• Ροή Ειδήσεων

    Τα κόκκινα δάνεια του Νίκου Μάνεση συζητούν Alpha Bank και HIG Capital

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τα κόκκινα δάνεια του Μάνεση συζητούν Alpha Bank και HIG Capital

    Το αμερικανικό fund HIG Capital, το οποίο αγόρασε από την Eurobank τα 52 εκατ. ευρώ που χρωστούσε ο επιχειρηματίας Νίκος Μάνεσης (Χαλυβουργία Ελλάδος) στην συγκεκριμένη τράπεζα – στο πλαίσιο του κοινοπρακτικού δανείου με όλο το τραπεζικό σύστημα της χώρας – ξεκίνησε, όπως πληροφορείται η στήλη, εντατικές επαφές με την leader τράπεζα, την Alpha Bank προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τον υπέρογκο δανεισμό του επιχειρηματία… Δανεισμός που δεν εξυπηρετείται, πλην κάποιων τόκων, εδώ και αρκετά χρόνια (περίπου μία 5ετία) και συνολικά φθάνει τα 330 εκατ. ευρώ.

    Κουμάντο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον νέο πιστωτή (τους Αμερικανούς), τις υπόλοιπες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική και Attica Bank) κάνει αναμφισβήτητα η Alpha Bank στην οποία το δάνειο του επιχειρηματία – και επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας – είναι 175 εκατ. ευρώ! 

    Μάλιστα, ο επιχειρηματίας παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank στις 25 Μαΐου 2012, έξι ημέρες πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές για το πρώτο ομολογιακό των 265 εκατ. ευρώ, με leader (140 εκατ. ευρώ) την συγκεκριμένη τράπεζα.

    Εντός του Απριλίου, λοιπόν, και εφόσον ολοκληρωθούν οι συζητήσεις της Alpha Bank με το HIG Capital, θα κάτσουν όλοι στο τραπέζι (και ο Μάνεσης) για να βρουν λύση… 

    Η στήλη πληροφορείται ότι η λύση θα αφορά στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων του επιχειρηματία μέσω νέας αναχρηματοδότησης και με πρόσθετες εγγυήσεις. 

    Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος… και υπενθυμίζουν ότι στις αρχές του καλοκαιριού του 2018 ο επιχειρηματίας είχε καταφέρει να υπογράψει με τις πιστώτριες τράπεζες ένα MoU με στόχο την ρύθμιση των δανείων… 

    Ωστόσο, η διοίκηση της Eurobank έβαλε φρένο, χάραξε κόκκινη γραμμή και αυτονομήθηκε βγάζοντας στο σφυρί το μέρος του δανείου που τις αναλογούσε… 

    Και μετά από όλα αυτά ο κ. Μάνεσης – που το 2011 όταν πήρε το δάνειο αμέσως μετά έκλεισε το ένα εργοστάσιο και το 2014 αναχρηματοδοτήθηκε εκ νέου – θα καταφέρει και πάλι να ρυθμίσει τα δάνειά του…

    Τα συμπεράσματα δικά σας…

    Ξεκινάει η δίκη του Ψυχάρη

    Στις 4 Απριλίου θα εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων ο τέως εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.

    Η παραπομπή γίνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και αφορά προσωπικά δάνεια του κ. Ψυχάρη, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ, από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας.

    Ο άνθρωπος που με ένα του βλέμμα τρόμαζε τους ισχυρότερους πολιτικούς και τραπεζίτες τώρα θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία (κακούργημα).

    Στο εδώλιο θα βρεθούν και 10 στελέχη της Alpha Bank. Η δίκη ξεκινάει κανονικά.

    Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

    Λίγο-πολύ ο κομισάριος Ντέκλαν Κοστέλο περιέγραψε χθες το τι μέλει γενέσθαι εφόσον η κυβέρνηση ψηφίσει το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας χωρίς να λάβει υπόψιν ορισμένες από τις σοβαρές ενστάσεις των δανειστών. 

    Η κυβέρνηση από την πλευρά της προσπαθούσε χθες το απόγευμα να κόψει κίνηση και κλίμα για τις προθέσεις των βουλευτών της σε κλειστή συνεδρίαση παρουσία των κορυφαίων υπουργών… Μαθαίνω, ότι ο Αλέξης συνεχίζει να γαργαλιέται με την ιδέα των πρόωρων εκλογών…Φυσικά όλα δείχνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το καλοκαίρι.

    Στο Λονδίνο για ψώνια…

    Εντάξει,  καλές οι ομιλίες στην  Οξφόρδη και στο London School of Economics and Political Science που θα κάνει τις επόμενες ώρες η Έφη (η καλλίπυγος υπουργός Εργασίας) αλλά δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να βρεθεί στο Λονδίνο και να μην μπει – τουλάχιστον – στον πειρασμό να επισκεφθεί τα hot καταστήματα και πολυκαταστήματα της σικ βρετανικής πρωτεύουσας. 

    Προτρέπουμε λοιπόν την πάντα σικάτη υπουργό, που λατρεύει τις τσάντες Callista, να ανοίξει τους ορίζοντες της και σε άλλες, πιο luxury φίρμες… Είναι μια καλή ευκαιρία… να κάνει μια νέα αρχή!

    Τι γίνεται με την Folli Follie

    Οι μήνες περνούν σε λίγο θα διπλώσει χρόνος (Μάιος) και ακόμη οι μέτοχοι της Folli Follie… δεν έχουν περάσει από το γραφείο της ανακρίτριας που έχει τον φάκελλο με το σκάνδαλο της αμαρτωλής εταιρίας. Οι ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί και έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα ολόκληρης της τέως διοικητικής ομάδας. 

    Τι γίνεται βρε παιδιά της δικαιοσύνης; Γιατί καθυστερείτε τόσο πολύ;

    Διότι ο Τζώρτζης συνεχίζει τον πολυτελή βίο, τις βόλτες του στα στέκια της Κηφισιάς και πέρα βρέχει…

    Εμείς απλά να θυμίσουμε οτι σε άλλες χώρες (πχ ΗΠΑ) τώρα θα είχαν κριθεί όλα.



    ΣΧΟΛΙΑ