• Ροή Ειδήσεων

    Πώς επηρεάζει η χαλάρωση των capital controls τις επενδυτικές ευκαιρίες;


    Όλο και μικρότερο εμπόδιο για κάποιον που επιθυμεί να επενδύσει στην Ελλάδα αποτελούν τα capital controls, καθώς μετά και την τελευταία χαλάρωσή τους, με την οποία επιτρέπεται πλέον ανάληψη έως 100% ποσών που μεταφέρονται από το εξωτερικό, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά, αφού ένας κάτοικος του εξωτερικού ή μία επιχείρηση που έχει δραστηριότητα και στο εξωτερικό μπορεί πια εύκολα και άμεσα να μεταφέρει χρήματα στις ελληνικές τράπεζες και αυτό σαφώς διευκολύνει πολλούς Έλληνες που τα τελευταία χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

    Η χαλάρωση των capital controls, σε συνδυασμό με το βελτιωμένο οικονομικό κλίμα στη χώρα μας, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσουν οι επενδύσεις.

    Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι όλο και περισσότερες επενδυτικές τράπεζες στρέφουν την προσοχή τους στην Ελλάδα, βλέποντας να ανοίγονται μπροστά τους επενδυτικές ευκαιρίες.

    Όμως οι ευκαιρίες αυτές δεν είναι μόνο για τους… πάμπλουτους. Οποιοσδήποτε έχει στη διάθεσή του ένα κεφάλαιο ύψους από 70.000 και πλέον, μπορεί να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας – αρκεί βέβαια να έχει τους σωστούς συμβούλους.

    Γιατί, κακά τα ψέματα, λεφτά έχουν πολλοί. Αλλά το θέμα είναι να ξέρεις πώς να τα διαχειριστείς με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνονται, αντί να εξανεμίζονται.

    Και για να βρει κανείς έναν τέτοιο εξειδικευμένο σύμβουλο, με πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία που να μπορεί να τον βοηθήσει να πάρει τις σωστές αποφάσεις, το ιδανικό μέρος είναι μία τράπεζα.

    Οι ελληνικές τράπεζες είναι στελεχωμένες με ανθρώπους ικανούς, που διαθέτουν τεχνογνωσία και μπορούν να κατευθύνουν τους πελάτες τους μέσω των υπηρεσιών personal banking που προσφέρουν, ώστε να μεγιστοποιήσουν την αξία των κεφαλαίων τους με τον πιο αποδοτικό τρόπο που ταιριάζει στις δικές τους προσωπικές ανάγκες.

    Μετά και τη χαλάρωση των capital controls, οι τράπεζες προχωρούν σε προσφορές ακόμα πιο ανταγωνιστικών και ελκυστικών υπηρεσιών προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες που, μετά από χρόνια, έχουν διάθεση να επαναφέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και ψάχνουν έναν αξιόπιστο συνεργάτη για το πώς πρέπει να τοποθετηθούν.



    ΣΧΟΛΙΑ