• Ροή Ειδήσεων

    Ροδόλφος Οντόνι: Οι επιχειρήσεις καταλύτης για την ανάκαμψη

    • NewsRoom
    Ροδόλφος Οντόνι: Οι επιχειρήσεις καταλύτης για την ανάκαμψη

    Ροδόλφος Οντόνι


    Τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας γίνεται μία συστηματική προσπάθεια για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης επιχειρηματικών και επενδυτικών κολοσσών, εντός και εκτός Ελλάδος, με στόχο την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων. Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα, και μάλιστα με πολύ μακρά ιστορία (πάνω από 30 χρόνια πλέον) σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις εντός και εκτός των συνόρων της χώρας, αποτελεί ο επιχειρηματίας Ροδόλφος Οντόνι.

    Ροδόλφος Οντόνι: 30 χρόνια επενδύσεων με βασικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας

    Η πορεία του κ. Οντόνι ξεκινάει σχεδόν 30 χρόνια πριν. Διαθέτοντας διορατικότητα ως «γνήσιος» επενδυτής, στα μέσα της δεκαετίας του ’90 αποφασίζει να επενδύσει στην Ελλάδα και σε μία πολλά υποσχόμενη και νέα αγορά, αυτήν των video games, του Internet και των multimedia.

    Έτσι, γεννήθηκε η Centric Multimedia (το 1996) η οποία αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του κ. Οντόνι, με ξεχωριστή θέση στις πολλαπλές επενδύσεις που ακολούθησαν.

    Μεταξύ αυτών, έχουμε τις επενδύσεις στην εποχή του διαδικτύου από όπου προέκυψαν η Vistabet, η συνεργασία δύο χρόνια αργότερα με την Sportingbet, αλλά και η εξασφάλιση των δικαιωμάτων της bwin, στην Ελλάδα!

    Παράλληλα, στον χώρο των media και της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, ο κ. Οντόνι ξεκινά με τη διάσωση εμβληματικών μέσων όπως η ιστορική Αθλητική Ηχώ και το Sportime, και συνεχίζει με την ίδρυση της Liquid Media και του πασίγνωστου πλέον portal αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα, Gazzetta.gr.

    Τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Επιχειρηματίες σαν τον Ροδόλφο Οντόνι, πιστεύουν ότι η ουσιαστική ανάπτυξη έρχεται μέσα από την επιχειρηματικότητα.

    Οι επενδύσεις και οι επιχειρήσεις είναι αυτές που δημιουργούν θέσεις εργασίας, είναι αυτές που προσελκύουν τα λαμπρά μυαλά που έχουν μεταναστεύσει, είναι αυτές που βοηθούν στην εξωστρέφεια της χώρας και τις εξαγωγές, και φυσικά είναι αυτές που με την επιτυχία τους βοηθούν έμπρακτα το κράτος με τις υποχρεώσεις που εκπληρώνουν και τις εισφορές τους.

    Οντόνι: Ένας διεθνής επενδυτής με πολυσχιδείς δραστηριότητες

    Με περισσότερους από 700+ εργαζόμενους σε περισσότερες από 6 χώρες (μεταξύ των οποίων, η Μάλτα, η Αγγλία και φυσικά η Ελλάδα), ο κ. Οντόνι αποτελεί έναν πραγματικά διεθνή «παίκτη» στον χώρο των επιχειρηματικών επενδύσεων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού, στην αγορά ψυχαγωγίας (και μάλιστα εν πλω με την πρωτοποριακή Playseas!), στην αγορά της διανομής, στο gaming, στο online betting, στον τουρισμό, στα media και στην ενημέρωση κ.λπ.

    Μάλιστα, ο Όμιλος του κ. Οντόνι παράγει διαρκώς καινοτομία και νέες, πρωτοποριακές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να διαθέτει δύο tech hubs σε Ελλάδα και Μάλτα, προκειμένου να υποστηρίξει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες.

    Ένας από τους βασικούς στόχους του κ. Οντόνι, είναι η ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

    Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, διαθέτει μία ιδιαίτερη ευαισθησία για τη νέα γενιά, αναζητώντας διαρκώς νέους ανθρώπους, με όραμα και «φρέσκες» ιδέες.
    Αυτή η προσέγγιση δημιουργεί ένα μοναδικό εργασιακό περιβάλλον, αφού χάρη στην καινοτομία αλλά και στις αναρίθμητες πρωτοβουλίες, αναδεικνύονται διαρκώς νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και επαγγελματικής εξέλιξης για νέους επαγγελματίες.

    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που ήδη, πολλοί νέοι και νέες έχουν κατακτήσει σημαντικές θέσεις ευθύνης στις επιχειρήσεις του κ. Οντόνι, σε διεθνές επίπεδο.

    Εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα

    Οι επενδύσεις είναι ένας μαραθώνιος. Η πίστη και η εμπιστοσύνη ανθρώπων όπως ο Ροδόλφος Οντόνι στην επιχειρηματικότητα, δεν είναι τυχαία, ούτε ευκαιριακή ή στιγμιαία.

    Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές, είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ανάγκη για τέτοιου είδους επενδυτές.

    Επιχειρηματίες με όραμα, που είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τους νέους, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να επενδύσουν στην καινοτομία και σε κάθε νέα ευκαιρία, και -εν τέλει- να οδηγήσουν ολόκληρη την αγορά σε ανάπτυξη και την οικονομία σε ανάκαμψη.



    ΣΧΟΛΙΑ