• Ροή Ειδήσεων

    Τι συμβαίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μαργαρίτη Σχοινά;

    the wise man

    the wise man


    Ο Κυριάκος ψάχνει άφθαρτο υπουργό Οικονομικών (Μαργαρίτης Σχοινάς)

    Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης -όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές ένα πράγμα είναι βέβαιο ότι θα γίνουν το 2019 – τόσο σοβαρεύει από την πλευρά του Κυριάκου το ξεψάχνισμα των στελεχών – πολιτικών και μη – που θα μπορούσαν να… γεμίσουν την καρέκλα του υπουργού Οικονομικών. Η στήλη πληροφορείται ότι στην λίστα που έχει στα χέρια του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φιγουράρει και το όνομα του Μαργαρίτη Σχοινά – του εκπροσώπου του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Το ζητούμενο είναι, όπως μαθαίνω, να θέλει και ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τους επόμενους μήνες και σίγουρα λίγο πριν τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς χαίρει της εκτίμησης όλων των αξιωματούχων της Ευρώπης, πολιτικών και μη, είναι γνώστης του στρατηγείου της Κομισιόν, είναι σοβαρός και αποτελεί μία πολύ καλή εφεδρεία… 

    Βγαίνουμε στις αγορές, πέφτει το ΧΑ

    Είναι λίγο παράδοξο, δεν νομίζετε… Χθες, την ώρα που βούιζε η αγορά ότι το δημόσιο θα προχωρήσει στο «εγγύς μέλλον» στην έκδοση ομολόγου οι τραπεζικές μετοχές κατρακυλούσαν για μία ακόμη φορά. 

    Κερασάκι στην τούρτα, αφού είχε κλείσει το ΧΑ, ήταν η έκθεση της Moody`s που ξεχώριζε τις τράπεζες σε δύο κατηγορίες ανάλογα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 

    Έκθεση που σύμφωνα με τους αναλυτές θα αποτυπωθεί και σήμερα στην πορεία των μετοχών του κλάδου. 

    Όσο για τον όμιλο Τιτάν μπορεί η δημόσια πρόταση να απέτυχε ωστόσο μαθαίνουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια υποστήριξης της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να αλλάξει έδρα. 

    Περιμένει ρύθμιση με κούρεμα ο Μάνεσης

    Ο ισχυρός άνδρας της Χαλυβουργίας Ελλάδος Νίκος Μάνεσης προσδοκά σε ελκυστική ρύθμιση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας του αφού προηγηθεί η πώληση του μειοψηφικού ποσού των 50 εκατ ευρώ (σ.σ. από το κοινοπρακτικό) που έχει δρομολογήσει η Eurobank. 

    Ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας αγγίζει τα 340 εκατ ευρώ. 

    Ο επιχειρηματίας στο μεσοδιάστημα πληρώνει στις υπόλοιπες τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εθνική) μόνο τόκους και περιμένει την πώληση από την Eurobank για να πετύχει κούρεμα – άνω του 50% – και καλή ρύθμιση σε βάθος χρόνου…

    Έτοιμος για το Νόμπελ

    Ο Αλέξης μπήκε στο υπουργικό συμβούλιο με τον αέρα του νικητή… 

    Η στήλη πληροφορείται ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε από το μεσημέρι ότι η Τυνήσια κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης του 2015 έχει στείλει στην Επιτροπή για το Νόμπελ Ειρήνης επιστολή προτείνοντας ως υποψηφίους τον Αλέξη και τον Ζόραν Ζάεφ. 

    Αυτά είναι… Άντε τώρα να μαζευτεί ο γίγας Αλέξης, κυρίως άντε να τολμήσει κανένας να τον κατακρίνει… Μας δουλεύουν οι ξένοι ψιλό γαζί και εμείς πανηγυρίζουμε βουλιάζοντας στα χρέη! 

    Αμερικανική υπόθεση το 5ετές

    Ρίχνοντας μια ματιά στους αναδόχους της έκδοσης που ετοιμάζει ο ΟΔΔΗΧ παρατηρεί ότι πρόκειται για αμερικανική υπόθεση… 

    Η μόνη ευρωπαϊκή τράπεζα είναι η Societe Generale. 

    Τα θεμέλια για την στήριξη των Αμερικανών μπήκαν στην συνάντηση που είχε ο Αλέξης τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Νέα Υόρκη με τον ελληνικής καταγωγής διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Jamie Dimon. 

    Συνάντηση που ετοίμασε – μεταξύ άλλων – και ο Στέλιος Παπαδόπουλος, πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ – τον ανέδειξε ο Σαμαράς – και νυν στέλεχος της JP Morgan στην Νότια Ευρώπη.  

     



    ΣΧΟΛΙΑ