριά βιομηχανία, την Χαλυβουργική που όλοι γνωρίζουν από την ατελείωτη έκταση που καλύπτει στον Ασπρόπυργο. Η εταιρεία χρωστάει 400 εκατ ευρώ στις τράπεζες και τα δάνεια είναι κατά-κόκκινα. 

    Η leader τράπεζα είναι η Εθνική στην οποία η Χαλυβουργική χρωστάει 250 εκατ ευρώ. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι οι υπόλοιπες τράπεζες περιμένουν υπομονετικά την Εθνική να αποφασίσει ώστε όλες μαζί να προχωρήσουν στην καταγγελία των δανείων… 

    Το κόλλημα της Εθνικής έχει τις ρίζες του στην άριστη και παραδοσιακή σχέση που είχε η οικογένεια Αγγελοπούλου από τον ιδρυτή της Χαλυβουργικής μέχρι τα παιδιά του με την τράπεζα. 

    Μάλιστα, στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τον Δεκέμβριο του 2015 ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ως καλός ευπατρίδης στήριξε την τράπεζα και έβαλε κάποια εκατομμύρια ευρώ. Άντε, τώρα να του καταγγείλουν τα δάνεια…

    Ο Γιάννος, οι βίλες σε Ελβετία και Κηφισιά και η Σταυρούλα

    Του κόπηκε του πρώην Τσάρου της ελληνικής οικονομίας το χαμόγελο, με το οποίο έχει κάνει καριέρα τόσα χρόνια. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι μέχρι την τελευταία στιγμή κι ενώ περίμενε την απόφαση της δικαιοσύνης έλεγε στους συνεργάτες του ότι δεν θα προφυλακιστεί… 

    Αιώνια αισιοδοξία, όπως τότε στο μακρινό 1999 που δήλωνε ότι το Χρηματιστήριο θα έφθανε στο Θεό και μάλιστα η άνοδός του αντικατόπτριζε την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας. 

    Όσο για την Σταυρούλα , η οποία ήταν την δεκαετία του `90 γραμματέας του Γιάννου, έκανε το παν για να νυμφευθεί τον χαμογελαστό Γιάννο και τώρα κοιτά της φυλακής τα σίδερα. Δεν θα είναι εύκολο για την κ. Κουράκου να αφήσει την πολυτελή κατοικία στο ελβετικό καντόνι Campel, την βίλα με την θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα της Κηφισιάς, για  να προσαρμοσθεί στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού. 

    Το ερώτημα βέβαια που πλανάται είναι ποιος άλλος υπουργός του Σημίτη θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα;

    Στα 15 δις ευρώ το χρήμα της διαφθοράς

    Η στήλη θα επιμείνει στο θέμα της διαφθοράς στην πολιτική, την οικονομία, τις επιχειρήσεις αλλά και την μικρο-διαφθορά των πολιτών. Σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού διεθνούς διαφάνειας το ύψος της διαφθοράς σε απόλυτο ποσό στην Ελλάδα φθάνει τα 15 δις ευρώ. Φαντασθείτε πόσο ήταν πριν την κρίση… Δεν θα γίνουμε ποτέ normal χώρα. 

    Διαβάζει η κ. Κουντουρά;

    Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τα έσοδα από τους τουρίστες που ήρθαν στην χώρα μας από την Γαλλία, τη Γερμανία, την Βρετανία και την Ρωσία ήταν τον Αύγουστο, στην καρδιά του καλοκαιριού, μειωμένα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017.

    Είναι που έρχονται στην χώρα οικονομικά επιφανείς, γερά πορτοφόλια,  τουρίστες… όπως λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί η… χαριτωμένη Έλενα Κουντουρά.

    Μάλιστα, χρησιμοποιεί και μία έκφραση για να τους περιγράψει: «Είναι high end Τουρισμός». Happy end δεν βλέπουμε στο ταμείο κ. Κουντουρά…

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ