• Ροή Ειδήσεων

    SHIPPING FOCUS: Τέσσερα καινούργια containerships για την Cape Shipping

    euronav ναυτιλία


    Αυτές είναι οι τέσσερις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε: 

    Τέσσερα νεότευκτα για την Cape

    Στην παραγγελία τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε η -ελληνικών συμφερόντων- ναυτιλιακή εταιρεία Cape Shipping. Τα containerships (2 χωρητικότητας 2.700-teu και άλλα 2 χωρητικότητας 700-teu) θα κατασκευαστούν στα κινέζικα ναυπηγεία Huangpu Wenchong. Σημειώνεται πως το συνολικό κόστος αλλά και η ημερομηνία παράδοσης των πλοίων δεν έχει γνωστοποιηθεί.

    Για scrap δεξαμενόπλοιο της SCI

    Στα διαλυτήρια οδεύει ένα tanker της ναυτιλιακή εταιρείας Shipping Corporation of India. Ο λόγος για το δεξαμενόπλοιο Abul Kalam Azad (χωρητικότητας 92.6873-dwt και κατασκευής 1999). Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί ούτε το ποσό που έβαλε στα ταμεία της η ναυτιλιακή, ούτε ο αγοραστής.

    Δύο νεότευκτα VLCCs για την Cosco Energy

    Στην τοποθέτηση παραγγελίας δύο καινούργιων VLCCs προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Cosco Shipping Energy Transportation -θυγατρική που ασχολείται εξ΄ολοκλήρου με τα tankers- στα ναυπηγεία Dalian COSCO KHI Ship Engineering (DACKS). Τα tankers (χωρητικότητας 308.000-dwt) θα κοστίσουν στην εταιρεία 160 εκατομμυρίων δολαρίων και η παράδοση τους είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021.

    12 containerships παρήγγειλε η Quanzhou Ansheng

    Σε ανανέωση του στόλου της προχωράει η κινέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Quanzhou Ansheng, αφού προχώρησε στην παραγγελία 12 νεότευκτων containerships. Το κάθε πλοίο θα είναι χωρητικότητας 640-teu και η κατασκευή τους -ανά τετράδες- έχει ανατεθεί στα τοπικά ναυπηγεία Fujian Southeast, Fujian Mawei και Nantong Xiangyu. Το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται στα 121 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δυο Ελληνίδες στην κορυφαία εκδήλωση της Διεθνούς Εβδομάδας Ναυτιλίας στο Λονδίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Δύο νέες συμφωνίες με πιστωτές και πώληση πλοίου για την DryShips

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aρ. Πίττας: Oλοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανανέωσης του στόλου της Euroseas

     



    ΣΧΟΛΙΑ