ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας, που σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, Στο λιμάνι της Σαντορίνης. Λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η υπό κατασκευή προβλήτα παρουσιάζει καθίζηση, ενώ προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα σημεία του λιμανιού.
Σύμφωνα με τις Αρχές, οι καταστροφές ήταν αποτέλεσμα των «εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στις 9 και 10 Απριλίου», με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους. Τα δυνατά κύματα που δημιουργήθηκαν προκάλεσαν «έντονη καταπόνηση των χερσαίων τμημάτων του λιμένα του Αθηνιού με αποτέλεσμα ο υπό κατασκευή προβλήτας, εντός του εργοταξίου, να υποστεί καθίζηση με κλίση προς την θάλασσα. Ανάλογες ζημιές υπέστησαν και άλλες θέσεις του λιμένα».
Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο ειδικών του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση του λιμένα.
Οι προγραμματισμένες εργασίες επισκευής του Λιμένα Αθηνιού, που το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ανέθεσε, σύμφωνα με τις μελέτες που εκπόνησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, και οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένεται να συνεχιστούν κανονικά.
Δείτε φωτογραφίες που τράβηξε χρήστης του Facebook:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γαλαξίας: Η «ήρεμη δύναμη» στα σούπερ μάρκετ – Αργή ανάπτυξη αλλά και χωρίς δανεισμό
- Christie’s: Το δαχτυλίδι με ζαφείρι 16,58 καρατίων που μπορεί να ξεπεράσει τα 1,2 εκατ. δολάρια
- Το παρασκήνιο της δήθεν παραίτησης του Κ. Τσιάρα
- Χρηματιστήριο: Οι τρεις λόγοι για το παρά λίγο sell off, ο ΟΠΑΠ, η Metlen και οι τράπεζες
